• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

22.12.2019

08:00 >> 08:52

HIT PRIČA! LIDER NOVE STRANKE IMA 'GENIJALNU IDEJU'! Zoran Živković: Vučiću, šalili smo se, idemo na izbore

Politika

HIT PRIČA! LIDER NOVE STRANKE IMA 'GENIJALNU IDEJU'! Zoran Živković: Vučiću, šalili smo se, idemo na izbore

Podeli vest

Opozicija treba da iznenadi Vučića i da mu za praznike pošalje poruku: Šalili smo se, idemo na izbore. Ako mi sa građanima napravimo ozbiljan front za borbu, možemo da uzmemo deo vlasti

Lideri Saveza za Srbiju morali bi što pre da promene odluku o bojkotu, da tokom novogodišnjih praznika 'iznenade Vučića' i objave odluku o izlasku na izbore!
 

Ovu poručuje lider Nove stranke, bivši premijer Zoran Živković, koji kaže da opozicija ima dobru šansu da 'uhvati nespremnog Vučića', ali i dovoljno vremena da pripremi dovoljan broj kontrolora, novi program i protivkandidate.

Realistično i smešno

Živkovićeva poruka je i realistična i smešna u isto vreme. Bojkot nije ozbiljna opcija, ali Vučića u politici malo šta može da iznenadi
Dejan Vuk Stanković, analitičar

Pobeda 2021. godine

Živković je gostujući na TV N1 naveo da bi Đilas, Obradović, Jeremić i Lutovac trebalo Vučiću nakon Nove godine da pošalju poruku: 'Šalili smo se, ipak izlazimo na izbore.'
- Izborni uslovi su katastrofalni, mogu da budu nešto bolji, ali ako mi sa građanima napravimo ozbiljan front za borbu, možemo da ostvarimo ono što smo uradili 1996. Da uzmemo pet beogradskih opština, pet gradova u Srbiji, 60 poslanika u Skupštini Srbije, 20 u Vojvodini... i da nateramo Vučića da 2021. ide na predsedničke izbore. Onda nađemo dobrog protivkandidata i pobedimo ga. Zato kolege iz opozicije pozivamo da razmisle o ideji da iznenade Vučića i za Novu godinu mu pošalju poruku: 'Šalili smo se, izlazimo na izbore.' Onda brzo treba da spreme 20.000 kontrolora, dovoljan broj dobrih protivkandidata, programe i da urade ono što lider naprednjaka nikako ne očekuje - poručuje Živković.


On je dodao i da će njegova stranka odluku o izlasku na izbore doneti kada oni budu raspisani, ali i dodao da je opozicija izvojevala malu pobedu kroz posredovanje EU da se izbori pomere sa marta na april ili maj.
- Što više vremena, to je bolje za nas iz opozicije. Možemo lakše da se pripremimo, i u tom vremenu možemo da proverimo da li ova vlast želi da ispuni ono što obećava pod pritiskom EU. A, i što duže traje ova vlast, pravi sve više gluposti - istakao je Živković.

Fabrici: 18 mera za fer izbore

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici tvrdi da se trenutno radi na 18 mera koje treba da doprinesu boljim izbornim uslovima.

- U maju je objavljen izveštaj o stanju demokratije u parlamentu i pružen je niz preporuka. Mislim da je u prethodnih nekoliko meseci bolja praksa uvedena u skupštinu. Potrebno je jačati institucije kao što su REM i Agencija za borbu protiv korupcije, a pristup medijima tokom kampanje morao bi da bude pod jednakim uslovima za sve učesnike na izborima. Dogovoreno je ukupno 18 mera i nadam se da će one biti realizovane - objasnio je Fabrici.


Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenjuje da su male šanse da SZS promeni odluku o bojkotu, ali da su PSG i Nova bliže odluci o izlasku na birališta.
- Čini se da su šanse da SZS promeni odluku minimalne ili nikakve. I oni oko toga imaju konsenzus. Jedino razlike u odnosu prema bojkotu postoje kod DS-a, ali je i kod njih rukovodstvo čvrsto u nameri da idu u bojkot pa nisu velike šanse za promene. Podrška bojkotu dolazi od onih birača koji su bliski SZS. Ideja o bojkotu je na istom nivou od početka, one stranke koje su ga najavile i dalje su čvrste u svojoj odluci, dok se one stranke koje nisu odlučile - PSG i Nova pre svega - još uvek preispituju. Čini se da su oni spremniji da izađu nego obrnuto, ali će čekati da vide implementaciju usvojenih mera - napominje Klačar.

Talenat 0 bodova

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je Živkovićeva poruka realistična i smešna u isto vreme.
- Njegova poruka je realistična jer bojkot nije politički ozbiljna i odgovorna opcija. A smešna je jer Vučića u politici malo šta može da iznenadi, a posebno ga ne mogu iznenaditi političari velikih ambicija i nikakvog talenta i kredibiliteta poput Zorana Živkovića - zaključuje Vuk Stanković.
 

Da se ja pitam

VESNA PEŠIĆ
SOCIOLOŠKINJA


Živković je izborni fanatik. Stara svest ne pomaže, ovo nisu devedesete godine, ništa nije isto.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoki

pre 4 godine

Zivkovic nas nije iznenadio kad je rekao odprilike - CIA i TV N1 , ja vas volim

Ljubiša

pre 4 godine

E,Zoki a kako misliš da sakupiš 10 000 potpisa za izbore?Pa,ti ni 100 potpisa nisi u stanju da prikupiš.

Dejan

pre 4 godine

Bivši premijer , zna se, nije baš bez ideja. Da li će sada pozvati opoziciju da ne plaća struju,vodu,porez,....???

ĐORĐE

pre 4 godine

Eee, jel vidite kako smo mi iz Niša pametni?Šta je sve ovaj pričao, šta je sve radio i čime se bavio samo da bi sedeo tamo gde je sada . I sad se posle svega javlja ovaj "nadareni" da deli savete kako bi sebi produžio parazitsku funkciju. N eznam ko glasa za ovakve a jako bi voleo da znam: šta vide u njemu, ŠtA JE TO ŠTO OČEKUJU OD NJEGA.

bole

pre 4 godine

Kako god da odluče većina njih neće biti ni blizu skupštine.

zdenko

pre 4 godine

Ovo je njegov maksimum. Svaka mu cast. Lici na ono kad predskolci igraju fudbal a najmladji uzme loptu , ode kuci i ko vas sisa... Tuga. A bio je na vlasti, premjer Srbije????

Marcco

pre 4 godine

Pa normalno da idu na izbore. Da su izbiljno mislili, nepadali bi makar malo i Ivicu a ovako ga "čuvaju" kao kec u rukavu za koaliciju.

ALEmat

pre 4 godine

Živkoviću šta uradiš sa praznom flašom od vina, baciš? pa tako je i narod izbacio vas šta će sa praznim političkim programima koje vi nudite.

englezii

pre 4 godine

Moj Zivkovicu odakle ti takva ideja da mislis da bi neko glasao za takve kao ti i oni koje spominjes !

srb

pre 4 godine

Secate li se Kraljevine Srbije? Okupljaju se srpski istrazivaci i naucnici i sprema se veliko iznenadenje njihovog povratka u Srbiji kao i njihov tajni rad koji ce Srbiji da obezbedi trajnu zastitu u odnosu na mogucu agresiju bilo koje vojne sile, ujedno se radi na prikupljanju podataka za sve one iz vrhova vlasti,vojske i bezbedonosnih sluzbi koje su do danas i danas nanosile i nanose ogromne stete?Ratni zlicini kao i zlocini vele izdaje ne zastaruju!? Narode nada umire poslednja!

Zloba

pre 4 godine

Kako prodje ona privatizacija vinograda?Da nije tu bio "sukobinteresa" ili kako Velja rece ja sam mislio da vi malo kraduckate a vi ....bi jos?????

Misa

pre 4 godine

Pa sve ce i posle svega biti isto!nece vas narod dobicete jos manje glasova,mozda samo one glasove iz Laze!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija