• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.09.2019

15:12

REŠENjE ZA KOSOVO TRAŽITI U OKVIRU USTAVA SRBIJE I REZOLUCIJE 1244! Popović u Kalinjingradu: Hvala Putinu na podršci našoj zemlji!

Politika

REŠENjE ZA KOSOVO TRAŽITI U OKVIRU USTAVA SRBIJE I REZOLUCIJE 1244! Popović u Kalinjingradu: Hvala Putinu na podršci našoj zemlji!

Podeli vest

Kompromis u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova neophodno je tražiti u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ocenjeno je na sastanku koji su danas u Kalinjingradu održali predsednik Srpske narodne partije i ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, i sekretar Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i zamenik predsednika Saveta Federacije Rusije za razvoj digitalne ekonomije, Andrej Turčak

Na sastanku Popovića i Turčaka potvrđen je visok nivo međupartijske saradnje između Srpske narodne partije i Jedinstvene Rusije.

Sagovornici su istakli da Srbija i Rusija ostvaruju visok nivo međudržavne saradnje, a posebno u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, koja je potvrđena potpisivanjem čak sedam međudržavnih sporazuma u ovoj oblasti tokom poslednje posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

Popović se zahvalio Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na prinicipijelnoj podršci koju ova zemlja pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova.

(FOTO) POPOVIĆ: SVILAJNAC DOBIJA REGIONALNI INOVACIONI STARTAP CENTAR!

Sastanku su prisustvovali i Andrej Klimov, zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i zamenik predsednika Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije, Vladimir Pligon, član Višeg saveta Jedinstvene Rusije, kao i Jovan Palalić, generalni sekretar Srpske narodne partije i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija