• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

17.09.2019

23:15

(VIDEO) BORIS TADIĆ, LIDER SDS SUMNJIČI ĐILASOVCE: Među bojkotašima NEKO RADI ZA VUČIĆA!

Politika

(VIDEO) BORIS TADIĆ, LIDER SDS SUMNJIČI ĐILASOVCE: Među bojkotašima NEKO RADI ZA VUČIĆA!

Podeli vest

I među onima koji su za bojkot ima onih koji rade za Aleksandra Vučića, rekao Boris Tadić * Bivši predsednik države ipak je odbio da kaže na koga konkretno misli

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke (SDS), javno je osumnjičio šefa Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Đilasa i njegove partnere da tajno rade za Vučića i SNS!?

Tadić je na zasedanju Glavnog odbora DS rekao da i među onim političarima koji se zalažu bojkot narednih parlamentarnih izbora postoje ljudi koji rade za Vučića! Lider SDS odbio je, međutim, da kaže na koga konkretno misli. Bojkot redovnih parlamentarnih izbora dosad su proglasili Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i Zoran Lutovac. Na koga od njih je Tadić mislio, zasad se ne zna.

"Dva lica bojkota"

Kako je bivši predsednik rekao, bojkot parlamentarnih izbora "ima dva lica" i treba biti vrlo pažljiv prilikom odlučivanja o njemu.

Zorana Mihajlović
predsedništvo SNS

Opozicija se plaši izbora. Prvo su nas kritikovali kako nećemo da pozovemo misiju OEBS i to im je bio izgovor. A kad je Vlada Srbije šest meseci pre redovnih izbora pozvala OEBS, onda je to kao kasno...

- Vi bojkotom izbora možete biti i za Aleksandra Vučića i protiv Aleksandra Vučića, kao i načinom nastupanja na parlamentarnim izborima, možete biti i za Vučića i protiv Vučića. Mi imamo iskustvo i pobede i poraza. Ja moram da vas upozorim, oni koji misle da su time što su rekli da su oni za bojkot narednih parlamentarnih izbora kazali da su oni protiv Vučića mogu biti i za Vučića - "objasnio" je Tadić, odbivši pritom da kaže na koga je to konkretno mislio.

 

 

 

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) Bojan Klačar, komentarišući ove navode, kaže da ovakvi politički napadi nisu iznenađenje.

Marko Đurić
potpredsednik GO SNS

Sanda Rašković Ivić i njeni tajkunski partneri Đilas i Jeremić neće da bojkotuju izbore zato što su uslovi zaista nedemokratski, već zato što znaju da bi na njima bili osramoćeni i do nogu potučeni.

- Budući da postoji deo opozicije koji je za bojkot i deo koji će sigurno izaći na izbore, politički je očekivano da postoje i međusobni napadi jer svi oni imaju relativno identičan rezervoar potencijalnih glasova. U narednim nedeljama možemo očekivati i neku vrstu odgovora onih stranaka koje žele ili će izaći na izbore, jer moraju da motivišu birače i da ih ubede da su oni bolja opcija od onih koji bojkotuju izbore - podvlači Klačar.

Vidi sebe kao lidera

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da bi Tadić trebalo da malo pojasni stvari.
- U suprotnom, Tadić pokreće novu svađu šireći sumnju da Aleksandar Vučić kontroliše neke i u takozvanoj autentičnoj opoziciji. Biće da ova aluzija liči na potajni obračun i na njegovo, samo po sebi konfliktno, samopromovisanje u jedinog lidera opozicije - zaključuje Stanković.

Jeremić: Odluka o bojkotu konačna

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je odluka te stranke o bojkotu izbora konačna i da će ogromni pritisci vlasti na građane da izađu na izbore za posledicu imati "fatalnu traumu za režim".
- Prekasno je da se stvore okolnosti za regularne izbore na proleće, jer je neophodno da se najmanje šest do dvanaest meseci pre izbora poštuje i sprovodi dogovor o fer i poštenim uslovima. To vreme je isteklo. Nećemo odustati od borbe za slobodne izbore, a bojkot je najbrži način da do njih dođemo... - istakao je Jeremić

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17