• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2019

16:13

MSP: Još jedna laž opozicije, nikad nam nije upućena nota SAD o Tešiću!

Politika

MSP: Još jedna laž opozicije, nikad nam nije upućena nota SAD o Tešiću!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je neistina da su SAD ikada uputile notu, niti je uručile ministru Ivici Dačiću ili bilo kome drugom u tom ministarstvu o Slobodanu Tešiću, kao što tvrdi potpredsenica Stranke slobode i prave Marinika Tepić

 

Kako se navodi, Ministarstvo redovno komunicira sa američkom i drugim ambasadama po mnogim pitanja, a o temi Slobodana Tešića razgovoralo se u avgustu po svojevrsnim tezama - "talking points" o izvoznoj kontroli, što, ističu u Ministarstvu, čak nije ni u formi "non paper" a kamoli nekakve note.

Državni organi Srbije su odgovorili "non paper"-om u redovnoj komunikaciji, kao i po mnogim drugim pitanjima o kojima se razgovara.

"Laž je da je upućena nota i da je prećutana, a razlog je još jedan pokušaj napada na predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije. A što se tiče tzv. Vasenarskog aranžmana, Srbija je aplicirala jos pre 10 godina, i tada nam još nisu dali da uđemo, i to u vreme vlasti DS", navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Jasan odgovor MSP- a. SzS treba zabraniti zbog narušavanja javnog reda i mira. Oni se ne bave politikom, već urušavanjem institucija. DS bi trebalo da se distancira od ovog problematičnog saveza. Na Tužilaštvu je da utvrđuje činjenice, ali je potrebno i hapšenje izgrednika i pučista, kao i svih onih koji se ne bore za demokratiju, već služe izazivanju nestabilnost. Niko u sistemu sudstva primiti platu neće dok se oni koji su mesecima izvršavali krivična dela ugrožavanja javne bezbednosti, upadali neovlašteno u javne institucije, medijske kuće, Predsedništvo i Skupštinu ne procesuiraju, maltretirali službena lica itd. Parlament usvaja zakone kojima će se poboljšati uslovi izbornog procesa, neki poslanici su se potrudili da brane demokratsko pravo građana na slobodan izbor i paravojni savezi u Srbiji neće uspostavljati kontrolu nad Republikom Srbijom, makar im pokroviteljstvo nudile neke velike sile ili EU.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija