• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

07.05.2019

22:15

ŠIPTARI TRAŽE: SRBIJA DA PRIZNA GENOCID NA KOSOVU! Amerikanci naredili Prištini da opet napadne Beograd!

Politika

ŠIPTARI TRAŽE: SRBIJA DA PRIZNA GENOCID NA KOSOVU! Amerikanci naredili Prištini da opet napadne Beograd!

Podeli vest

Komisija takozvane skupštine lažne države Kosovo pripremila nacrt rezolucije kojom se od Srbije traži da prizna 'genocid počinjen tokom 1998. i 1999. godine'

Šiptarski lideri u Prištini, po nalogu dela administracije SAD, pripremaju rezoluciju kojom traže da Srbija prizna navodni genocid na Kosovu počinjen tokom ratnih sukoba 1998. i 1999. godine!

Ad hok komisija takozvane skupštine lažne države Kosovo sačinila je nacrt dokumenta u kojem se zahteva da Beograd 'kazni kriminalce i nadoknadi načinjenu štetu'!? Šiptarski 'stručnjaci' tvrde da će u rezoluciji navesti 'činjenice o srpskim zločinima', kao i pravnu osnovu i nalaze koji će dokazati da su Srbi genocidan narod!?!

Prave i tribunal

Kako prenose prištinski mediji, očekuje se da komisija tokom ove nedelje odobri dokument i prosledi ga parlamentu na usvajanje. Prema ovim navodima, 'eksperti' Instituta za istraživanje ratnih zločina tvrde da imaju 'dovoljno dokaza' koji terete Srbiju za genocid. Ovo je, inače, samo još jedan korak u pritisku na Beograd, pošto je Kadri Veselji, samozvani predsednik skupštine takozvanog Kosova, već pokrenuo i inicijativu da se formira poseban tribunal za srpske ratne zločine!?!

SPEKTAKL U MOSKVI! Heroji koji su oborili nevidljivi F-117 na Maršu Besmrtnog puka

Stamenkovski: Srbe optužuju za genocid, a njih nema na Kosovu

Foto: Informer

Lider "Zavetnika" Stefan Stamenkovski kaže da gde god Srbe optužuju za genocid, tamo Srba više nema.
- Priština ovo ne radi slučajno. Ovo je pritisak na Srbiju i još jedan instrument koji koriste da je primoraju da prizna tzv. Kosovo. Srbija ne sme da naseda na panične reakcije albanskih političara i ucene njihovih mentora. Nisu više u prilici da bilo šta diktiraju, zato su i ovoliko nervozni - naglašava Stamenkovski.

Da deo administracije SAD stoji iza ovog šiptarskog plana dokazuje i podatak da su Albanci, navodne žrtve, krajem aprila pred američkim Kongresom svedočili o 'stravičnim srpskim zločinima'!?! Tom prilikom je Eliot Engel, kongresmen i osvedočeni šiptarski lobista, rekao da bi međunarodna zajednica trebalo da vrši mnogo jači pritisak na Srbiju.

- Niko nije rekao da je OVK bila savršena i da nisu činili zlodela, ali da budemo precizni: veliku većinu ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti počinile su jugoslovenske i srpske bezbednosne snage - ustvrdio je Engel.

Komentarišući ove navode, šef diplomatije Ivica Dačić ocenjuje da su lideri u Prištini izgubili vezu sa realnošću.

- Prvi put se u istoriji dešava da teroristi koji su proterali čitav jedan narod optužuju državu tog naroda za genocid! Očigledno je da prištinskom ludilu nema kraja jer poteze koje povlače više niko u svetu ne može da razume. Sa Kosova su proterani Srbi, a ne Albanci. Izgleda da su albanski lideri u tolikoj panici zbog političkih poraza na svakom koraku, ali i zbog Suda za ratne zločine OVK pred kojima treba da odgovaraju i Veselji i Haradinaj i Tači... Ova takozvana rezolucija neće imati nikakvog efekta - naglašava Dačić.

Lažima sakrivaju zločine

Veselin Šljivančanin, bivši oficir JNA, kaže da su Albanci počinili mnoge zločinačke akcije, napadajući institucije, vojnike i civile.

- Kidnapovali su i ubijali policajce, vojnike i civile, rušili objekte, proterali nekoliko stotina hiljada Srba sa njihovih vekovnih ognjišta i do danas im ne dozvoljavaju povratak. Koliko su verskih objekata srušili? Koliko se Srba i danas vode kao nestali? Da bi sve to opravdali i sakrili, napadaju lažima Srbiju. Imaju mentore kojima smeta jaka i samostalna Srbija. Pošto vođe Albanaca ne zanimaju međunarodni sporazumi i zakoni, koji definišu genocid, od njih se svašta može očekivati. Valjda međunarodna zajednica neće stalno žmuriti pred ovim strašnim lažima - zaključuje Šljivančanin.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Ничија не гори до зоре и каубојима ће доћи КРАЈ,живим да то доживим!!!

arsa

pre 4 godine

Ова панична хистерија је само доказ да шиптарима и њиховим менторима измичу ствари из руку и да им ништа не иде како су планирали.Србија треба да буде само стрпљива и сачека својих пет минута који су сваког дана све ближи.Евидентно је да позиција Србије по питању Косова јача у континуитету и да то нико, па ни запад а најмање шиптари, могу да спрече.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija