• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.11.2019

11:37

ZBOG ONOG ŠTO JE NIKOLA ŠAINOVIĆ SINOĆ OTKRIO U "ĆIRILICI" ZANEMELI SU SVI U STUDIJU, PA ČAK I MILOMIR MARIĆ!

Politika

ZBOG ONOG ŠTO JE NIKOLA ŠAINOVIĆ SINOĆ OTKRIO U "ĆIRILICI" ZANEMELI SU SVI U STUDIJU, PA ČAK I MILOMIR MARIĆ!

Podeli vest

Bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije, Nikola Šainović, gostovao je sinoć u emisiji "Ćirilica", a posle njegovih izjava o pregovorima o Dejtonskom sporazumu i pregovorima u Rambujeu zanemeli su svi u studiju, pa čak i voditelj Milomir Marić

 

Nudili smo da Srbija uđe u NATO, ali pod uslovom da ostane cela, međutim, ni to nisu prihvatili, izjavio je Nikola Šainović gostujući u emisiji „Ćirilica“.

- U Rambujeu smo pokušali da sprečimo rat. Rekli smo da nudimo celu Srbiju da uđe u NATO, ali pod uslovom da ostane cela, međutim, oni su hladno rekli da to nije tema razgovora – rekao je Šainović.

Kako Šainović kaže, posle Dejtonskog sporazuma odigrala se jedna apsurdna situacija u kojoj je on bio svedok.

- Kada je potpisan Dejtonski sporazum, dolazi Voren Kristofer kod Miloševića. Milošević se potpisuje na dnu praznog papira i zahteva od Kristofera da napiše spisak uslova, međutim, Kristofer to nije prihvatio jer su uslovi fludini – ispričao je Šainović na šta je voditelj Milomir Marić ostao vidno zatečen.

Šainović se potom osvrnuo na ulazak Srbije u Evropsku Uniju.

Kada je reč o ulasku u EU, Srbija ima dva problema. Prvi je geostrateški, koji se odnosi na vojnu dominaciju, a drugi je unutrašnja kriza u EU.

- Mi imamo dva problema, jedan je geostrateški, tu mislim na vojnu dominaciju, on nama nije naklonjen jer zapadna sila nije preoblikovala Balkan po svojoj ideji, a drugi je unutrašnja kriza u EU. Ja mislim da nisu u pravu oni koji žele da zadrže zamrznuti konflikt, treba gurati pozitivne inicijative kao npr. "mali Šengen" – poručio je Šainović gostujući na Hepi televiziji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Ovaj čovek se na delu pokazao kao potpuno nekompetentan u svoje vreme i nije vredan slušanja osim kao svedoka istorije dokle god govori istinu a mislim da nema razloga da laže.

Vox ex populi

pre 2 godine

@Milan Jesi se nalupao dovoljno ili imaš još? Inače, sve ovo je poznato od prije nekoliko godina kada je Šainović gostovao u Ćirilici. Ništa novo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17