• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

12.06.2020

17:49

ĐURIĆ: Postanite deo porodice koja će preporoditi Srbiju

Politika

ĐURIĆ: Postanite deo porodice koja će preporoditi Srbiju

Podeli vest

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Ðurić poručio je danas građanima da 21. juna uzmu budućnost u svoje ruke i postanu deo porodice, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koja će preporoditi Srbiju i učiniti je bogatijom i snažnijom zemljom

Ðurić je, u razgovoru sa članovima Opštinskog odbora, istakao da je svaki potez predsednika Vučića i SNS strateški planiran, imajući u vidu naredne tri ili četiri decenije, i da je to novost na političkoj sceni Srbije.

- Imamo sreću što na izbore izlazimo sa čovekom na čelu naše liste koji je prestao da bude političar u klasičnom smislu te reči. On je postao državnik koji vodi računa o interesima države, pa tek onda o svim drugim interesima, i neko ko se ne dodvorava građanima, već govori istinu - rekao je Ðurić.

Građani, prema Ðurićevim rečima, imaju poverenje u predsednika Vučića, i znaju da je, kada im on kaže da će, u skladu sa planom "Srbija 2025", prosečna plata biti 900 evra, ili da će biti izgrađeno 5.000 km puteva, to istina.

- Naša stranka i predsednik naše stranke će zlatnim slovima biti upisani u antologije srpske politike, jer predsednik Vučić je nametnuo kriterijum da si dobar i uspešan političar onoliko koliko imaš šnažnu ekonomiju i privredni rast - naglasio je Ðurić.

Ekonomija je, kako je objasnio, ključ svega, jer ekonomska moć zemlje je preduslov da možemo sve drugo: da imamo jaku vojsku, zadovoljne građane i kvalitetne javne službe.

- U budućnosti će svako morati da prati takvu politiku, a ne da se, kao u prošlosti, građanima prodaju prazne priče - kazao je Ðurić.

On je članove opštinskog odbora SNS u Inđiji podsetio na pet glavnih principa oko kojih SNS okuplja Srbiju i na ovim izborima: očuvanje mira i stabilnosti, očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ekonomski napredak, borba za demografski opstanak Srbije, poštovanje prošlosti uz usmerenost ka budućnosti.

SNS je, kako je primetio, stranka koja ne priča prazne priče, već ima konkretan politički proizvod, rezultate i principe, i da ekonomiju i merljive rezultate stavlja u centar svoje politike.

- Mir i stabilnost je ključ oporavka i ekonomskog napretka zemlje, ona podrazumeva da gradimo bolje odnose sa svima u regionu. Bili smo često uvlačeni u sukobe, izlagani provokacijama, i nismo dozvoljavali da budemo poniženi, ali nismo dozvoljavali ni da budemo nasamareni i uvučeni u sukobe - rekao je Ðurić.

SNS je, kako je dodao, posebno ponosna na to što je predsednik Vučić uspeo da spreči strane uticaje na naš politički sistem, i na činjenicu da Srbija danas vodi nezavisnu i samostalnu politiku.

- Mi smo srpska nacionalna stranka, i borimo se za negovanje sećanja na događaje iz naše prošlosti i negovanje naše kulture. U tome nema isključivosti, jer, kao što smo ponosni na naš identitet, želimo i da manjine neguju svoju kulturu i običije, jer ne želimo da napravimo lonac za topljenje u kojem niko neće imati svoj identitet - kazao je Ðurić.

On je stranačke kolege pozvao da narednih osam dana iskoriste da što više razgovaraju sa sugrađanima o rezultatima SNS i objasne im zašto je važno da podrže nastavak razvoja i jačanja Srbije.

- Naši ljudi na KiM će 21. juna prevaliti i po nekoliko desetina kilometara iz enklava do biračkog mesta, samo da bi iskoristili pravo da učestvuju na izborima Srbije, jer oni vole svoju državu Srbiju i život daju za nju. Nije nama valjda teško da odemo dve ulice do biračkog mesta - rekao je Ðurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija