• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.11.2020

20:45

JOKSIMOVIĆ: Viola otišla korak dalje, pa misli da može da nam drži lekcije! SVE ZNA OSIM SVOG POSLA, ako ga uopšte ima!

Politika

JOKSIMOVIĆ: Viola otišla korak dalje, pa misli da može da nam drži lekcije! SVE ZNA OSIM SVOG POSLA, ako ga uopšte ima!

Podeli vest

Nakon niza neutemeljenih izjava na račun predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije, Viola fon Kramon Taubadel danas je otišla korak dalje. Sada deli lekcije i Srbiji, i CDU i CSU, i Lajčaku, o tome šta treba, a šta ne treba da rade. Sve zna, osim svog posla. Ako ga uopšte ima, saopštio je poslanik SNS Nemanja Joksimović

Umesto da pohvali napredak koji je Srbija ostvarila na svom evropskom putu od 2012. godine do danas, pomenuta nastavlja da isprazno kritikuje ostvareni napredak Srbije. Međutim, s obzirom da te kritike dolaze od osobe koja je u više navrata pozivala da se ne otvore nova pregovaračka poglavlja i svim silama borila da se stopira proces evropskih integracija Srbije, jasno pokazuju da od nje ništa drugo osim zlonamernog ometanja ne možemo ni da očekujemo. 

Danas se Srbija na njenu veliku žalost tretira kao ozbiljan i odgovoran partner, što potvrđuje i Strategija proširenja Evropske unije za Zapadni Balkan iz februara 2018. godine koja je prepoznala Srbiju kao lidera na putu ka Evropskoj uniji, 18 otvorenih i 2 zatvorena poglavlja. Upravo za to su zaslužni Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, jer su propalu politiku Violinih miljenika iz bivšeg režima preokrenuli u stabilan proces reformi, koji će rezultirati članstvom Srbije u Evropskoj uniji. 

Još su skandalozniji navodi pomenute da "nije bitno" da se ispuni ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom, odnosno da se konačno formira Zajednica srpskih opština. Takve izjave još jednom potvrdjuju da dotična radi isključivo u interesu tzv. Kosova, ali i protiv same Evropske unije, koja je medijator u dijalogu između Beograda i Priština i garant dogovorenog. 

Srpska napredna stranka nema problem sa kritikom koja je potrkrepljena činjenicama i koja dolazi od osobe koja je objektivna i relevantna. Ovde je problem što se radi o skandaloznom neznanju i zloj nameri, od osobe koja je podržala Dušana Petrovića i Nebojšu Zelenovića na nedavnim lokalnim izborima u Šapcu, fana bivšeg režima u našoj zemlji, ali i koja otvoreno lobira za tzv. Kosovo, pa je svakom apsolutno jasno o čijim interesima je ovde reč. A to sigurno nisu interesi ni Srbije, ni EU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17