• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2020

16:33

BAKIR I EKIPA NA APARATIMA! VUČIĆEVO OBEĆANJE VEĆ SE SPROVODI U DELO! Za aerodrom u Trebinju bira se lokacija, idejno rešenje biće završeno za desetak dana...

Politika

BAKIR I EKIPA NA APARATIMA! VUČIĆEVO OBEĆANJE VEĆ SE SPROVODI U DELO! Za aerodrom u Trebinju bira se lokacija, idejno rešenje biće završeno za desetak dana...

Podeli vest

Za izgradnju aerodroma postoje dve potencijalne lokacije u okolini Trebinja, idejno rešenje biće završeno već za desetak dana, a kompletan plan u periodu od šest meseci do godinu dana, rečeno je danas posle sastanka predstavnika vlada Srbije i Republike Srpske

Pomoćnik ministra za železnički, vodni i vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, Vesna Vožni, rekla je da se danas sastala operativna grupa koja razgovara i odlučuje o potencijalnim lokacijama za izgradnju aerodroma u Trebinju.

- Brzo ćemo imati i drugi sastanak i tada ćemo imati više informacija - dodala je Vožnijeva.

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoran Ilić, rekao je da u Hercegovini zbog terena nije bilo teško izabrati pogodnu lokaciju jer je, kako kaže, takvih malo, i dodao da postoje dve lokacije koje će biti ispitane, preneo je RTRS.

- Nemamo preširok izbor i neće nam biti teško da se opredelimo za onu koja je glavna. Ono čime ćemo se voditi jeste da prilazne površi budu obezbeđene. Važno je da 10 kilometara i od jednog i od drugog praga piste nemamo visoke prepreke - istakao je Ilić.

On je dodao da, kada je reč o veličini aerodroma, to zavisi od lokacije, ali da će biti uložen napor da se napravi poletno-sletna staza koja će omogućiti sletanje i najvećih aviona na svijetu.

- Mi ćemo pripremiti kompletnu tehničku dokumentaciju za izradu plana, idejno rešenje planskog akta koje će biti osnov za izgradnju aerodroma, to će biti gotovo u sledećih desetak dana - rekao je Ilić.

A ČIJE BI BILO TREBINJE NEGO SRPSKO?! Dodik o negativnim komentarima nakon posete Vučića: KOMŠIĆEVA IZJAVA SPADA U POLITIČKU GLUPOST NOVIJEG VREMENA U BiH!

 



On je uveren da će kompletan plan biti gotov u periodu između šest meseci i godinu dana.

- Kada se to završi onda može da se radi tehnička dokumentacija i da se počne sa ugovaranjem radova. Ako bude dovoljno stručnosti i volje, mislim da ćemo za par godina imati aerodrom - istakao je Ilić.

On je rekao da će ovo biti međunarodni aerodrom koji će, osim Hercegovini, značiti i delu primorja u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da današnji sastanak govori o ozbiljnosti namere izgradnje aerodroma.

- Ovo nam govori da su Trebinje i Hercegovina interesantni strateški. Što se tiče grada Trebinja, mi smo maksimalno na usluzi, sve što treba od podataka mi smo tu. Ovo nije značajno samo za Trebinje nego i za celu Republiku Srpsku - istakao je Ćurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sima

pre 3 godine

I treba da budu na aparatima! Sta su mislili oni da je nas predsednik nista naspram njih?!

Vesna

pre 3 godine

Nisu se skidali sa aparat još od sinoć od 21h...!

Dario

pre 3 godine

Srbija ima snage da pomogne i drugima u ovim teškim vremenima.

Mara

pre 3 godine

Nas Predsednik Vucic nikada ne govori u prazno, i ispunjava sve sto obecava...

Ivana

pre 3 godine

Hvala Vučiću koji zaista radi za interes naroda i države,jedini koji želi da gradi dobre odnose sa državama u regionu. Srbija je na pravom putu razvoja.

Darko Stefanovic

pre 3 godine

Svima je jako dobro poznato da predsednik Vucic nikada ne iznosi ideje i planove ukoliko se oni ne mogu realno ispuniti i ostvariti. Aerodrom koji je pomenut prilikom posete Republike Srpske bice sasvim sigurno uradjen na opste zadovoljstvo srspkog naroda dve bratske drzave Srbije i Republike Srpske.

Filip

pre 3 godine

Odlične vesti. Predsednik ispunjava svoja obećanja.

Prvoborac

pre 3 godine

Ko im je kriv kada Vučić sve radi odmah i sad, a oni svi obećavaju prazne priče.

Nikoleta

pre 3 godine

Sve sto obeca nas predsednik ispuni,on je covek od reci.

zoran

pre 3 godine

Samo napred..živela Srbija. Predsednik Vućić je najveći sin našeg naroda.

Trebinje

pre 3 godine

Pa neće Bakir odlučivati šta će se graditi na teritoriji RS.

Milasin

pre 3 godine

Srbija je tu da pomogne..sve što je rekao,on je sproveo u delo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17