• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. B.

08.06.2020

19:09

SI PISAO VUČIĆU: POŠTOVANI GOSPODINE, VISOKO CENIM... Pročitajte pismo kineskog lidera srpskom predsedniku!

Politika

SI PISAO VUČIĆU: POŠTOVANI GOSPODINE, VISOKO CENIM... Pročitajte pismo kineskog lidera srpskom predsedniku!

Podeli vest

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping zahvalio je srpskom kolegi Aleksandru Vučiću na pismu u kojem je Vučić izrazio čvrstu podršku Kini za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti. Si Đinping je odgovorio da visoko ceni podršku Srbije

"Poštovani gospodine predsedniče, hvala Vam na pismu u kojem ste izrazili čvrstu podršku kineskoj strani za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, što ja visoko cenim. Kina i Srbija dosledne su u međusobnom razumevanju i međusobnoj podršci u pitanjima od vitalnih interesa i ozbiljnih briga. Čvrsto međusobno političko poverenje udarilo je čvrst temelj za sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije", naveo je Si u pismu koje je Vučiću juče uručila ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.

SRBIJA PODRŽAVA SUVERENITET KINE! Vučić uputio pismo Si Đinpingu

Foto: Tanjug

Si je podsetio da je sa Vučićem nedavno telefonom razgovarao o saradnji u borbi protiv koronavirusa, te da se dve zemlje međusobno podržavaju i zajedno bore protiv epidemije, čime su još jednom na delu pokazale bratstvo i prijateljstvo.

"Kina i Srbija zalažu se za nezavisnu i samostalnu politiku, kao i za odlučno očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, i protive se mešanju sa strane", zaključio je Si Đinping.
 

Čen Bo: Uskoro direktna avionska linija


Ambasadorka Čen Bo ocenila je da je lični kontakt predsednika Vučića i Sija, uključujući i njihov nedavni telefonski razgovor, dao podsticaj vezama dveju zemalja i ohrabrenje kineskim privrednicima da ojačaju saradnju sa srpskim partnerima.
Čen Bo i Vučić izrazili su nadu da bi vrlo uskoro mogla da bude uvedena direktna avionska linija između Beograda i nekog od velikih gradova u Kini.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija