• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.08.2020

12:57

UST: Zašto decenijama iste organizacije iz inostranstva dobijaju projektno – finansijske injekcije?

Politika

UST: Zašto decenijama iste organizacije iz inostranstva dobijaju projektno – finansijske injekcije?

Podeli vest

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST), kao što znate, pozdravilo je i podržalo akciju Uprave za sprečavanje pranja novca, pozivajući istu da odmah proveri novčane tokove svih strukovnih udruženja u oblasti pravosuđa, najpre nas, pa vas. Smatrali smo, kao i vi, da je sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma važna aktivnost državnih organa, kao i da niko od nas apsolutno nema šta da krije, zbog čega smo još pre godinu dana tražili zakon za oblast finansiranja nevladnih organizacija u pravosuđu

U akciji smo videli i priliku da se jednom za svagda reši misterija pravosuđa – zašto decenijama iste organizacije iz inostranstva dobijaju projektno – finansijske injekcije? Da li je ulaznica u taj zatvoreni krug zatvaranje očiju pred nasiljem i demonstracijama, pozivima na nasilnu promenu ustavnog uređenja, pretnjama vešalima, plakatima sa imenima sudija i tužilaca na protestima, obećanom lustracijom nove vlasti, svakodnevnim ponižavanjem sudija i tužilaca, nazivanjem istih ''bednicima, zlikovcima i slugama režima''? Da li je ulaznica zanemarivanje strukovnih tema, izostanak smislenih inicijativa za unapređenje položaja kolega u najširem spektru, zaključno sa zaštitom zdravlja tokom pandemije kovida ili pasivnost Vaših članova u pravosudnim savetima, gde su imali priliku da nešto urade za kolege? Da li je ulaznica shvatanje da vladavina prava znači da policija ne sme da upotrebi sredstva prinude i kad zakon kaže da sme, da je vanredno stanje uvedeno neustavno i kad Ustavni sud Srbije ne nalazi da jeste, da je eliminacija Vlade i Skupštine iz postupka izbora sudija i tužilaca ipak politizacija pravosuđa i da je Vencijanska komisija kriva što to ne razume?

Možda bi Uprava mogla da odgonetne zašto mnoga udruženja koja slično misle imaju slične desetine hiljada evra na svojim računima, kancelarije u ''krugu dvojke'', zaposlene, ekskurzije za članove po inostranstvu, skupštine i upravne odbore u najskupljim hotelima u zemlji, finansirane i plaćene projektima i donacijama istih dobrotvora, pošto od članarina ne bi imali ni za najosnovnije? Ili zašto GONGO nemaju milione države na računu?

Što se nas tiče, članarine su dovoljne, snaći ćemo se i bez projekata i donatora, prosto smo takvi, suviše zatvoreni za otvoreno društvo i pripadajuće fondove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Uh, dobro je, izgleda da nisu svi korumpirani i nisu svi strani plaćenici!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17