• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.12.2019

10:12

FINSKA PROFESORKA UZDRMALA SVET! NAD SRBIMA JE IZVRŠEN GENOCID! NATO ih ucenjivao od 1992. godine, a onda su ih bombardovali! NJIHOVA STRANA MORA DA SE ČUJE

Politika

FINSKA PROFESORKA UZDRMALA SVET! NAD SRBIMA JE IZVRŠEN GENOCID! NATO ih ucenjivao od 1992. godine, a onda su ih bombardovali! NJIHOVA STRANA MORA DA SE ČUJE

Podeli vest

Nad Srbima je tokom prošlog veka izvršen genocid, a lažne optužbe da su činili zločine u vreme raspada Jugoslavije deo su kampanje velikih sila kako bi opravdale svoje osvajačke ciljeve, izjavila je finska profesorka i nekadašnji funkcioner finskih socijaldemokrata Pirko Turpeinen

Turpeinen, koja je bila i stručni saradnik u Komisiji za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava Saveta Evrope, rekla je u intervjuu za portal Vesti-online da je "slučaj Račak" bila samo jedna u nizu provokacija nad srpskim narodom.

Ona je najavila da će njena naredna knjiga biti "istorija holokausta i genocida nad Srbima, kako tokom Drugog svetskog rata, tako i u vreme ratova devedesetih i NATO okupacije Kosova".

- Na poziv Slobodana Miloševića da pošalju stručan tim koji bi utvrdio okolnosti stradanja pojedinaca u Račku, finsko Ministarstvo spoljnih poslova je iz nekog razloga imenovalo Helenu Rantu koja nije bila kompetentna da utvrdi činjenice. Njena odgovornost je u stvari bila da poruči autopsijske izveštaje koje su sačinili patolozi, ali ni to nije uradila. Umesto toga, ona je rekla ono što joj je instruisano da kaže od finskog i nemačkog ministarstva spoljnih poslova - rekla je Turpeinen.

Foto: Zoran Sinko

Prema njenim rečima, Račak je napravljen jer su SAD i Nemačka sa drugim NATO zemljama planirale da okupiraju čitavu Jugoslaviju, što tadašnji predsednik Slobodan Milošević,kako kaže nije prihvatio.

DVA PUTA SU VAM KRVAVO RAZBIJALI ZEMLJU I PISALI ISTORIJU! SRBI, NE VERUJTE U ONO ŠTO VAM PODMEĆU!

- Podsetiću da su zemlje, članice NATO, prethodno ekonomskim sankcijama već ucenjivale Jugoslaviju i te ucene su trajale od 1992. Međutim, zemlja je opstajala. Zato države NATO nisu više videle alternativu svom planu osim da fizički osvoje prostor bombardovanjem. SAD su htele da naprave vojnu bazu na Kosovu i to su i uradile - rekla je ona.

Upitana da li je čula da je na Kosovu jedan Srbin osuđen zbog negiranja navodnog zločina u Račku, Turpeinen je rekla da je to nečudi jer na Kosovu i ne postoji pravno društvo i zločini prolaze nekažnjeno.

- Sud za zločine OVK u Hagu ne funkcioniše dobro. Zapravo etničko čišćenje Srba se nastavlja i nije ni čudo što negiranje istine dominira u ovom slučaju - rekla je Turpeinen.

Kako je rekla ima puno naučnih dokaza i knjiga koje prenose istinu, ali preovlađuje propaganda medija NATO, koja je stigla i u filmsku industriju, literaturu i sport.

- Srbima je potrebno da se čuje njihova strana, kroz filmove poput onog o Jasenovcu ili nastupa uglednih ličnosti, kao što je nobelovac Peter Handke. Nikada nije prekasno da istina pobedi - zaključila je Turpeinen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 4 godine

Naš problem je Jugoslavija jer je ona predstavljala Sovjetski Savez u malom i pravoslavlje jer ono predstavlja Rusiju. Ono što je Kosovo u Srbiji je trebala da bude Čečenija u Rusiji, a onda bi se nastavilo sa Vojvodinom, Sanđakom a na kraju bi uspeli da nahuškaju i Vlahe u Istočnoj Srbiji da se odcepe i pripoje Rumuniji... naravno i Bugari bi dobili svoj deo, a sve da bi se prikazale "demokratske tekovine" i principi "ljudskih prava" kako bi se rascepkala Rusija. U projekt menadžmentu se to zove Soft-Roll-up.

Jugo

pre 4 godine

- Josip Broz Tito, Karadjordjevo 1971g: Prije će Sava poteći uzvodno nego što će hrvati dobiti državu! - Vojislav Šešelj u Hagu(u svoju odbranu): Mi nikada nismo hteli da stvaramo nekakvu Veliku Srbiju nego samo da pod svaku cenu pa i silom ako treba sačuvamo Jugoslaviju na okupu jer je ona kao takva CELA za nas bila ta Velika srbija!

srbin iz srbije

pre 4 godine

Sto se mene tice otkrila je toplu vodu ali ne za mene vec za druge.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Разлог није смела да каже...То да је нео фашизам САД-е и Енглеске, који је решио да се обрачуна са АНТИФАШИСТИМА...!! Једини су још Срби и Руси ТВРДО на страни АНТИФАШИЗМА...И зато су они примарна мета...

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija