• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

22.06.2019

23:35

ŠIPTARI SE UBRZANO NAORUŽAVAJU! Turci dali Tačiju 'zver' za upad na sever KiM!

Politika

ŠIPTARI SE UBRZANO NAORUŽAVAJU! Turci dali Tačiju 'zver' za upad na sever KiM!

Podeli vest

Turska poslala lažnoj državi borbeno vozilo 'kobra' vredno skoro 500.000 dolara * Vojska u Nigeriji koristila ove 'zveri' za obračun sa pobunjenicima

Šiptarski ekstremisti planiraju novi napad na sever Kosova u kojem će, osim specijalaca ROSU, učestvovati i borbena oklopna vozila!

Niko nije siguran

Turska je lažnoj državi poslala borbeno vozilo 'kobra' vredno skoro 500.000 dolara, i to potpuno besplatno, sa svom rezervnom opremom. Ovu 'zver' je vojska u Nigeriji koristila za obračun sa pobunjenicima, a viđena je u ratu u Avganistanu i severnom delu Iraka, zbog čega su bezbednosni stručnjaci uvereni da će Albanci upravo ovo vozilo koristi za novi upad na sever pokrajine! Oni ističu da je ponovni prepad specijalaca ROSU, ovoga puta potpomognut motorizovanim jedinicama, sasvim realan, jer su Tači i Haradinaj najavili nastavak akcije u navodnoj 'borbi protiv organizovanog kriminala'.

Činjenice

Karakteristike
vozila 'kobra'

Posada 1 plus 8
Dužina 5,23 m
Širina 2,22 m
Visina 2,1 m
Težina 6,2 tone
Oklop 12-38 mm
Naoružanje mitraljez 12,7 mm

Prištinski mediji prenose da je primopredaja vozila obavljena u kasarni koja nosi ime po poznatom šiptarskom teroristi.

"Turska je poklonila Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS) oklopno vozilo 'kobra' sa pogonom na sva četiri točka, sa svom rezervnom opremom. Donacija je uručena u prištinskoj kasarni koja nosi ima 'Adem Jašari'. Ukupna vrednost ovog vozila je 462.457 dolara", objavio je RTK2.

Komentarišući ove navode, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže za Informer da ovo može biti uvod u jako opasnu demonstraciju sile.

- Sad je potpuno jasno da Priština ne samo da ne želi da ukine nezakonite takse koje je uvela na robu iz centralne Srbije i time onemogućila nastavak dijaloga već da se sprema na stalni pritisak i ugrožavanje bezbednosti Srba u pokrajini. Uz to, Albanci i ubrzano naoružavaju svoje takozvane specijalne jedinice, a njihova brutalna bahatost i demonstracija sila videle su se iz poslednjeg upada na sever pokrajine. Ovo je samo uvod u još ozbiljniju demonstraciju sile na severu pokrajine, koja bi po njihovoj zamisli omogućila da neko drugi odlučuje o statusu Kosova i sudbini srpskog naroda, a ne Evropska unija - upozorava Bečić.

Haradinaj i Lajčak: Odlučno smo protiv podele Kosova

Foto: Informer DN

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj zahvalio je ministru spoljnih poslova Slovačke Miroslavu Lajčaku za stav koji je izneo protiv razmene teritorija kao mogućeg rešenja sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Kako je saopšteno iz Haradinajevog kabineta, njih dvojica su tokom radnog doručka razgovarali o posvećenosti institucija Kosova ekonomskom razvoju i sprovođenju evropskih reformi.

Agresivni planovi

Bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan ocenjuje da ovo dokazuje da su šanse za nastavak pregovora minimalne.

- Pošto albanski lideri na Kosovu tako uporno odbijaju nastavak pregovora, jasno je da imaju veoma agresivne planove za sever pokrajine. Nova oružana agresija na sever Kosova je sasvim realna opcija, jer vidimo da albansko rukovodstvo vrši tehničke i oružane pripreme za ponovni prepad. Upravo u tom kontekstu treba posmatrati i oklopno vozilo koje su na poklon dobili od Turske - zaključuje Karan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lovac

pre 4 godine

Sta vrijedi ko ce voziti Vijora Citaku. Nema siftari vojske i mnogo nepismeni.

slađa

pre 4 godine

Turska naoružava Albance na KiM protiv Srba? Dobro je i korisno to znati.

nikromano6

pre 4 godine

kakva zver ,obican,,bagi,, sa limom od sporeta koji proizvodi,,beko,,a koji obican meta 7,62 busi ko papir,njima ni tenk nebi pomogo,etite se racka desu ostavili svo naoruzanje i 43 mrtva,,znaci ,boj ne bije svetlo oruzje vec sce u junaka,,

Dragan

pre 4 godine

Jedna zolja i zver leti u vazduh nego mi da ubrzamo sto vise izradu ŠUMADINKI.

Ivan

pre 4 godine

Alo bre, pa kao Izrael, cim predje na Sever KiM odmah sa Mig-a 29 iz vazduha posaljemo dobrodoslicu na svako oklopno vozilo, sve do jednog. Pa ako se ne urazume i nastave opeglati ih sve do rame u albaniju bez milosti. Zatim pregled licnih karti i ko nema Srb licnu i drzavljanstvo Srb, trenutna deportacija , sve po zakonu i kulturno. A u p i m vise sa tim govancima siptarskim!

Darko

pre 4 godine

Pa kako? Pa zar Vučić i Erdogan nisu drugari?

XXL

pre 4 godine

Šiptar Haradinaj je lepo rekao na pomalo loš srpski jezik al' ipak pametnom srbinu dovoljno razumljiv da iza njih stoji Amerika i NATO i da svaki napad vojske Srbije na šiptariju znači oružani napad na Ameriku i NATO. Dakle šiptarima je zadnja opcija rat Srbije sa njima uz zdušnu podršku ovih potonjih do konačnog vojnog poraza Srbije i njenog priznanja nezavisnosti Kosova kao deo mirovnog procesa. Ako je to jasno laiku, a o tome ne govore vojni experti oni koji se u to razumeju onda - imamo problem. Naravno, a KO stoji iza nas kad dođe do sukoba ili ćemo opet batinama pristati na sve do gašenja države Srbije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija