• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2020

22:35

OTVARANJE KANCELARIJE DFC U BG VELIKI KORAK! Dačić: Grenel krenuo u realizaciju sporazuma iz Vašingtona!

Politika

OTVARANJE KANCELARIJE DFC U BG VELIKI KORAK! Dačić: Grenel krenuo u realizaciju sporazuma iz Vašingtona!

Podeli vest

Otvaranje kancelarija američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu i današnji razgovori o projektima tokom posete Ričarda Grenela predstavljaju veliki iskorak i pokazatelj su da SAD misle ozbiljno u vezi svega što je dogovoreno i da nije reč o predizbornom triku uoči izbora u Americi, kaže ministar inostranih poslova Ivica Dačić

Dačić je, u emisiji "Oko" na RTS, rekao da se današnji događaj, odnosno sve ono o čemu se razgovaralo i što je dogovoreno, ne može odvojeno posmatrati i da je deo implementacije sporazuma potpisanog u Vašingtonu.

- Na osnovu onoga što je tamo potpisano i dogovoreno, Grenel je krenuo u realizaciju prvih koraka - rekao je šef diplomatije i dodao da je veliki događaj to što je otvorena Kancelarija DFC-a u Beogradu.

Istakao je da je važno da što se mimo političkih tema istakla ekonomija i svakodnevni život kao tema u odnosima Beograda i Prištine i da je Grenel "svojom energičnošću nametnuo takav tempo".

PREDSEDNIK TRAMP ZNA DA VOLITE... Lider SAD lično poslao poklon Vučiću! SRPSKI PREDSEDNIK ODUŠEVLJEN! (FOTO)

 



Dačić kaže da su sve to značajne stvari i da je važno jačanje političkih odnosa sa SAD.

Podsetio je da se iduće godine obeležava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa SAD.

- Da li smo u međuvremenu dovoljno radili na razvoju tih odnosa je za diskutovanje, a i dan danas nismo zadovoljni obimom spoljno trgovinske razmene, ali ovo je nešto što je veliki korak dalje i pokazatelj da Amerika misli ozbiljno i da to nije predizborni trik uoči izbora u Americi - rekao je Dačić.

Govoreći o političkom delu sporazuma potpisanog u Vašingtonu, Dačić kaže da je važno što je otklonjena opasnost da u sporazumu stoji deo koji se odnosi na međusobno priznanje.

Naveo je da su predsednik Aleksandar Vučić i on specijalnom izaslaniku Bele kuće Ričardu Grenenelu skrenuli pažnju da to da se u međuvremenu Priština ponašala suprotno dogovorenom i da su rekli da mogu dati na uvid i pismo koje je kosovski ministar poslao ministarki BiH o tome da prizna Kosovo kao nezavisno, i to samo četiri dana posle potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SAD, BEOGRAD I PRIŠTINA NOMINOVANI ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR!
Politika

SAD, BEOGRAD I PRIŠTINA NOMINOVANI ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR!

Švedski poslanik demohrišćana Magnus Jakobson podneo je inicijativu za nominovanje vlada Sjedinjenih Država, Beograda i Prištine za Nobelovu nagradu za mir, prenosi Klan Kosova. Kako se navodi, na to ga je podstakao Vašingtonski sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa što smatra trasiranjem puta za postizanje mirovnog sporazuma dveju strana

11.09.2020

15:20

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija