• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforemr

25.04.2020

11:58

(VIDEO) VUČIĆ: Pobedićemo zajedno, hrabra Italijo! SRBIJA JE SA VAMA! Avioni puni medicinske opreme kreću za Italiju!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ: Pobedićemo zajedno, hrabra Italijo! SRBIJA JE SA VAMA! Avioni puni medicinske opreme kreću za Italiju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otpremanju medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19, koju Srbija donira Italiji

Na aerodromu Nikola Tesla obratio se predasednik Aleksanda Vučić koji je sa italijanskim amabasadorom Karlom Lo Kašom ispratio medicinsku pomoć Srbije Italiji:

- Posebno hvala evropskim prijateljima šta su učinili za nas. Italijani su bili među prvima koji slali pomoć kada su bile poplave. Oni su u užasno teškoj situaciji, mi smo se snašli i kupili dosta opreme, i ono što nam nije potrebno da damo našim italijanskim prijateljima - rekao je Vučić i dodao: 

- Vama iz Er Srbije hvala što se niste sakrili i sklonili iako imate gubitke. Vaša budućnost je zagarntovana, i vaše plate. Uradićemo sve da i dalje budete ponosna krila Srbije. Hvala i vašim porodicama što su trpeli sve dok ste leteli do Kine i svuda po svetu.Hvala i srećan let vam želim. Danas ide četiri aviona, a sutra i prekosutra još po dva - rekao je Vučić i dodao: 

Foto: Tanjug

- Karlo, ispravite me ako nešto pogrešim - rekao je Vučić dok je na jednom paketu pisao poruku italijanskom narodu:

- Pobedićemo zajedno, hrabra Italijo! Srbija je sa vama - rekao je Vučić na tečnom italijanskom.

kako je rekao, italijanskom narodu, koji nam je blizak, pružamo podršku u teškom trenutku.

- Kada čujemo da je 400 ili 500 ljudi umrlo tog dana u Italiji, to nije normalno. Naša pomoć nije mala. Mi smo ovu robu kupili od novca građana Srbije. Italiji je ova oprema mnogo potrebnija.

Naša pomoć nije mala. Mi smo ovu robu kupili od novca građana Srbije. Italiji je ova oprema mnogo potrebnija. Možda smo mogli i više, ali male zemlje kakva je Srbija, važan je gest da pokažemo koliko volimo Italiju. U ime Srbije narodu Italije izjavljujem saučešće za sve preminule.

Vučić je je otkrio da će u jednom od četiri aviona biti i srpska ministarka za evropske integracije:

- Jadranka Joksimović biće u jednom avionu koji leti za Rim i dočekaće je ministar spoljnih poslova Italije Luiđi di Majo. 

Foto: Tanjug

Italijanski ambasador Lo Kašo prvi put demonstrirao je zavidno znanje srpskog jezika. 

- Prenosim vam pozdrave i zahvalnost predsednika Serđa Matarele. Materijal koji danas šaljemo u Rim biće od velike koriste onima koji su svaki dan u bolnicama, gde spasavaju ljudske živote, poručio je Lo Kašo i dodao:

- Živela Srbija, živela Italija.

Predsednik Vučić je juče, posle sastanka sa predstavnicima EU i ambasadorima zemalja članica Unije, preneo novinarima da je razgovarao sa guvernerom italijanske pokrajine Veneto Lukom Zajom i da je ponuđena podrška tom regionu Italije u trenucima kada je to bilo teško i važno.

Foto: Informer

- Verujem da smo svojim ponašanjem u regionu pokazali da možemo da pružimo svoju solidarnost i pomoć i sa onima sa kojima ne razmenjujemo uvek najlepše reči - rekao je Vučić.

On je kazao i da Srbija sada ima nešto više zaštitine opreme nego što je potrebno, čak i nešto više respiratora, nego što je neopdhodno sada, te ukazao da smo spremni, ako je to potrebno bilo kojoj zemlji članici EU, da im ih uručimo u roku od 12 sati.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cole5

pre 3 godine

која шамарчина Урсули фон дер Лајен и њеној заштитници..., и о статку европске уније. Који шамар европском заједништву од Мале СРБИЈЕ коју је та иста европа на све начине кињила и за све и свашта држала придике.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija