• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2019

16:02

(VIDEO) STEFANOVIĆ U VRANJU: Nastavljamo ulaganja u sektor bezbednosti

Politika

(VIDEO) STEFANOVIĆ U VRANJU: Nastavljamo ulaganja u sektor bezbednosti

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u Vranju da će država nastaviti da investira u sektor bezbednosti u Pčinjskom okrugu, ali i u ekonomiju i infrastrukturne projekte

- Nastavljamo investicije i borbu za nova radna mesta i hoćemo da to bude snažna poruka Vlade Srbije. Istovremeno borimo se za svaki segment bezbednosti naših sugrađana, jer hoćemo da osećaju da je policija tu za njih u svakom trenutku i da može da izađe na kraj sa svakim oblikom kriminala - rekao je Stefanović nakon obilaska Policijske uprave Vranje, razgovora sa policijskim službenicama i sastanka sa rukovodstvom ovog grada.

Ministar je naveo da statistika pokazuje da na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Vranje postoji trend smanjenja krivičnih dela i ukazao da rad policijskih službenika u ovom okrugu nije lak, imajući u vidu da je reč o složenoj multietničkoj sredini u kojoj postoje i rizici od potencijalnog ekstremizma i organizovanog kriminala.

 

 

- U velikoj meri policija uspeva da izađe na kraj sa tim izazovima, zbog čega sam zadovoljan. Ministarstvo će nastaviti da jača kapacitete Policijske uprave nabavkom novih vozila, tehnike za kriminalističku policiju i podmlađivanje policijskog kadra zapošljavanjem svršenih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta i polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku - rekao je Stefanović.

STEFANOVIĆ: SzS traži alibi za činjenicu da ih narod neće

Dodao je da će biti preduzete i druge mere, kao i da će u najsloženijim slučajevima kriminalistička policija iz Vranja imati pomoć kolega iz sedišta Uprave kriminalističke policije.

Stefanović se osvrnuo i na pitanje bezbednosti u saobraćaju i ukazao na važnost preventivnog rada kroz edukaciju dece u osnovnim školama u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece, ali je najavio i da će saobraćajna policija u Vranju dobiti pojačanje u ljudstvu.

(FOTO) STEFANOVIĆ novčano nagradio policajca koji je GOLIM RUKAMA savladao razbojnika u Mladenovcu

Tokom posete Vranju ministar je razgovarao i sa rukovodstvom opštine i građanima o pitanjima vezanim za bezbednost, pitanjima koji se tiču izgradnje putne i komunalne infrastrukture, ali i o drugim merama koje država može da preduzme u cilju daljeg razvoja Vranja i drugih opština u Pčinjskom okrugu.

- Republika Srbija ne zaboravlja i ovaj deo zemlje. Nastavljaju se investicije u putnu infrastrukturu, ne samo državnih puteva, već i lokalnih, koji će pomoći da građani lakše dođu do svih delova opštine - rekao je Stefanović.

Ranije danas on je obišao i gradilište gde je u toku izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija