• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

28.01.2020

22:28

RASKRINKANE MUTNE RADNJE TAJKUNA DRAGANA ŠOLAKA! PRLJAVA UCENA N1: Izmišljaju zabranu da bi oteli milione!

Politika

RASKRINKANE MUTNE RADNJE TAJKUNA DRAGANA ŠOLAKA! PRLJAVA UCENA N1: Izmišljaju zabranu da bi oteli milione!

Podeli vest

Medijski tajkun Dragan Šolak i njegova "Junajted medija grupa", u okviru koje posluju kablovski operater SBB i TV N1, uhvaćeni su u strašnoj laži i pokušaju reketiranja države Srbije

Kako validni dokazi nesumnjivo potvrđuju, gazde SBB same su zabranile emitovanje TV N1 i još 16 kanala u okviru ponude kablovskog operatera "Supernova", koji posluje u sistemu "Telekoma Srbije".

Prljavom manipulacijom potom su potpuno izvrnuli činjenice u javnosti, i optužili državu da zabranjuje N1 i ne dozvoljava njegovo emitovanje!? A sve su to učinili da bi ucenili vlast i naterali "Telekom" da im za ove kanale plati naknadu za reemitovanje koja je višestruko veća od tržišne!

Potvrda ovih saznanja stigla je u nedelju uveče i od same premijerke Ane Brnabić, koja je, gostujući u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink, istakla da je reč o uceni i klasičnoj političkoj kampanji.

- Ovakva par ekselans politička kampanja je do sada neviđena i nečuvena. Ne znam da li je gore to što jedan medij pokreće političku kampanju ili što se taj medij koristi da natera drugu kompaniju, "Telekom", da prihvati bilo koje uslove. To je klasična ucena! A ako ne prihvate, reći ćemo da je cenzura. Da li, ako recimo "Junajted grupa" traži od "Telekoma" da plati milijardu evra, to treba da znači da "Telekom" na to mora da pristane samo da neko ne bi isključio program TV N1?! - upitala je predsednica Vlade Srbije.

"Telekom" čeka novu ponudu, "Junajted grupa" se pravi luda

Rukovodstvo "Telekoma" ponovilo je raniji stav da je u svakom trenutku spremno za nastavak pregovora sa "Junajted medijom", ali su oni juče izostali. Umesto toga, iz ove grupacije su poručili da nude javnu ponudu samo za program N1, ali ne i preostalih 16 kanala (!?).

"Najnovije izjave premijerke Brnabić tumačimo kao još jednu potvrdu da 'Telekom' pokušava da nas eliminiše kao konkurenciju uz pomoć države i ojača svoj monopol širom Srbije", saopštili su iz ove kompanije.

Ona je istakla i da nikome nije u interesu da ukida nešto što ima tako nisku gledanost kao što N1 ima na "Supernovi", gde nije čak ni među prvih 30 najgledanijih stanica.

- TV N1 je postala politička stranka sa veoma izoštrenim uglom iz kog je dobro plasirala svoju kampanju. Ne radi se ovde o bilo kakvoj političko-partijskoj priči, ali svaka čast za N1. Uspeli su da naprave priču i da naprave kampanju i pokazali su da su sposobniji od dobrog dela opozicije - zaključila je Brnabićeva.

Mario Spasić iz Saveta za monitoring podseća da je direktor "Telekoma" Predrag Ćulibrk pokazao čvrste dokaze da TV N1 ucenjuje ovu kompaniju nezakonitim klauzulama u predlogu ugovora za distribuciju programa...

- To je isto kao kad bi ste vi ušli u prodavnicu i, kao kupac, na silu nametali proizvode i cene - smatra Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17