• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

12.05.2020

08:28 >> 08:31

NEDOPUSTIVO JE DA SE BILO KO LINČUJE I BATINA Martinović: Boško se naspavao, ono što se desilo Rističeviću može se sutra desiti svakome (VIDEO)

Politika

NEDOPUSTIVO JE DA SE BILO KO LINČUJE I BATINA Martinović: Boško se naspavao, ono što se desilo Rističeviću može se sutra desiti svakome (VIDEO)

Podeli vest

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović nastavlja štrajk glađu, uprkos pozivu predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića da ga prekine.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne strane Aleksandar Martinović kaže da tokom protekle noći nije bilo incidenata u Skupštini Srbije, a da je lider „Dveri“ Boško Obradović, koji je proglasio štrajk glađu, nešto pre ponoći ušao u svoju kancelariju, iz koje je izašao jutros oko 7 sati.

- Dakle, isti senario kao prethodne većeri – kaže Martinović.

Foto: Tanjug

Ističe da odluka da se stupi u štrajk glađu nije bila jednostavna, a da je podrška kolega, poslanika SNS bila jedinstvena. Podvlači da bi reakcija tužilaštva po pitanju napada na poslanika Marijana Rističevića, bila u interesu svih građana.

- Rističević je brutalno pretučen na ulazu u Skupštinu od strane Boška Obradovića i njegovih huligana i batinaša. Nedopustivo je da se bilo ko linčuje, batina, da bude žrtva političkog ili fizičkog nasilja, samo zato što je neistomišljenik. Nadam se da će tužilaštvo reagovati i da će preduzeti mere koje su u skladu sa Ustavom i zakonom – kaže Martinović za Pink. 

Foto: Tanjug

Ocenjuje da je tužilaštvo već trebalo da reaguje, te da se nada da će reakcija stići danas. U suprotnom, kako dodaje, nastaviće štrajk glađu.

- Ovde se ne radi samo o personalnoj stvari, o Marijanu Rističeviću, već tražimo da tužilaštvo radi svoj posao. Ono što se desilo Marijanu Rističeviću može se sutra desiti svakome – kaže Martinović. 

Podsetimo, predsednik Vučić pozvao je juče Martinovića i poslanicu Sandru Božić da prekinu štrajk glađu, između ostalog, i zbog toga što predstavlja neku vrstu pritiska na tužilaštvo.

Nakon toga, Božić je prekinula štrajk.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić juče u toku dana je prekinuo štrajk glađu koji je počeo zbog pitanja Kosova i Metohije, dok lider Dveri Boško Obradović, kao sto je najavio, nastavlja štrajk glađu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NASPAVAO SE! POSLANICI SNS NOĆ PROVELI NA STEPENICAMA SKUPŠTINE, OBRADOVIĆ U PARLAMENTU! Tek jutros izašao napolje!
Društvo

NASPAVAO SE! POSLANICI SNS NOĆ PROVELI NA STEPENICAMA SKUPŠTINE, OBRADOVIĆ U PARLAMENTU! Tek jutros izašao napolje!

Predsednik Dveri Boško Obradović noć je proveo u Skupštini Srbije, dok su poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić jutro sačekali ispred parlamenta. Obradović je oko 6.40 jutros izašao ispred zgrade parlamenta. Veći deo noći ispred je bio i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je povremeno, na neko vreme ulazio u zgradu, ali se vraćao na stepenište.

11.05.2020

07:36

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17