• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2020

13:53

POVERENIK ZA ŠABAC BOBAN BIRMANČEVIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU protiv predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića

Politika

POVERENIK ZA ŠABAC BOBAN BIRMANČEVIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU protiv predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića

Podeli vest

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštava da je poverenik za Šabac Boban Birmančević Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića zbog teže povrede prava građana da budu blagovremeno i istinito obavešteni o rezultatima glasanja za odbornike skupštine grada.


Birmančević je precizirao da Pavlović po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika.

U ovom gradu građani vrlo dobro znaju ko je Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Zato je za nas glasalo više od 30000 građana. Šapčani takođe znaju i ko su Dušan Petrović i Nebojša Zelenović i njihova lopovska družina. Zato su  i izgubili izbore, ocenio je Birmančević i podsetio da je predsednika GIK-a imenovala upravo Zelenovićeva gradska vlast. 

U kontroli izbornog procesa učestvovalo je više od 2000 članova biračkih odbora, ali i akreditovanih posmatrača, kao i predstavnika stranih ambasada i niko nije imao nijednu primedbu na tok izbora, podsetio je Birmančević i naglasio da je u zapisnicima sa 100 biračkih mesta na samo tri mesta konstatovano da je bilo primedbi.

Foto: Informer

Ironija je u tome, da je samo jednu primedbu podneo član biračkog odbora iz Zelenovićeve stranke, a posebno je zanimljivo da je u samom izbornom danu, sada već bivši gradonačelnik, Nebojša Zelenović iz sata u sat saopštavao kako izbori protiču u najboljem redu i bez nepravilnosti. Problemi su se pojavili tek kad je Zelenović video rezultate i shvatio da je izgubio vlast u Šapcu, ocenio je Birmančević i naglasio da će Srpska napredna stranka svim pravnim sredstvima braniti izbornu volju građana.

Narod je na izborima rekao svoje, a narodna volja je za nas svetinja. Šapčani su nam ukazali poverenje. Nećemo ih izneveriti, poručio je na kraju poverenik Srpske napredne stranke za Šabac Boban Birmančević na konferenciji za novinare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija