• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2020

13:15

PREDSEDNIK VUČIĆ I ORBAN RAZGOVARALI O PLANOVIMA i podršci ekonomiji nakon pandemije

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ I ORBAN RAZGOVARALI O PLANOVIMA i podršci ekonomiji nakon pandemije

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Budimpešti s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom o bilateralnim odnosima, saradnji i solidarnosti u borbi protiv virusa korona, kao i o planovima za podršku ekonomskom razvoju dveju zemalja, nakon završetka pandemije kovid-19.

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije koronavirusa, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu.



Predsednik Vučić je zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv virusa korona i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije.

Vučić i Orban su, u prisustvu srpskog ministra finansija Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta, razgovarali i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.



Predsednik Srbije boravio je danas u nenajavljenoj poseti Mađarskoj, gde ga je premijer Mađarske dočekao u palati Karmeita u Budimpešti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija