• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

09.12.2020

23:00

NASTAVLJA SE SUKOB U DEMOKRATSKOJ STRANCI! LEČIĆ: Lutovac je bivši lider! Lutovac: Lečić je falsifikator!

Politika

NASTAVLJA SE SUKOB U DEMOKRATSKOJ STRANCI! LEČIĆ: Lutovac je bivši lider! Lutovac: Lečić je falsifikator!

Podeli vest

Zvanični predsednik DS Zoran Lutovac i šef otcepljenog krila ove stranke Branislav Lečić ponovo su žestoko zaratili

Lečić i deo stranke koji ga podržava uputili su Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave zahtev i prateću dokumentaciju kako bi što pre doneli odluku ko je zakoniti lider. Lutovac, na drugoj strani, ovaj potez ocenjuje kao pokušaj da se izigraju zakon i volja članova DS.

- S obzirom na to da su dokumenti koje je Lečić dostavio običan falsifikat, ministarstvo će imati lak posao. Taj zahtev mora biti odbačen. Osim što je dokumentacija falsifikovana, ona je i nepotpuna. Ako ministarka Obradović ne može da odluči po njihovom zahtevu jer nema činjenica na osnovu kojih bi odlučila, onda je jasno da prijavu treba odbaciti - naglašava Lutovac.

Branislav Lečić na drugoj strani, međutim, ističe da ne odustaje od svog plana i najavljuje početak delovanja stranke.

- Za mene je glasao veliki broj demokrata. Sve je urađeno po propisima i sad se traži izjašnjavanje nekakvog bivšeg predsednika koje traži ministarstvo koje je dužno samo da ozvaniči demokratski proces. Kakve veze sa bilo čim ima bivši predsednik, koji je odbio da učestvuje na izborima, jer zna da bi izgubio?! DS koji ja vodim više ništa neće da čeka i kreće u političko delovanje - najavljuje Lečić.

Komentarišući ove navode, analitičar Branko Radun ocenjuje da sve što se dešava u DS prerasta u agoniju.

- Bez obzira na to kakva bude odluka državnih organa, jasno je da je ovo poslednji čin propadanja Demokratske stranke. Dve struje se bore za pečat jer je samo to ostalo od DS, nekada jake stranke čiji članovi bili istaknuti pisci, filozofi i mislioci. Ova 'španska sapunica' oteraće od DS i ono malo simpatizera koji su ostali - naglašava Radun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija