• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2021

14:16

Stefanović: Proverićemo da li postoje razlike u isplati plata

Politika

Stefanović: Proverićemo da li postoje razlike u isplati plata

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da će biti provereno da li postoje ikakve statusne razlike u isplati nadoknade pripadnicima Ministarstva i Vojske Srbije koji su na bolovanju zbog zaraze korona virusom


Na pitanje novinara da li je istina da se pripadnicima MO i VS koji su na bolovanje zbog korona virusa ne isplaćuje pun iznos plate i da im računarski centar odbija pun iznos plate ako im ne dostave izjavu komandanta da su se zarazili na poslu, Stefanović je odgovorio da nema te informacije, da će ih proveriti i to će biti rešeno, ako postoje propusti.

"Moram da proverim sa vojnim zdravstvom da li postoji bilo kakav zakonski osnov koji se primenjuje u tom slučaju, ne bih voleo da sada paušalno odgovorim", rekao je Stefanović.

Ističe da će i taj problem, ako postoji, biti rešen u skladu sa zakonom i da niko neće biti oštećen.


"Proveriću, ako postoji neki od problema videćemo da ljudima izađemo u susret. Učiniću sve što je moguće, a da je zakonito, da možemo da imamo i potpunu nadoknadu materijalnih troškova", rekao je ministar.

I u narednom periodu, dodaje, država će se truditi da svi pripadnici MO i VS imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i da sve vojne medicinske ustanove budu dostupne i vojnim i civilnim licima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija