• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.12.2019

11:28

VUČIĆ ZA GRČKI KATIMERINI: Nikada nećemo priznati Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu, ali smo spremni da razgovaramo o kompromisnom rešenju kososkog problema!

Politika

VUČIĆ ZA GRČKI KATIMERINI: Nikada nećemo priznati Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu, ali smo spremni da razgovaramo o kompromisnom rešenju kososkog problema!

Podeli vest

Srbija je spremna da pregovara o kompromisnom rešenju kosovskog problema, a ako neko misli da dođe u Beograd i kaže nam da priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju - to se neće dogoditi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intevjuu za grčki dnevni list Katimerini

Vučić je, upitan o korekciji granica kao mogućem delu rešenja kosovske krize, postavio pitanje - o kojim granicama se govori, o onima koje priznaju Kina, Rusija, Grčka i Španija ili onima koje priznaju Francuska, Nemačka...

Na ponovljeno pitanje novinara o scenariju razmene teritorija, predsednik Vučić je podsetio da je Srbija uvek tražila kompromis i da ne želi da se nametne rešenje koje će biti u interesu samo jedne strane.

- Mi smo spremni i otvoreni da pregovaramo o bilo kakvom kompromisnom rešenju. Neki pominju druge modele, ali ne nude nam ništa konkretno. Ako neko misli da će doći u Beograd i reći nam da priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju, to se neće dogoditi - rekao je Vučić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Da čuvamo leđa jedni drugima" - predsednik Vučić u intervjuu za grčki list @kathimerini

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 10. Дец 2019. у 10:34 PST

 


On je izrazio zahvalnost Grčkoj što nije priznala nezavisnost Kosova i rekao da je "reč je o zemlji koja štiti međunarodno pravo, uprkos pritiscima kojima je po tom pitanju bila izlozena".

 

VUČIĆ U POSETI GRČKOJ! Razgovarao sa Micotakisom, a zatim zajedno predsedavaju sednicom Visokog saveta za saradnju dve zemlje!

 


- Od mene nećete čuti druge zahteve osim toga da želimo da se ukinu takse od 100 odsto (koje je uvela vlada Prištine na srpske proizvode). Zato želimo da sednemo za sto, da razgovaramo o tom problemu i probamo da nađemo rešenje - rekao je Vučić u intervjuu koji je dao prilikom dvodnevne zvanične posete Atini.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija