• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2020

10:48

Mali: Vlast se bira na izborima, ne nasiljem na ulici

Politika

Mali: Vlast se bira na izborima, ne nasiljem na ulici

Podeli vest

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali najoštrije je osudio sinoćnje incidente i nasilje koji su se dešavali ispred zgrade Narodne skupštine, navodeći da je Srbija demokratska i uređena država, kao i da se njeno rukovodstvo bira isključivo na izborima, a ne nasiljem i na ulici.

"Događaji od sinoć, odnosno nasilje tokom protesta i upad u Narodnu skupštinu liči na već oprobane scenarije pojedinih opozicionih lidera, koji nisu prezali ni od čega i koji su dokazali da im ljudski život nije važan, posebno imajući u vidu epidemiju koja je u jeku", napomenuo je Mali u saopštenju.

On je apelovao na građane da vode računa o svom zdravlju, kao i o zdravlju svojih bližnjih.

"Vodite računa o sebi, sačuvajte se i ne zaboravite da je u jeku teška borba protiv koronavirusa. Ne zaboravite požrtvovane medicinske radnike koji se bore za živote hiljada ljudi. Ne zaboravite da im na ovaj način nećete pomoći. Budite odgovorni i prema sebi i prema drugima", rekao je Mali.

Ministar je ocenio da je Srbija demokratska i uređena država, kao i da se njeno rukovodstvo bira isključivo na izborima, a ne nasiljem i na ulici.

"Bol zbog ostanka pojedinaca na političkoj margini ne sme biti razlog za ugrožavanje zdravlja građana, rušenje Beograda, niti za slanje loše slike u svet, posebno ne u vremenima najvećih izazova u kojima se Srbija danas nalazi. Sada je više nego ikada neophodno da budemo ujedinjeni i da kao pobednici još jednom izađemo iz svih kriza, da sačuvamo živote naših građana i da za njih izgradimo bolje sutra", istakao je Mali.

Kako je zaključio, najvažniji su ljudski životi, te je uputio apel građanima da ne nasedaju na manipulacije i da vode računa o svom zdravlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija