• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.04.2020

11:07

DŽABE VAM LAŽNE VESTI I HEJTERSKA KAMPANJA! Predsedniku Srbije ALEKSANDRU VUČIĆU VERUJE 61,9% GRAĐANA SRBIJE!

Politika

DŽABE VAM LAŽNE VESTI I HEJTERSKA KAMPANJA! Predsedniku Srbije ALEKSANDRU VUČIĆU VERUJE 61,9% GRAĐANA SRBIJE!

Podeli vest

Srpska napredna stranka i dalje je najpopularnija, a predsedniku stranke i Republike Aleksandru Vučiću, podrška raste, pokazalo je istraživanje Instituta za evropske poslove


"Prosečne ocene i generalna opredeljenost pokazuju povećanje podrške Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, i pored brojnih negativnih komentara građana koji se mogu videti na društvenim mrežama na račun uvedenih mera i generalnog rukovođenja situacijom", navodi se u istraživanju.

Kad je reč o Vladi Srbije, građani su najbolje ocenili rad premijerke Ane Brnabić i šefa diplomatije Ivice Dačića, a najnižu ocenu su dobili ministri Goran Trivan, Nela Kuburović i Vladan Vukosavljević.

 

Foto: iea.rs

Druga najpopularnija partija je Socijalistička partija Srbije, a zatim sledi Savez za Srbiju, pokazuje istraživanje.

Građani ne veruju političarima, ali se, prema istraživanju, protive bojkotu izbora.

Dve trećine građana se izjašnjava da bi izašli na izbore koji su bili prvobitno raspisani za 26. april, a nakon isključenja neopredeljnih i onih koji su odbili da se izjasne, te koji bi poništili listić, razultati pokazuju da najveći rejting ima lista Aleksandar Vučić - Za našu decu sa 61,9 odsto opredeljnih glasača.

 

Foto: iea.rs

Na drugom mestu nalazi se koalicija SPS-JS sa 10,8 odsto podrške, 7,1 odsto navodi Savez za Srbiju, dok se ostale stranke/koalicije pominju u manje od 4 odsto slučajeva.

Istraživanje je sprovedeno od 12.do 22.marta na 1.207 ispitanika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija