• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.12.2019

13:32

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK - TRAŽI NAČIN DA SPREČI REKLAMIRANJE AGENCIJA KOJE VRBUJU SRPSKE STRUČNJAKE ZA RAD U INOSTRANSTVU!

Politika

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK - TRAŽI NAČIN DA SPREČI REKLAMIRANJE AGENCIJA KOJE VRBUJU SRPSKE STRUČNJAKE ZA RAD U INOSTRANSTVU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je danas hitan sastanak sa najbližim saradnicima kako bi pronašao način da spreči sve učestalije i agresivnije reklamiranje agencija u domaćim medijima koje vrbuju naše najbolje stručnjake za rad u inostranstvu, saznaje Informer!

 

Agresivno reklamiranje poslova u inostranstvu postaje sve veći problem. Srpski mediji u sve većoj meri za sitne pare objavljuju oglase kojima se naši lekari, inženjeri, medicinske sestre i drugi visoko stručni radnici vrbuju za rad u Nemačkoj, Norveškoj, Danskoj, Sloveniji i drugim zemljama.

- Teško da iko može da spreči naše ljude da idu u inostranstvo da rade za veće plate. Ali, zašto srpski mediji pomažu strancima da iz zemlje odvode one najbolje. Zar nam je cilj da Srbija bude prazna zemlja?! Zato je predsednik zatražio od saradnika da nađu način da zabrane dalje objavljivanje takvih oglasa i plaćenih tekstova u medijima - prenosi naš sagovornik iz Predsedništva.

Podsetimo, domaći mediji preplavljeni su oglasima i plaćenim tekstovima u kojima se naši stručnjaci i visoko kvalifikovani radnici vrbuju za rad u inostranstvu.

Recimo, pozivaju medicinske sestre da u Nemačkoj rade za 1.500 evra, a prećutkuju im da sa tim parama tamo jedva mogu da plate stan i osnovne troškove života.

"Odličan" posao u Nemačkoj nudi se i bravarima, a uz platu navodi se i plaćen put do Nemačke.

Tu su i oglasi i tekstovi kojima se ističe da je u Austriji velika potražnja za čak 54 profesije, a neka od zanimanja su diplomirana medicinska sestra, vozač lokomotive, računovođa, zidar, stolar, keramičar, parketar i mnoga druga.

Naše radnike vrbuju i za posao u Sloveniji, a meta su, pored već pomenutih zanimanja, i kuvari kojima u deželi nude od 800 i 1.200 evra.

To što stranci traže naše radnike nije sporno, jer ih u tome niko ne može sprečiti, ali je skandalozno da im u tome, za 50 ili 100 evra po oglasu, pomažu srpski mediji, a pre svih internet portali.

Uz to treba pomenuti da agencije koje medijima nude ovakve reklame nelegalno koriste baze podataka srpskih bolnica, državnih firmi poput EPS, fakulteta... i lično pozivaju mlade i obrazovane kadrove, nude im kule i gradove ne bi li ih odvukli iz Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milivoje

pre 4 godine

Za početak neka objave priče mnogobrojnih radnika koji su tamo bili pa jedva skrpili pare samo da se vrate. Ne kažem da nema i onih drugih...

jeremija

pre 4 godine

Da. Zapošljavaju se i preko našeg Biroa za zapošljavanje koji to naplaćuje. Luda država.

Sumadinac

pre 4 godine

Sve te agencije su potpune lazi o nekom top poslu kako su placeni a kad docu ovde ceka ih mukotrpan rad i mnogo brojne prevare. Deco ne zamajavaj te se ja sam dosao na Zapad pre 35 godina kao i moji roditelji ni moj Otac a ni moja Majka nisu docekali penzije a vec su 2 metra ispod zemnje a kao drugo i sam snosim posledice rada i mnogo brojne bolesti,i ako sam Diplomirani Inzinjer.Morali bi prvo da znaju da zapadnjaci prvo dobro placen i lak posao daju njihovim ljudima pa onda strancima a posebno nasem narodu jer nas smatraju Narodom 2 klase.

SS

pre 4 godine

Mi smo povazda bili janičari,ljotićevci,nedićevci,a ko može nekome da zabrani gde će da ide,pa ako mu ne valja vratiće se.

Lane

pre 4 godine

Lažnim agencijama stati na put ! Cista prevara !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17