• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2021

10:19

KAD TAJKUNSKI DEO BIVŠEG REŽIMA PIŠE PISMA, ZATRESE SE EVROPA OD SMEHA! Orlić: Šteta što nisu napisali svoje genijalne zahteve, bio bi cirkus tada kompletan

Politika

KAD TAJKUNSKI DEO BIVŠEG REŽIMA PIŠE PISMA, ZATRESE SE EVROPA OD SMEHA! Orlić: Šteta što nisu napisali svoje genijalne zahteve, bio bi cirkus tada kompletan

Podeli vest

Niko čudom da se načudi: kud, od svih, baš ona mala grupa samoproglašenih "genija", koja svake nedelje celu EU uči pameti "šta i kako treba" - sada piše pisma i moli za usluge. Još i adresira na D. Mekalistera i V. Bilčika, kao da je malo puta baš njih dvojicu vređala u svojim tabloidnim, prostačkim saopštenjima i izjavama. Sad bi maca na vratanca? Da se pravimo da ništa nije bilo, kad se i onako u Srbiji već godinama ti isti foliraju da nisu baš oni sve živo opljačkali i upropastili, uništili svaku demokratiju i evropsku perspektivu? Pa foliranje prešlo u naviku, prelilo se i u pisma?, saopštio je Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke

Kad tajkunski deo bivšeg režima udari da piše pisma, po pravilu se zatrese Evropa. Od smeha.

Baš ekipa polupanih političkih poluproizvoda, koja preti da će i ispred EP da štrajkuje ležanjem na stepeništu, možda nekog evroposlanika i da prebiju, koja je junački bojkotovala svaki dijalog i bojkotovala EP, sada u suzama tvrdi - ne mogu da dočekaju da dijalog počne, propadoše što ga nema? Lepše im zvuči nego istina: da su propali jer narod ne može njihove laži i prenemaganja očima da gleda. Pa bi sad da se prenemažu malo i po svetu. Da ni potpise u svojoj zgradi više da prikupe ne mogu, a lokalni odbor stranke da imaju negde sanjaju godinama, sve budeći se u znoju.

Da sebe u pismu proglašavaju za "proevropske" oni koji su demolirali RTS, prebijali novinare, demolirali Skupštinu, prebijali narodne poslanike, mahali vešalima i testerama, pozivali na silovanje premijerke i nazivali žene droljama? Pod ruku se držali sa dokazanim fašistima i osuđenim dilerima droge, promovišući takve kao svoje političke saveznike? Jeste, to je baš "evropski" - još se krste širom Evrope, kad ih se sete. I bez pisma. Ali tajkunsko - lopovska družina spisatelja se ne da pokolebati: oni još namršteni poručuju - ima dijalog da bude kad i kako mi kažemo, ne zanima nas nikakva epidemija! Samo što prstom ne zaprete EP, poručujući: to što vi ne putujete nigde nas ne zanima, ima da dođete kad vam naredimo!

Pa da cirkus bude veći, prostru dokaz svoje bitnosti: znate, to što smo propali na izborima, to je korpus delikti da smo važni! Ovaj naš mučeni PSG, na primer, dobio 2% glasova u junu - pa vidite da smo lideri! Lutovac nema ni kancelariju više, znači da smo najjači! Đilas ne može da nađe trećeg člana u Surčinu već dve godine, znači da smo mi legitimne vođe! A Brisel čita i trese se. Od gromoglasnog smeha.

Šteta što u pismu ne staviše koji red o svojim genijalnim zahtevima, bio bi cirkus tada kompletan. Da se pohvale pred svetom svojim blistavim idejama o izmišljenim ministarstvima u koje treba njih da bira neko drugi, a da oni ni glas na izborima ne dobiju. O njihovim paralelnim partijskim redakcijama u javnom servisu, kad su već navikli da žive u paralelnom kosmosu. Doduše, sa po kojim pravim, novim, ugovorom za preprodaju reklamnog prostora - njima, naravno. Jer para nikad dosta, a naviklo se to da uzima, drugačije ne može da živi. Pa da vidite šta je "evropski", ne 100 - nego 110%, kad ga Đilas smisli.

Ako u ovim urnebesnim izlivima inspiracije na tastaturu ima bilo šta dobro, to je prilika da se i u Briselu povremeno podsete - sa kakvim oskudnim, a na vlast alavim, moralno i pameću potpuno praznim, ali zato umišljenim i agresivnim, političkim polusvetom mi imamo posla. Tad im je slika o prilikama u Srbiji uvek nešto jasnija. A bude i prilika i da se povremeno od srca nasmeju ljudi - zdravo je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija