• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.05.2019

22:24

SRPSKA LISTA: Marko Jakšić podržao one koji hoće da proteraju Srbe sa severa!

Politika

SRPSKA LISTA: Marko Jakšić podržao one koji hoće da proteraju Srbe sa severa!

Podeli vest

Srpska lista ocenila je večeras da je Marko Jakšić odlukom da javno podrži albanskog kandidata na vanrednim izborima u severnoj Kosovskoj Mitrovici "podržao politiku Kadrija Veseljija, Hašima Tačija i svih članova PDK koji za cilj imaju proterivanje srpskog naroda na severu Kosova i Metohije"

SL ukayuje u saopštenju da nije predsednik Vučić naredio i naterao Marka Jakšića da poziva Srbe da glasaju protiv Srbina, već je to bila njegova, kako kažu, "glupa i nerazumna, ali isključivo njegova odluka".

- Nakon što je njegova kandidatkinja i favorit, Albanka Čauši, doživela ubedljiv poraz kao direktan rezultat jedinstva i sloge srpskog naroda sada Marko Jakšić, koga u Kosovskoj Mitrovici znaju pod nadimkom "Mali Marko" pokušava da svoj javno izrečeni stav i odgovor na takvo političko delovanje predstavi kao nekakav politički pritisak - ocenjuje SL.

Oni u saopštenju ukazuju i da Marko Jakšić, po sopstvenom priznanju, organizator protesta pokreta "1 od 5 miliona" na Kosovu i Metohiji, čak i nakon što je javno podržao Gonđu Čauši, još jednom rekao da bi ona bila bolji gradonačelnik od Srbina, Gorana Rakića.

SL ocenjuje da je politika takva oblast u kojoj se stvari menjaju, sistemi reformišu, ali je "činjenica da svoj obraz jedino sam čovek sebi može uprljati". 

- Kako god to posmatrali, moramo biti svesni da ponosni Srbi i Srpkinje, kao i članovi Srpske liste sa Kosova i Metohije nikada ne bi glasali protiv bilo kog srpskog kandidata. U tome je razlika između odgovornih i neodgovornih pojedinaca - navodi SL.

Oni dodaju da svako ima pravo na slobodu govora i da podržavaju i pravo da svako odgovori na političke stavove koji su protivne interesima srpskog naroda, "pa makar taj stav dolazio i od “Malog Marka”".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Cela Srbija i zdušno pomaže,a jedan deo srba sa Prištinskim vlastima, nije moguće i normalno šta se to dešava.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija