• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2019

17:21

ŠARČEVIĆ O PROTESTU ISPRED MINISTARSTVA: Pojavili su se političari, manipulišu decom, pokušavaju politički da naduvaju priču!

Politika

ŠARČEVIĆ O PROTESTU ISPRED MINISTARSTVA: Pojavili su se političari, manipulišu decom, pokušavaju politički da naduvaju priču!

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas, povodom protesta ispred zgrade ministarstva zbog dešavanja u vezi s polaganjem završnog testa iz matematike, da se protest politizuje i da nema razloga za poništavanje testova i da su deca koja protestuju izmanipulisana

 

- Traže da se poništi. Zašto da se poništi? Vidimo i da se politizuje protest, pojavljuju se političari. Cela priča pokušala je da se politički ''naduva'' da su žrtve deca - kazao je Šarčević u emisiji Fokus na O2TV, a prenosi b92.

Komentarišući prisustvo pojedinih opozicionih lidera i predstavnika inicijative "Jedan od pet miliona" na protestnim skupovima učenika osmog razreda u Beogradu, Šarčević je ocenio da je u pitanju "manipulacija decom". 

Negodovanje zbog odlaganja testa iz matematike, on je odbacio kao nelogično.

- Niko nije valjda toliko pametan od roditelja da uskrati svom detetu da pokaže šta zna. Dan pauze je mogao da bude iskorišćen za odmor. Ne može da ''pobegne znanje'', kako misle panični roditelji - naveo je ministar.

(VIDEO) FINI NEKI MATURANTI?!? Grupa osmaka tokom protesta u organizaciji "1 od 5 miliona" SPALILA SLIKU MINISTRA ŠARČEVIĆA!

Ukoliko bi došlo do poništavanja, ministar ističe da bi se time forsirali vukovci iz škola u kojima su "jače" ocene.

Šarčević je istakao da je ministarstvo sprečilo krađu i da nema razloga za paniku.

EVO KAKO JE UKRADEN TEST IZ MATEMATIKE! Slikao zadatke u WC-u, bacio ih u šolju, a sliku razdelio preko vajbera!

Ukazao je da je bilo i dezinformacija da je i srpski "provaljen".

- Bilo je mnogo dezinformacija. Ako ministar prosvete treba da se izvinjava zbog lopova i prevaranata. Minisitarstvo prosvete je sprečilo krađu. Namerno smo ostavili dva dana za nepredviđene situacije. Mi smo zaustavili krađu. Čemu ovolika panika? Bilo je dezinformacija da je i srpski ''provaljen''... - rekao je Šarčević.

Komentarišući anketu O2TV obavljenu u OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu u kojoj je deo đaka tvrdio da zna i odgovore na današnji kombinovani test, Šarčević ističe da su i to manipulacije.

- Imam izveštaje. Rezultati apsolutno odgovaraju prošlogodišnjima - dodao je Šarčević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 4 godine

Sramotni potez opozicije.Sram vas bilo ološi I lopurde belosvetske.Bitange koje se igraju našom decom treba hitno da odgovaraju,jer se igraju decom zbog par procenata glasova.Gde je to tužilaštvo,policija,gde su roditelji te dece.Nije valda da se bojimo da reagujemo.Treba im jedamput pokazati šta smeju a šta ne smeju da rade sanašom decom.Sve sami ološi,bitange I lopurde.UA;UA UA !!!!!!!!!!

Zlatko

pre 4 godine

Ministre, unistio si skolstvo, nista manje, od svojih predhodnika. Degradacija se nastavlja. Programom i eksperimentima dovodite decu u stanje zatupljenosti umesto da ih motivisete da vole skolu jer se tamo uci nesto novo. Da im skola bude izazov. Ali sta ce Vama pametna i obrazovana deca, trebaju Vam fizikalci koji ce rintati od jutra do sutra kod zapadnih poslodavaca, cije fabrike stimulisete krvlju i znojem roditelja upravo te dece koja Vam se bune ispred kancelarije. O sljamu koji se tu umece je besmisleno pricati. To je vise nego ocigledno sta im je cilj a sigurno im nije cilj bolje sutra danasnjoj omladini. To so oni rade Vas ne opravdava, naprotiv, trebate preduzeti energicne mere, zavedite red u skolama, kaznite nastavnike koji nemaju rezultate rada. Ne zaboravite da se deca salju u skolu da nesto nauce a ne da ih tamo neko, ispita sta mo ih mi kuci naucili i da li smo ih dobro naucili. Proverite izdavace udzbenika i svoje ljude u okruzenju koji daju saglasnost za izdavanje udzbenika. Ne zaboravite da vam se, kako juce. dogodilo da u udzbeniku iz istorije stoji da je Hrvatska do Cacka za vreme Stefana Nemanje. Pustite eksperimente otudjenja dece od porodice, koje na jesen uvodite, vec dajte sve od sebe da nastavnici tokom osmogodisnjeg obrazovanja prepoznaju talenat deteta za odredjenu oblast. Neka posavetuju roditelje sta je najbolje i za sta je dete najsposobnije. Tada ce te biti upamceni za sva vremena u suprotnom bicete, kratko vreme, izlozeni sprdnji kao i predhodnici. Ne zaboravite da to mozete da ostvarite, ako zelite, jer imate decu koji drugi narodi nemaju. Imate decu nebeske Srbije.

Saradžogla

pre 4 godine

Došli smo do dna!Deca se digla na pobunu jer im je dojadila manipulacija!MALA MATURA NIKADA NIJE BILA!nIKADA! ... OVO DANAS JE BIZNIS DA MNOGI PREKO DEČIJIH LEĐA MLATE PARE? To su sastavljači pitanja,proizvođači papira,štamparije,dežurstva,komisije,zanosači na krivinama ...

laki

pre 4 godine

dakle, bio sam u pravu u celu priču oko testova male mature umešan je najgori šljam koji postoji na političkoj sceni srbije,djilas,jeremić, obradovic i ostale satrape. gospođo, dno je dna vaše politike da maloletnu decu koristite za vašu prljavu rabotu. gurate tudju decu ispred vas. postavite svoju decu p...e. i ko vam daje pravo da u ime ostalih maturanata u srbiji postavljate neke uslove. ali đubre ostaje đubre.deco pokažite da ste svoji i nefozvolite prljavim političarima da vas opet zloupotrebljavju. vaše starije kolege, studenti su ih procitali shvatili su da djilas jeremić obradovic sergej i ostali misle samo na svoje dupe i svoj djep. boli njih za vašu malu maturu.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija