• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2020

19:45

SRBIN BORIS MILOŠEVIĆ IDE U KNIN NA PROSLAVU POGROMA SRBA, A VUČIĆ I DODIK OBELEŽAVAJU GODIŠNJICU "OLUJE" NA RAČI!

Politika

SRBIN BORIS MILOŠEVIĆ IDE U KNIN NA PROSLAVU POGROMA SRBA, A VUČIĆ I DODIK OBELEŽAVAJU GODIŠNJICU "OLUJE" NA RAČI!

Podeli vest

Funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj ,SDS S, i novoizabrni potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević pristustovaće obeležavanju godišnjive vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, objavio je portal Index

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je sa SDSS i predstavnicima srpske manjine postignut dogovor da će obeležavanju "Oluje "u Kninu 5. avgusta prisustovati potpredsednik Vlade Boris Milošević.

- Mislim da je to dobro i korisno, korisno pre svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcioniše danas - rekao je Plenković gostujući na RTL-u.

 

Dok se u Hrvatskoj, u Kninu, godišnjica te akcije proslavlja, za Srbiju ona predstavlja težak zločin etničkog čišćenja i takođe se obeležava komemoracijom žrtvama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da lično ne može da podrži prisustvo političkih predstavnika srpskog naroda na proslavi "Oluje" u Kninu, ali da će se truditi da ih razume ako takvu odluku donesu.

- Trudiću se da ih razumem i nastavićemo da radimo sa njima i na pomirenju sa Hrvatima i Hrvatskom, ali to može samo uz postovanje svih zrtava - poručio je.

Vučić je rekao da će Srbija i ove godine obeležiti godišnjicu "Oluje", i da će se to dogoditi na Rači.

- Pred nama je 4. i 5. avgust, datum kada je mnogo ljudi ostalo bez svojih ognjišta i mi ćemo odati počast i obeležje, a kako se ne bi zaboravilo najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata, dižemo spomen park. Želeo bih da se zahvalim svim tim ljudima koji zajedno sa nama rade na spomeniku što su uvek voleli i što vole Srbiju - rekao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Leka

pre 3 godine

Boris Milošević ide da sa Hrvatima beleži zločin etničkog čišćenja 250.000 svojih sunarodnika. Koju reč upotrebiti za takvog čoveka koji je slučajno Srbin. Kako ga nije sramota? Prodao se za političku funkciju. Nikakvom on pomirenju neće doprineti. Samo će Hrvatima dati još jedan razlog da legalizuju svoje zločine. Jadno je i bedno našta su spali oni koji glume da predstavljaju srpski narod u Hrvatskoj.

Leda

pre 3 godine

I njegov otac je bio u vreme "oluje" mobilisan u hrvatskoj vojsci i borio se protiv Srba SAO Krajine, tako da tu nema mesta čudjenju što i njegov sin ide na sramnu i najmračniju proslavu.

Knindza

pre 3 godine

Pa ako to napravi srpski narod mu nikada za veka nece oprostiti. Nemogu da verujem, no videcemo.

Kolja

pre 3 godine

Sta ces da slavis jado jadni, progon i ubijanje tvoje brace i srpkog naroda.

anja531

pre 3 godine

Bednik. Kakav smo narod tako nam je. Zato je.i takav anonimus postavljen na to mesto. I Pavelic je imao svoje "Srbe". Place mi se zbog ove sramote.

goran

pre 3 godine

hahahaha e jesmomi srbi cudni i onda se pitamo sto nam je tako

dragan

pre 3 godine

to samo govori o svima nama kakvi smo i tko smo i sta smo neka svako preispita sebe i sta nas jos ceka.

Mauser

pre 3 godine

Tko se mača mača od mača i pogiba. Izgleda da niste naučili ništa od 1995. Mi slavimo, a vi tugujete.

Milan

pre 3 godine

Муфљуз, продао се за ситне паре, смрад издајнички. Шта ли су му обећали да образ укаља и упише се у листу издајника.

Pedja

pre 3 godine

Mora da namiri dug, dobio je mesto u Hrvatskoj vladi pa mora malo da okrvavi ruke još kad mu daju Hos-ovu majcu lllhhhaa biće pravi domoljub.

bb king

pre 3 godine

Srpski izrod pljuje po srpskim zrtvama od ustasa. Katastrofa. Srbi u Hrvatskoj javno se izjasnite da taj idiot nije vise vas predstavnik.

srbo

pre 3 godine

Ne čudi me, nakon politike dosmanlija koja je uništavalla dostojanstvo i kod srba u HR ostavila za posledicu totalnu konfuziju, ovo je rezultat. Mnogi koji su ostali plaćaju i platili su cenu života u bolesnom društvu, tako da ni njihovi stavovi i nisu racionalni. Znamo mi to svi i treba da im damo snagu da postupaju dostojanstvo, time što istinom o Jasenovcu, Gradiški, Jadovnu i svim statištima pre Oluje kao država i pripadnici istog naroda pokažemo poštovanje prema svojim žrtvama i sebi samima. Da bi nas drugi poštovali i uvažavali moramo prvo sami da to radimo, ovakav cinizam i morbidnost je očekivano od bolesne ideologije prustaške politike i to je za svaku osudu. Ne odobravam i o svojoj ulozi samim činom prisustva treba da razmisli sam Milošević, kako vidim teret odluke je na njemu i Pupavcu i posledice svoje politike saznaće kad budu tražili glasove na sledećim izborima.

Deki

pre 3 godine

Ušao je u istoriju za 30 srebrnjaka.Juda Iskariotski.

Aleksandar

pre 3 godine

Šta reći a na zakukati do neba... zar u isti stroj sa Pavelićevcima? zar na isto orgijanje sa potomcima "Maksovih mesara"? Zar je toliko privlačno mesto potpredsednika vlade Republike Hrvatske, da se na njemu mora ostati po svaku cenu? Gde je tu pijetet prema brojnim žrtvama Jasenovca? Da li zna taj nesrećni em Boris, em Milošević da svojim prisustvom daje legitimitet pokolju i progonu svih svojih sunarodnika u akciji Oluja? Koga on to predstavlja i čiji je on to političar i funkcioner? Mnoga i teška pitanja su to, na koja neće biti odgovora jer ih nema. Ovo je klasična srpska boljka, zbog koje ne prestajemo da stradamo i dalje, jer se uprkos svemu, još ničemu nismo naučili... još uvek sitni lični interes stavljamo ispred opšteg narodnog i nacionalnog. Pa koji je to Hrvat ili Albanac položio cveće na grobove srpskih stradalnika, a ne da je učestvovao u nečemu tako odvratnom i opskurnom kao što to namerava učiniti Boris Milošević!? Koga posle ovoga išta više treba da čudi? Da li smo mi Srbi zaista narod, koji više ne zaslužuje da ima ikakvu svoju državu, jer ne znamo ceniti prave vrednosti? Ovo je sunovrat ljudskosti i prodaja duše zarad bednog i sitnog ćara... i nemoj da je neko više prigovorio Milogorcima što šalju izaslanika, kad i sami imamo svoje sopstvene prodane duše i plaćenike.

Thomas

pre 3 godine

Nije on Srbin. On je Montenegrin. Pravoslavni Hrvat.

Gidra

pre 3 godine

Неке ствари се просто не раде и тачка. Можеш да се заносиш ко зна каквим вишим циљевима али постићи ћеш само то да те још мање цене твоји непријатељи, а да те твој народ презире. Ако одеш тамо хоћеш ли моћи да 700.000 пута кажеш ИЗВИНИ и запалиш толико свећа својим страдалим и још 300.000 пута ИЗВИНИ својим протераним сународницима. ХОЋЕШ ЛИ МОЋИ ДА СЕ СЕТИШ ТОЛИКО ИЗГУБЉЕНИХ СУНАЦА У ОЧИМА, замисли колико је то очију (ове бројке пута два). Ако ти је стало да лепо живиш прво мораш бити поштен и частан. Ако ти се прети и не можеш да живиш нормално...искрено, ево пресели се код мене, поклонићу ти део стана, само немој то радити.

Vuk

pre 3 godine

Boris Milošević nije Srbin no unijat. Njegov otac je učestvovao u akciju Oluja u ustaškoj uniformi proterivao Srbe. Boris je zajedno sa Pupavcem projekat Hrvatske drževe i Vatikana. Ovo nije samo moje mišljenje već postoje strane službe koje su to potvrdile.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17