• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.02.2021

19:04

VAKCINE IZ BEOGRADA STIGLE U PODGORICU! KRIVOKAPIĆ: Hvala narodu Srbije što su se odrekli svojih doza! BRNABIĆ: Ako bude potrebe, poslaćemo još!

Politika

VAKCINE IZ BEOGRADA STIGLE U PODGORICU! KRIVOKAPIĆ: Hvala narodu Srbije što su se odrekli svojih doza! BRNABIĆ: Ako bude potrebe, poslaćemo još!

Podeli vest

Prvi kontingent od 2000 doza vakcina Sputnjik V iz Srbije stigao je u Podgoricu

Reč je o prvim dozama vakcina protiv kovida19 u Crnoj Gori.

Delegacija Vlade Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem na aerodromu je docekala predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić, prenosi RTCG.

- Zdravlje iznad svega, a solidarnost iznad svega. Građani CG su dugo očekivali vakcinu, evo večeras 74. dan otkako je ova Vlada postavljena, da smo dobili vakcine. Uvažena premijerko, posebno mi je zadovoljstvo što ste vi večeras ovde sa nama, žao mi je što je ovaj povod, ali umećemo da vas dočekamo kako treba. Molim vas da iskažete zahvalnost građanima Srbije koji su se odrekli doza vakcina za građane Crne Gore i to nije prvi put u istoriji. Naši odnosi su bili u jednom periodu u zastoju, ali mi moramo da sarađujemo. Hvala još jednom - rekao je Krivokapić.

Foto: printscreen

2.000 doza vakcine Sputnjik V stigle u Podgoricu

Premijerka Brnabić nije krila oduševljenje dočekom na aerodromu u Podgorici.

- U ime RS i svih građana zadovoljstvo mi je što večeras uručujemo ovu donaciju od 4.000 vakcina. Večeras sam donela 2.000 vakcina Sputnjik V, a spremna sam i da drugu turu pošaljemo, ili da vi dođete po to. Ovo deluje možda kao da nije dovoljno, ali verujte, kao što smo učinili i za Severnu Makedoniju, ovo je dovoljan broj doza za medicinske radnike koji rade u crvenoj zoni. Ja pratim situaciju u borbi sa koronom i želim da iskažem poštovanje vašoj ministarki zdravlja i svima vama koji sve veći broj ljudi testirate i što se na takav način borite. Hvala što ste me sačekali na aerodromu, hvala i potpredsedniku Dritanu Abazoviću sa kojim sam bila u kontaktu, hvala Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, svim onim ljudima koji su radili na tome da vakcine što pre dođu u Crnu Goru. Poruka predsednika Vučića i mene je da će, ako bude bila potrebna dodatna podrška i pomoć, mi smo tu za vas - rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki

pre 3 godine

oni cestitaju nezavisnost kosovu a mi njima besplatno vakcine pametno bas..

iz Svetog Pisma

pre 3 godine

Setite se što je Isus naš Gospod rekao: "ne vraćajte zlo za zlo" dakle, "ko tebe kamenom, ti njega kruhom" i dobro ćeš proći u životu a što se mafije tiče, svi imaju istu sudbinu, smenjuju se, brzi uspon, brzi pad, al ne shvataju dok ih ne stigne proročanstvo iz Isaije 26:20 i 21...

Jovan

pre 3 godine

Braćo Srbi, neizmjerno hvala, šta drugo reći... Ne dozvolimo da nas političari udaljavaju jedne od drugih, mi smo braća bili i bićemo!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17