• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2020

16:07

JOVANOV: Bedna agitacija Tanje Fajon i poslanika EP

Politika

JOVANOV: Bedna agitacija Tanje Fajon i poslanika EP

Podeli vest

Milenko Jovanov potpredsednik GO SNS kaže da su danas Tanja Fajon, Viola fon Kramon i još šest poslanika Evropskog parlamenta direktno podržali izbornu krađu koju pripremaju Nebojša Zelenović i Dušan Petrović


U saopštenju Informtivna službe SNS Jovanov pita s kojim ciljem i motivom to rade, jer, tvrdi, "oni dobro znaju ,ali nisu Srbi ni glupi, ni slepi, kako ih očigledno ova grupa doživljava, da ne vide šta je po sredi".

Oni su, tvrdi Jovanov, svojim gestom pokazali nepoštovanje prema Srbiji kao državi i nisu se samo umešali u unutrašnje stvari Srbije, već su podržali organizovanu kupovinu glasova, pritiske na birače, izmene izbornih pravila u cilju omogućavanja izborne krađe, zloupotrebu Gradske izborne komisije i biračkih odbora i sve ostale kriminalne radnje u organizaciji Zelenovića i Petrovića.

"Je li to evropska i demokratska praksa, koju žele i u svojim zemljama, ili je to dobro samo za Srbe, pa podršku lopovima daju za naše dobro", pita Jovanov i poručuje: "Neka Tanja Fajon, ili bar neko iz te grupe, javno odgovori građanima Šapca, ali i čitave Srbije, ko je Dušan Petrović da postrojava članove Gradske izborne komisije i biračkih odbora, daje im instrukcije i zahteva od njih da se naprednjaci sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu" u potpunosti isključe iz izbornog procesa, kako bi krađa koju organizuje mogla da bude sprovedena".


Jovanov napominje i da ukoliko podržavaju Zelenovića verovatno znaju i u kom svojstvu "njihov prijatelj sve to radi, pa bi bio red da i nama saopšte".

"Srbija zna dobro, baš kao i Šabac, ko su i šta su Nebojša Zelenović i Dušan Petrović. Zato i moraju da kradu na izborima, jer za takve pojave niko ne želi da glasa. Međutim, sada su i Srbija i Šabac imali priliku da se uvere koliko je licemerna i zlonamerna Tanja Fajon, koja zajedno sa svojom grupom podržavalaca gotovo svakodnevno drži lekcije Srbiji o nekakvoj evropskoj praksi i standardima, a onda javno podržava ljude koji se spremaju da pokradu izbore", kaže Jovanov.

Dodaje da je da se ta grupa poslanika direktno stavila u službu najgorih politickih mešetara i prevaranata na srpskoj političkoj sceni i građani Srbije treba dobro da znaju, "da je sve što kažu Tanja Fajon, Viola fon Kramon, ili bilo ko iz te grupe, predstavlja samo bednu političku agitaciju u korist Ðilasa, Jeremića, Obradovića, Nebojše Zelenovića, Dušana Petrovića..." "Ništa više i ništa manje od toga i tako se prema njima ubuduće treba i odnositi", poručio je Jovanov.

Osam poslanika evropskih socijaldemokrata, liberala i zelenih, među kojima su Tanja Fajon i Viola fon Kramon, u otvorenom pismu pozvalo je građane Šapca da 5. septembra na ponovljenim izborima izraze svoju volju, ali su istovremeno osudili svaki "uticaj spolja".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17