• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.01.2020

17:45

SPOJIĆEMO SE SA SRBIJOM! Dodik ZAGRMEO na proslavi Dana Republike Srpske: Smetamo samo onima KOJI BI DA NAM GOSPODARE!

Politika

SPOJIĆEMO SE SA SRBIJOM! Dodik ZAGRMEO na proslavi Dana Republike Srpske: Smetamo samo onima KOJI BI DA NAM GOSPODARE!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci na proslavi Dana Republike Srpske da je Srpska sinonim za slobodu srpskog naroda o kojoj su generacije sanjale stotinama godina

- Mnogo ljubavi utkano je u RS i zato je ona veličanstvena - rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom Dana RS kada je poručio i da Srbi nikada neće prihvatiti inkviziciju Ustavnog suda u BiH.

Dodik je podsetio da su za 28 godina postojanja RS izgrađene institucije RS, očuvana je ekonomija u nemogućim uslovima, izgrađeno 120 kilometara auto-puteva, zdravstvene ustanove se renovniraju...

On je rekao da je RS pokazala vitalnost i da njeno postojanje ne može da bude smetnja, osim onima koji bi želeli da "gospodare našim životima i uzmu naš prostor i našu teritoriju".

- Nastavićemo da razvijamo Republiku Srpsku - rekao je Dodik i dodao da je zadatak čelnika RS da u narednih pet godina izađu sa auto-putem od Doboja do Bijeljine, kao i da se na Rači spoje sa auto-putevima Srbije.

Dodao je da niko ne može da zaustavi integraciju RS i Srbije i da su jedini koji su želeli Srpsku Srbija i Rusija.

- Mogu da se ljute koliko hoće. Integrisati se sa Srbijom znači ne samo duhovno biti integrisan. To je naša želja i imamo pravo na naše samoopredeljenje. Doći će vreme kada ćemo imati to pravo - rekao je Dodik i dodao da je RS dovoljno velika i široka da u njoj slobodno živi svako ko želi, ali da ne može da prihvati one koji je osporavaju i podrivaju.

Dodik je rekao da su mnogi sa zapada hteli da nema RS, a da su i nudili rešenja da to uradimo sami da bi nestali.

(VIDEO) DA SE NAJEŽIŠ! PUKNI ZORO GRMI BANJALUKOM, HILJADE LJUDI UGLAS PEVA! Pripadnici MUP RS odali poštu i junacima s Košara!

- Ništa im ne zameramo - rekao je Dodik, a nakon njega je govorila predsedica RS Željka Cvijanović koja se nadovezala rečima da je RS bila trn u oku za mnoge.

Cvijanović je rekla da gradajni širom RS slave ponosni što je imaju i odlučni da je čuvaju i jačaju u budućnosti.

- Želim da imamo RS koja će uvek ići napred i biti na ponos budućim generacijama, kao što je to danas nama - rekla je ona.


O osporavanju i napadima na RS, Cvijanović je rekla da je 9. januar za pojedine neprijatan podsetnik da je jedino RS nastala u miru, da je Ustav dobila u miru, i da je institucionalno i na svaki drugi način zaživela pre rata, a Federacija kao produkt rata kroz sporazum o okončanju krvavih sukoba.

RS se kaže, zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma, za saradnju i koordinaciju u okviru BiH, ali ne prihvata otimanje nadležnosti.

- Želimo da svi narodi u BiH budu dobri partneri, da RS gradimo kao mesto gde će se ostvarivati i pojedinci i kolektiviteti, RS koja će biti stabilna u kojoj će ljubav koju oseća srpski narod biti trajni zajednički kapital zahvaljujući kome ćemo unapređivati Srpsku - rekla je Cvijanović.

Svečanostima u Banjaluci prisustvovali su i ministri Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović kao i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

SPOJIĆEMO SE SA SRBIJOM! Та Додикова изјава је која по реду од када је на власти у Републици Српској?

zazoom

pre 4 godine

...nista od toga sa okotom komunistickim.. samo nezavisni KAO IZRAEL

Poznavanje

pre 4 godine

Nisi ti samosvesna gradjanka vec ne znas sta se desava i banalno dozivljavas reci Predsednika RS. Da je do Srba vec bi smo se spojili. Kontinenti se moraju pomeriti da bi Srbi u tome uspeli i naravno da ne mozemo sami to da uradimo. Tebi izgleda nije jasno sta se u svetu desava i gde je Srpski narod u svemu tome ? Sta mislis kako ova drzava opstaje toliko dugo pod nezapamcenim pritiskom zapada da pristanemo na albanizaciju, na nestanak, da se raspadnemo, da prihvatimo otimanje teritorije i zamenu identiteta i tamo i u Crnoj Gori, i tu ne bi bio kraj. Kako opstajemo pored gomile izdajnika ovde koji novac primaju da rade protiv drzave ? Sami ? Ne. Ono sto ti ne znas to je kako diplomatija funkcionise. Ja cu ti vrlo prosto reci. Zaboravi odela i kravate, zaboravi gospodstvo, zaboravi medjunarodno pravo, ono je samo folija koja moze biti bitna ali posle bitke. Na tv je samo predstava. Iza vrata je surova realnost. Dok mali sede, na vrata ulazi veliki batinas, ako u tom trenutku oni nemaju nikog iza sebe sa isto tako jakom batinom, onda ce dobiti po glavi ako ne slusaju sa gomilom pretnji koje slede i njima i njihovim porodicama i drzavi koju predstavljaju. Ne znam da li je to tebi jasno ? Nas je Gospod pogledao pa nam iza ledja sada vise nego ikad sedi sila. Milorad Dodik javno na proslavi prica ono o cemu se do skora usput samo saptalo i sanjalo. U pamet gradjanko, zapad nema milosti ni gomila njihovih sluga okolo. Zica i noz je ono sto je ovaj narod od njih u istoriji dobijao. Valjda ne mislis da su hrvati slucajno stavili novi ustaski znak kod Jasenovca ? Na njihovu zalost nema od toga nista.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Saglasna sam sa svime što ste napisali, pa sam (se) baš zbog toga u prethodnom komentaru pitala koja po redu je Dodikova tvrdnja da će se Republika Srpska i Srbija međusobno ujediniti u jednu državu (jer znam i da je Dodiku od strane Zapada bilo zabranjeno da u Republici Srpskoj raspiše referendum o ujedinjenju sa Srbijom svaki put kada je on rekao da će referendum o tome biti raspisan). Ali, geopolitička situacija se menja: Rusija je sve jača itd, pa je realno moguće da će u ne baš skoroj budućnosti Republika Srpska i Republika Srbija postati jedna jedinstvena država - čemu se nadam.

Borac R Srpsken

pre 4 godine

Ti pojma nemas. R Srpska nije cjelovita. Ona je presjecena kod Brckog. Drugo tvoj dodik je potpisao AMP sto znaci da ce BiH biti u NATO ALIJANSI sto znaci da ce nato vojska biti na Drini.dodik prica i srbuje i laze naivni narod.

Gale

pre 4 godine

Zato Dodik drzi sada batinu!Pojma ti nemas o politici to ti se samo servira da nerazmisljas kako ces da prezivis do kraja meseca,a oni koji imaju malo u glavi beze na taj truli zapad.A u Srbiji nista bolje i tamo beze masovno na zapad jel nemaju im deca buducnost!

Lovac

pre 4 godine

Sigurno ce se ujediniti Srbi. To je vec ucinjeno i nikad nikoko sprijeciti nece moci. Cast svima al osjecanja za bivsom drzavom su blijeda i nema nista od tog. Nova generacija zna svoj cilj. Zivjele sjedinjene srBske drzave. Zivela Srbija!!!!!!

zoran

pre 4 godine

Samo napred..samo napred..neka bude sto biti ne moze.

Jasmina

pre 4 godine

Ma spojit cete se vi isto kao sto ste ostvarali veliku srbiju pa izgubili sve ma bolje gledajte kako se odcsepljujue vojvodina i sandzak i nastavite sanjati jer sanjat ne morate platiti vi patrioti koji pisete sa tople sobe ili neki sa sljivovicom

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija