• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2020

15:34

AUUU, KAKAV SMEČ MALOG! Đilase, dok ti lečiš FRUSTRACIJE, mi gradimo BUDUĆNOST!

Politika

AUUU, KAKAV SMEČ MALOG! Đilase, dok ti lečiš FRUSTRACIJE, mi gradimo BUDUĆNOST!

Podeli vest

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali rekao je danas, odgovarajući na saopštenje Stranke slobode i pravde, da je jasno da Dragana Djilasa uspeh države boli, jer ga doživljava kao sopstveni neuspeh

- Kao i obično, Đilas i njegove pristalice iako nisu ni blizu vlasti, niti uživaju podršku naroda, sada prevazilaze sebe najnovijim glupostima i izmišljotinama o programu „Moja prva plata“, na koji smo ponosni. Nove laži ih još dublje uvlače u političko živo blato u kojem se nalaze - istakao je Mali.

On kaže da ih mnogo boli to što su bez ideje, ali i daleko od fotelje, kao i da je jasno da se očuvanje ekonomije u nikad težim uslovima dočekuje na nož, naoštren sečivom zavisti.

- Tako se ne vodi politika, niti dolazi ni na vlast. Izmišljotine ne vode nikuda. Takva politika je politika prošlosti, a ne budućnosti i građani Srbije to jasno prepoznaju. Mi smo ponosni što smo osmislili program koji podstiče zapošljavanje mladih, kao i privredu da reši problem nedostatka kadrova - naveo je on.

Foto: Informer

Mali je podsetio da je planirano da se u program uključi 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, mlađih od 30 godina, koji nemaju radno iskustvo, a nalaze se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ). 

ŠTA JE PROBLEM U VAŠIM GLAVAMA?! VI STE NEVIĐENO ZLO, SRAM DA VAS BUDE! Đukanović: Koji je razlog da se radujete nesreći koja se nadvija nad Belorusijom?

Ministar finansija je objasnio da će NSZ mladima sa završenom srednjom školom mesečno isplaćivati naknadu od 20.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 24.000 dinara, te da radno angažovanje u okviru programa „Moja prva plata“ traje devet meseci. 

- Mi vodimo politiku budućnosti, a ne propasti kao oni. Mi zapošljavamo, dok su oni dok su bili na vlasti otpuštali i uništavali privredne aktivnosti u zemlji. Mladi sa novim programom imaju šansu da unaprede svoja znanja, steknu neophodno radno iskustvo i da nastave da grade svoju budućnost u Srbiji. Naša budućnost je mladost i u nju ulažemo, zašto bi to bilo sporno? - rekao je Mali.

UPLAKANA RIĐA BEŠTIJA DRAGAN ĐILAS! Šešelj izdao novu knjigu!

On je ponovio da je Dragan Đilas majstor da od svake dobre vesti napravi nešto potpuno suprotno.

- Tako su mu smetale i mere podrške privredi, iako je zahvaljujući njima svaki zaposleni u proseku od države dobio oko 1.100 evra. Na njegovu žalost, činjenice ne može da preokrene - naveo je on i podsetio da su mere predvidele ogromnu podršku privredi, kao nikada do sada, čime su firme obezbedile dodatnu likvidnost u uslovima pandemije virusa korona.

Mali je istakao da je ponosan na odlične ekonomske rezultate koje Srbija postiže i ponovio da crni scenario, na Đilasovu žalost, nećemo imati.

SRAMOTA NARODE, OVAJ NAS BAŠ ZAJEBAVA! Đilas leži i na SRBIJU REŽI!

- Šta još reći o isfrustriranom, besciljnom i bezidejnom političaru koji je svoju političku karijeru gradio isključivo na zgrtanju sopstvenog bogatstva. Zadužio je grad Beograd za 1,2 milijarde evra, ostavio je deficit od preko 20 odsto. Imao je samo dobru ideju kako da svoje firme obogati za 619 miliona evra. A da ne pominjem (ne)brigu o srpskoj mladosti. Pa setite se koliko se u Đilasovo vreme plaćao vrtić, za koliko novca je opljačkao građane gradeći fantomski Pazl grad ili koliko meseci nije isplaćivana pomoć trudnicama i porodiljama. Mnogo truda je uloženo da bi se ispravile takve greške i ponovo uspostavio red - rekao je on.

Foto: Privatna arhiva/printacreen

Ovde se bahati Đilas

Mali je naglasio da više nikada neće proći politika obmane, laži i otimanja.

- Njegove besmislene i neuke prozivke prestale su da iznenađuju, jer prerastaju u patologiju, odnosno ogledaju se u opsesivno kompulsivnom sindromu, koji manifestuje prozivanjem svih pozitivnih dešavanja u zemlji, ali i zbog nemogućnosti da nastavi da krade. Istovremeno, to nam govori i koliko taj neostvareni političar mrzi svoju zemlju i svoj narod. Na kraju, mogu samo da kažem da mi nastavljamo da gradimo i stvaramo bolju budućnost, a Đilasa neka nastavi da boli svaki uspeh koji ćemo ostvariti - zaključio je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 3 godine

Svajcarska je svakako umnogome pomogla, a takodje i olaksava, put Srbije ka EU.

Vlado

pre 3 godine

Ministar Mali je ovim odgovorom bukvalno nokautirao tajkuncinu Djilasa.

Vlado

pre 3 godine

Ministar Mali je ovim odgovorom bukvalno nokautirao tajkuncinu Djilasa.

Nina

pre 3 godine

Samo oštro s Đilasom jer on nema ćime da se diči

Micka

pre 3 godine

Djilasu nikada nije odgovaralo da srbija napreduje...

Drugar

pre 3 godine

Nikada nije djilasa zanimalo da srbija napreduje, vec kako da uveca svoje bogatsvo na racun gradjana srbije...

Ivan

pre 3 godine

Veoma lepo receno,svaka nek ti je kao njegoseva...

BozaB

pre 3 godine

Djilas je u svoje vreme lako manipulisao mladima a sada mu smeta sto to ne moze.

Marija

pre 3 godine

Djilas je za vreme svoje vlasti vodio iskljucivo politiku licnih interesa a na stetu gradjana. Danas, sa pozicije propale opozicije, cini sve kako bi nastetio naprednoj Srbiji u zelji da zaustavi njen razvoj!

Bojan

pre 3 godine

Đilasa boli svaki uspeh i napredak Srbije. Njemu odgovara slaba i ponižena Srbija da bi mogao da nastavi pljačkanje, bogaćenje i bahaćenje. Ali od toga nema ništa. Građani Srbije vide ko je ko i kako ko radi!

Željko

pre 3 godine

Đilasove frustracije zbog toga što mu narod ne da da se vrati na vlast i ponovo zavuče ruku u državnu kasu, toliko su velike da ih ne može izlečiti jedno luksuzno letovanje. Psihijatar bi možda i mogao, ali pod uslovom da je stvarno dobar.

Ivana

pre 3 godine

Dragan Đilas i DS su zapošljavali samo svoje kadrove, nikoga drugog nisu.

Nn

pre 3 godine

Djilas jedino sto gradi i gaji je bes sto nije na vlasti, taj bes raste, on ga pazljivo zaliva mrznjom prema politickim neistomisljenicima.

Miki

pre 3 godine

Podrška za ulaganje u mlade ljude i njihov napredak. Ko više i sluša šta Đilas ima da kaže.

Haris

pre 3 godine

Mali mu je lepo rekao. Neka se Djilas posveti svom psihickom zdravlju sto pre.

Vladica

pre 3 godine

Djilas promovise politiku proslosti,a to nam zaista ne treba. To je i narod odavno prepoznao.

car

pre 3 godine

Program "Moja prva plata" je još jedan u nizu koji m se misli na bolju budućnost mladih u Srbiji.

Filip

pre 3 godine

Odličan odgovor Malog. Đilas ne može da podnese uspehe Srbije.

Gogi

pre 3 godine

Ma presli su svaku meru. Sve sto se dobro uradi u Srbiji, oni pljuju. Ovim nacinom ce sami sebe ugasiti skroz!

Senka

pre 3 godine

Đilasa treba da bude sramota to što radi, nemam reči.

Jk

pre 3 godine

Sve je lepo receno, Djilas ne voli nasu zemlju i zato mu svaki uspeh smeta i zeli samo na bilo koji nacin da nam napakosti.

M Novosel

pre 3 godine

Više niko i ne obraća pažnju na ono što Đilas izjavljuje.

Mirjana

pre 3 godine

Postavio mu je Mali ekspertsku dijagnozu! Svaka mu je ka' Njegoševa!

Rade

pre 3 godine

Ministar Siniša Mali je ovim odgovorom bukvalno nokautirao velikog lažova Dragana Djilas.

ksenija

pre 3 godine

Za Djilasovce je sada sve sto se uradi dobra glupost. A nije njima bila glupost kada su silne pare od naroda uzeli...

ksenija

pre 3 godine

Djilas ne moze da podnese stabilnost i uspeh nase zemlje.

Daca

pre 3 godine

Bravo za Malog ! E, neka mu je već jednom neko rekao !

Marina

pre 3 godine

Ministar Mali je ovim odgovorom bukvalno nokautirao tajkuncinu Djilasa.

zora

pre 3 godine

U FR. je postojala slicna stvar za zaposljavaje mladih. Moja cerka je tako dobila posao u Skupstini grada Pariza. Kontrat je trajao pet godina, bilo je to pogurati mlade da ne "spavaju" na birou. Moja cerka je ostala jos pet godina i na kraju otisla jer su plate bile nikakve. To joj je pomoglo da stekne iskustvo i kasnije se zaposlila bez problema.Podrzavam,jer je bolje da ujutru ustaju sa obavezama nego da kradu bogu dane i zive na grbaci roditelja.

MALI: Đilasovo odsustvo ekonomske logike i smisla za realnost!
Politika

MALI: Đilasovo odsustvo ekonomske logike i smisla za realnost!

Član Predsedništva SNS i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, odgovarajući na navode Stranke slobode i pravde, da su možda članovi te stranke navikli da barataju sa lažnim podacima, ali da ozbiljna država, kao što je danas Srbija, ima institucije koje evidentiraju broj zaposlenih, kao i druge ekonomske parametre. To ne prati samo Nacionalna služba za zapošljavanje, već rade i Poreska uprava, PIO Fond, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, a prati se i broj uplaćenih poreza i doprinosa

06.08.2020

16:45

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija