• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2020

13:54

PALMA: Priština novim zahtevima želi da poništi Briselski sporazum i Rezoluciju 1244!

Politika

PALMA: Priština novim zahtevima želi da poništi Briselski sporazum i Rezoluciju 1244!

Podeli vest

Današnjim spiskom lepih želja u Briselu, Priština je zapravo poručila i Parizu i Berlinu i Briselu i Vašingtonu da za njih ne važi ni Briselski sporazum ni Rezolucija 1244. I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potpuno u pravu kada je rekao da je svaki razgovor potpuno besmislen ako su ti zahtevi smisao svega, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

 

- Ono što je za nas važno je da li su to zahtevi samo Prištine ili su autori tih zahteva u Briselu, Berlinu, Vašingtonu ili Parizu. Da li se na ovaj način stornira potpisani sporazum u Briselu, sa tekstom koji je nametnula Evropska unija. Sada više niko ne spominje potpisani Briselski sporazum, ni Zajednicu srpskih opština, već organizuju sastanak, na kome su dali nov tekst kosovskim Albancima, da kosovski Albanci dodaju neke nove zahteve koji nigde ne stoje, ni u Briselskom sporazumu ni u Rezoluciji 1244 - izjavio je Palma.

Siguran sam, ističe Marković, da će rukovodstvo Srbije doneti odlkuku koja neće štetiti građanima Srbije.

- Mi takođe moramo da vidimo šta ćemo činiti u narednom vremenskom periodu. Trebalo bi da obnovimo tužbu protiv NATO pakta, odnosno zemalja članica NATO pakta koje su bombardovale Srbiju kasetnim bombama sa osiromašenim uranijumom. Od posledica bombardovanja osiromašenim uranijumom veliki broj građana Srbije umro je od karcinoma. Podsetiću da je samo u Italiji u više od 300 parnica, sud presudio u korist italijanskih voinika koji su tužili NATO zbog korišćenja bombi sa osiromašenim uranijuomom, od čega je 400 italijanskih vojnika preminulo, a više od 7.500 obolelo. Ako su Italijani tužili NATO zašto ne bi i mi Srbi, koji smo bili najveće žrtve te agresije protiv naše zemlje. Da vidimo koja će to institucija zastupati interese naše države i naših građana pred međunarodnim sudovima po tom pitanju. Možda bi tu bilo dobro iskustvo Italijanskog advokata, Anđela Fjore Tartalje, koji je rekao  da bi Srbija trebalo pojedinačno da tuži sve države članice NATO-a koje su učestvovale u njenom bombardovanju. Ovaj advokat je u Italiji zastupao italijanske vojnike obolele zbog izloženosti osiromašenim uranijumom tokom boravka u misijama u BiH i na Kosmetu i pobedio u više od 300 parnica - izjavio je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

Arnauti imaju košmare - nemaju snove, a najveći košmar im se SRBIJA zove ! Zločinci, lopovi, dileri droge, "dupeuvlakači Zapada", ...... a uskoro i robijaši znajte - SRBIJA VAS E NE PLJAŠI !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija