• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

11.02.2021

13:44

TRANSPARENTNOST ZAHTEVA: PROVERITI IMOVINU DRAGANA I GOJKA ĐILASA!

Politika

TRANSPARENTNOST ZAHTEVA: PROVERITI IMOVINU DRAGANA I GOJKA ĐILASA!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost zatražio je od Uprave za sprečavanje pranja novca i Tužilaštva za organizovani kriminal da provere imovinu i prohode Dragana Đilasa i njegovog brata Gojka Đilasa, u svetlu borbe protiv mafije u Republici Srbiji

 

Nakon informacija koje su se pojavile u medijima da su njih dvojica krajem prošle godine izvršili statusne promene njihove firme koja se nalazi u Švajcarskoj, oglasio se Mario Spasić, generalni sekretar Transparentnosti, zvaničnim zahtevom.

- Mediji su objavili informacije o tome da su Dragan Đilas i njegov brat Gojko Đilas izvršili naprasne statusne promene svoje firme koja se nalazi u Švajcarskoj, a čiji kapital iznosi više miliona evra. Kako se radi o bivšem državnom funkcioneru, zatražili smo od Uprave za sprečavanje pranja novca da izvrši provere o tome da li je ovde reč o pranju novca. Ujedno, od Tužilaštva za organizovani kriminal zatraženo je da ispitaju postojanje Đilasove uloge u mogućem finansiranju mafije u Republici Srbiji, a sve u kontekstu trenutne borbe protiv mafije u Republici Srbiji. Kako se duže vreme u javnosti pojavljuju informacije koje Đilasa povezuju za milionima evra, a kako Đilas nikada nije jasno i nedvosmisleno objasnio čime se tačno bavi, kako i koliko prihoduje, stvorili su se uslovi za kontrolu od strane nadležnih organa o čemu javnost ima pravo da zna sve detalje - rekao je Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 3 godine

Закон је једанк за све нема повлашћених

Ana

pre 3 godine

Podrska drzavi u borbi protiv organizovanog kriminala,mafije,pranja novca,za bolje sutra svih nas .

biljana

pre 3 godine

Djilasovac nikako da shvati da ne moze u isto vreme da se bavi i politikom i sumnjivim biznisom!!!

biljana

pre 3 godine

Imovinu koju je Djilas stekao nije sigurno legalnim putem,stari je to malverzant!

Hehe

pre 3 godine

Poveriti te žute lopove, to stalno pričam. Nakrali su se oni kao niko

Sara

pre 3 godine

Djilas i njegov brat znaju da su novac stekli nelegalno, zato ga prebacuju u Svajcarsku, da se ne utvrdi njihovo pravo imovinsko stanje

Barbara

pre 3 godine

Djilasovci treba da odgovaraju, zakon se mora postovani. Misle da nesto sakriju, ali kad tad se sve sazna! Odakle im toliki novac...neka kaze Dragan Djilas, kojim se poslom bavi.

Vlada

pre 3 godine

Sumnjivi su i vise od penala na ivici sesnaesterca!

Vlajko

pre 3 godine

Njihova imovina sigurno nije stecena posteno.

Milica Milicic

pre 3 godine

Djilas ima ogromnu imovinu stecenu preko noci, nemoguce je da se obogatio na legalan nacin.

Tijana

pre 3 godine

Naravno da treba da se proveri njihova imovina. Pa oni su se nakrali para za dva zivota. Dok su ljudi gladovali i bili bez posla a placali porez drzavi, Djilas je obezbedio sebe i brata ne mare i za narod Srbije

Romanija

pre 3 godine

Od početka marta ove godine, će se vršiti provera svačije imovine, pa i gospode Đilasa.

Glasinac

pre 3 godine

Očigledno da mnogi mirno ne spavaju, jer dobro znaju da će im biti teško da dokažu poreklo svoje imovine.

Mićaga

pre 3 godine

Jedva čekami da se počne da primenjuje Zakon o poreklu impvine.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija