• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2020

19:43

NIKAD NIKO NIJE PONIZIO EU KAO SRBIJA, mediji u regionu i Evropi pod oznakom hitno preneli vest da će BEOGRAD ČLANICAMA EU POSLATI ZAŠTITNU OPREMU i pomoći im u ratu sa koronom!

Politika

NIKAD NIKO NIJE PONIZIO EU KAO SRBIJA, mediji u regionu i Evropi pod oznakom hitno preneli vest da će BEOGRAD ČLANICAMA EU POSLATI ZAŠTITNU OPREMU i pomoći im u ratu sa koronom!

Podeli vest

Medji u regionu, ali i u zapadnoj Evropi preneli su pod oznakom hitno vest da će Srbija poslati najugroženijim članicama EU zaštitnu opremu kako bi se izborile sa koronom!

Iz njihovih izveštaja može se izvući jasna pouka. Nikad niko nije ponizio EU kao Srbija i Srbi. Iako ih je, blago rečeno, Evropa ostavila na cedilu, zabranivši izvoz medicinske opreme iz EU, Srbija je postupila potpuno suprotno. Ne samo da to EU nije uzela za zlo, veće je odlučila da pomogne toj istoj Evropi!

Podsetimo, EU se nije proslavila pružanjem pomoć našoj zemlji kad nam je bilo najpotrebnije, ali se Srbija i pored toga snašla i nabavila potrebnu zaštitnu medicinsku opremu, ali i pokrenula sopstvenu proizvodnju lekova protiv korone i medicinske opreme!

Mediji u regionu ističu i reči predsednika Vučića kako je "Srbija zahvalna Evropskoj uniji na financijskoj pomoći i potpori u borbi protiv koronavirusa te na solidarnosti u vreme poplava 2014. godine".

- U ovom trenutku Srbija ima "nešto više respiratora i zaštitne opreme nego što joj je potrebno", a ako neka članica Unije to treba, "možemo ih isporučiti u roku od 12 sati - rekao je Vučić novinarima posle sastanka s ambasadorima država članica EU i predstavnicima Evropske komisije u Beogradu. 

On je napomenuo da je Srbija talijanskoj pokrajini Veneto ponudila pomoć kada je to bilo potrebno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RINGISPIL

pre 4 godine

Niko me ne slusa i ne veruje. Rekoh ja da ce BAGRA iz Evrope dolaziti u Srbiju da se zaposljava i da ce im trebati VIZE za boravak. Dolazili su kod nas samo turisticki na egzoticnu destinaciju pili zdrali, sve sa LICEMERNIM OSMEHOM NA LICU. Ali samo su MEDVED I ZMAJ shvatili sta je Srbija i ovoga puta stali iza ledja teritorijalno male drzave ali pune i prepune GENIJALACA. Jesmo ludi jesmo blesavi ali beskrajno pozitivni i tu je kljuc nase invetivnosti i pameti. Pola evrope i pola sveta smo naucili kako se resavaju matematicki problemi. Djokovic je trenutno prototip srpske upornosti, mentalne snage i fatalnog USPEHA NA PLANETARNOM PLANU. Hvala.

dimitri

pre 4 godine

SVAKA CAS VUCKO KAD EU NIJE HTELA DA NAM POMOGNE VI NISTE BEZDUSNIK KAO RUKOVODSTVO EU TI NEPOMAZES NJIH NEGO UGROZENI NAROD EU KAO STO SI POSLAO POMOC KOSOVSKOM NARODU A NE KURTIJU, TACIJU, HARADINIJU I OSTALOM SIPTARSKOM RUKOVODSTVU JOS JEDNOM BRAVO DA SVET CUJE ZA SRBIJU I SRPSKOG HUMANOG PRESEDNIKA SVE NAJLEPE ZA VUCICA

Smrad

pre 4 godine

To šta se sad nudi kad je kod svih već prošlo, kao gesta je lepo. Ali siguro će da nam pravi probleme, stara su to zlopamtila.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Jokanović brutalan! Zabrinut sam za Partizan, ali kada je vaš - vodite ga onda!
Partizan

Jokanović brutalan! Zabrinut sam za Partizan, ali kada je vaš - vodite ga onda!

Bio sam srećan i zadovoljan dok sam bio u klubu sa generalnim sekretarom Gordanom Petrićem, sportskim direktorom Ivanom Tomićem, potpredsednikom Batom Mirkovićem. Mi smo ista generacija i smatrali smo Partizan našim, a onda su nam objasnili da nije naš nego njihov. Pa smo rekli – kad je vaš, vodite ga, a mi ćemo se baviti nekim drugim stvarima, kaže Slaviša Jokanović (55), proslavljeni fudbaler crno-belih.

04.05.2024

12:26

Planeta

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!
NEMA KONKURENCIJU

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!

MiG-41 će postati prvi avion 6. generacije na svetu, navode ruski mediji. Stručni portali i analitičari čak najavljuju da Rusi razvijaju „elektromagnetno pulsno oružje“ menjajući taktiku ratnih operacija.Prema članku iz ruskih medija, „mnoge zemlje su najavile dizajn aviona šeste generacije, poput SAD, Južne Koreje, pa čak i Turske, ali Rusija sa ovakvim najavama prevazilazi sva očekivanja”.

04.05.2024

09:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija