• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2020

12:20

JOŠ NIJE GOTOVO! Jovanović pozvao građane da izađu na ponovljene izbore!

Politika

JOŠ NIJE GOTOVO! Jovanović pozvao građane da izađu na ponovljene izbore!

Podeli vest

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović pozvao je danas građane da u sredu, 1. jula, izađu na birališta na više od 200 mesta gde se oni ponavljaju i daju podršku toj listi za ulazak u parlament



Jovanović je, pozivajući građane da izađu na izbore, istakao da izbori nisu leglo zaraze, već utakmice i kafići.

Podseća da je juče održan drugi krug izbora u Francuskoj.

Prema njegovim rečima, glasači treba da izađu poštujući sve mere zaštite protiv virusa korona, kao što je nošenje zaštitne opreme, odnosno maske, rukavice...

Kako je naveo, nešto više od 200.000 birača ima pravo glasa u sredu, a on procenjuje da će izaći oko 90.000, a da je toj koaliciji potrebno 15.000 do 20.000 glasova za prelazak cenzusa.

- Mi se borimo do kraja, to je moguće, a da li je sigurno - daleko od toga. Ali, mogućnost postoji - kazao je lider DSS-a.

Kako kaže, ne nada se pozivu u Vladu.

- Da su građani hteli da vide Miloša Jovanovića i bilo koga iz pokreta Metla u izvršnoj vlasti, prvo bi nas stavili u Skupštinu, jer izvršna vlast zavisi od Skupštine - kazao je Jovanović i dodao da one stranke koje nisu parlamentarne nemaju šta da traže u izvršnoj vlasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija