• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

14.05.2019

21:55

(FOTO) JAČANJE PRIVREDE U LEPOSAVIĆU Otvorena separacija, uskoro nove fabrike!

Politika

(FOTO) JAČANJE PRIVREDE U LEPOSAVIĆU Otvorena separacija, uskoro nove fabrike!

Podeli vest

Kandidat za gradonačelnika Srpske liste u Leposaviću Zoran Todić i pomoćnik direktora Kancelarije za KIM Petar Petković otovorili su u Lešku separaciju peska a ovaj projekat pokrenut je zahvaljujući Vladi Srbije koja je uložila značajna sredstva

Pomoćnik direktora Kancelarije za KIM Petar Petković kazao je da je otvaranjem separacije u Lešku vraćena nada zaposlenima u ovom preduzeću. On je kazao da je separacija u Lešku jedan od 150 projekata koje finansira Vlada Republike Srbije.

- Vratili smo nadu i celoj opštini Leposavić jer je reč o projektu koji je deo šireg investicionog ciklusa Vlade Republike Srbije. Za 150 projekata koje naša država finansira izdvojeno je 60 miliona evra - kazao je Petković i dodao da su na ovim projektima insistirali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Foto: A.Grbović

Petković je kazao da svi projekti koji se realizuju na KIM dokazuju da je Vlada Republike Srbije apsolutno posvećena ekonomskom razvoju srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

- To pokazuje da će država Srbija učiniti sve da srpski narod na KiM živi od svog rada, i da ima budućnosti na ovim prostorima. Predstoje nam dani i meseci kada ćemo realizovati još mnogo projekata, paleta svih tih programa je raznolika, od izgradnja bolnica, fabrika, podizanja malih i srednjih preduzeća, poboljšanje putne infrastrukture i još mnogo toga - kazao je Petković i dodao da je važno da Srbi na KIM budu jedinstveni i da na narednim izborima podrže kandidate Srpske liste za gradonačelnike četiri srpske opstine na severu KIM.

Foto: A.Grbović

- Bitno je da Srpska lista bude sve jača, to podrazumeva da ona mora da bude u svim onim institucijama koje pripadaju srpskom narodu na KiM, zato što je Srpska lista spona koja obezbeđuje da svi ovi projekti budu realizovani - rekao je Petković i dodao da je Srpska lista jedina koja donosi odluke u punoj konsultaciji i koordinaciji sa Vladom Republike Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Zato je važno da u nedelju 19.maja naši građani izađu na izbore i podrže kandidata Srpske liste Zorana Todića, jer samo na taj način možemo da nastavimo da radimo i gradimo budućnost u ekonomskom smislu - rekao je on i dodao da je država Srbija danas mnogo jača i da ima dovoljno novca u državnoj kasi.

Kandidat za gradonačelnika Srpske liste u Leposaviću Zoran Todić kazao je da će u ovoj opštini u narednom periodu biti realizovano više projekata koji će ojačati lokalnu privredu.

Foto: A.Grbović

- Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću,  imamo priliku da posle pet godina, ponovo čujemo zvuke motora ovih mašina. Ovo je jedan veliki dan ne samo za radnike koji rade na separaciji ŠG „Ibar“, već i za celu opštinu Leposavić. Pokretanje mašina na separaciji dokaz je da mi kao lokalna samouprava, u saradnji sa našom državom, mislimo o svim našim građanima - rekao je Zoran Todić, kandidat Srpske liste za gradonačelnika Leposavića i dodao da je posebno ponosan na pokretanje proizvodnje u fabrici Prva petoletka u Leposaviću.

- Cilj nam je da ojačamo našu privredu. Radimo i na remontu svih mašina u fabrici Lola Fot u Lešku, vršimo nabavka nove opreme - kazao je Todić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija