• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

18.03.2021

12:20

Nebojša Bakarec: Basna o Dodou i Đikiju sa Mauricijusa

Politika

Nebojša Bakarec: Basna o Dodou i Đikiju sa Mauricijusa

Podeli vest

U Skupštini Srbije traje rasprava o Zakonu o klimatskim promenama. Tim povodom sam govorio o zagađenju atmosfere, o klimi zagađenja javnog prostora koja potiče od Đikija, koja postaje nepodnošljiva. U svom pokušaju da negira očigledne dokaze o svojim računima na Mauricijusu, Điki emituje više metana nego svi emiteri zajedno

Điki stvara užasnu klimu. On je pritešnjen dokazima sada počeo da iznosi očajničke neistine, muteći bistru vodu dokaza o banci na Mauricijusu u kojoj ima 5,7 miliona evra. Da vidimo da li je Điki i inače sklon neistinama? Podsetiću Vas samo na očigledne neistine koje je izneo ove godine. Biće vam jasno da i sada govori neistinu. Zapravo, taj čovek nikada ne govori istinu. Prvo je u januaru lansirao neistinu, 7 meseci posle izbora, da je u glasačke kutije ubačeno najmanje 200.000 glasova.

Drugo, u januaru je ispalio neistinu da se iz Srbije dnevno iseli 50.000 ljudi tj. 18 miliona godišnje!?!

Treće, slagao je da je njegova slika sa kriminalcem Vladom Japancem, nastala slučajno. Potom je 12. i 15.03.2021. više puta slagao da nema račun na Mauricijusu, niti bilo gde u inostranstvu. Sada kada smo dokazali da ima račun na Mauricijusu, sada Điki histeriše o falsifikatu.

Da govori neistinu to potvrđuje pretraga interneta od 5 minuta, gde možemo da vidimo godišnji izveštaj Dojče banke za 2020. god, deo „List of shareholders“, gde u delu o ćerkama firmama i podružnicama, vidimo da Dojče banka ima aktivnu ćerku banku, „Dojče sekjuritiz Mauricijus limitid“ (Deutsche Securities Mauritius Limited). To je ofšor entitet na Mauricijusu, i to je baš ona banka u kojoj Điki ima 5,7 miliona evra. U izveštaju Dojče banke ta banka na Mauricijusu se nalazi pod brojem 242, ima sedište u glavnom gradu Mauricijusa, Port Luiju, u predgrađu Ebene. Pretragom podataka te banke na Mauricijusu, vidi se da je ona aktivna, da je ćerka banka Dojče banke, i označena je kao ofšor firma koja pruža usluge koje inače pružaju poslovni entiteti u poreskim rajevima.

Danas će Điki izneti nove neistine da nema ono što ima na Mauricijusu, i govoriće o navod falsifikatima, da bi posejao maglu. Кristalno je jasno da on ima ogroman novac na Mauricijusu. Šta će Điki da radi kad budu izneti dokazi o njegovim drugim računima širom sveta? Da li će i dalje da vrišti o falsifikatima? Sve više se upliće u svoje neistine. To nije pametno. Opet ću se vratiti na uticaj čoveka na prirodnu sredinu. Ispričaću vam evolucionu klimatsku basnu o Dodou i Đikiju sa Mauricijusa. Bila jednom jedna ptica Dodo, na Mauricijusu. Izumrla je pre 200 godina, danas je simbol Mauricijusa, na grbu te države. Nažalost, Dodo je takođe i simbol gluposti. Radi se o šali evolucije. Preci Dodoa su golubovi koji su tokom 10 miliona godina evoluirali u ogromnu pticu. Dodo nije imao prirodne neprijatelje na Mauricijusu, a imao je obilje hrane. Posle 10 miliona godina i silnih promena klime, Dodo je od ptice visine 15 cm i teške 200 grama, postao težak 20 kg i visok 1 metar.

Dodo je postao 100 puta teži od svog pretka goluba. Basna o glupom i gramzivom Dodou je slična priči o evoluciji Đikija. Evolucija Dodoa je trajala 10 miliona godina, a evolucija Đikija 10 godina. Bio jednom jedan Golub Điki. Na početku svoje evolucije 2004., Golub Điki je bio skromni službenik agencije Sači i Sači. Imao je manju firmu sa suprugom i bratom Gojkom Golubićem, imao je 74.000 evra ušteđevine, polovna kola i živeo je u kući svoje supruge na Senjaku. Bio je težak 100.000 evra. Posle 10 godina evolucije i silnih klimatskih promena, na tri funkcije, putem zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, Golub Điki je evoluirao u Dodoa Đikija, teškog 619 miliona evra. Dodo Điki iz 2013. je postao 6000 puta teži od Goluba Đikija iz 2004. Ovo je poučna evoluciona basna. Naravoučenije. Gramzivost i proždrljivost se ne isplate. Ptica Dodo je izumrla. Izumrla je, zbog Đikija, gotovo cela opozicija, i izumrla je stranka koju je nekada vodio. A Điki Mauricijus, da je živ i zdrav, odgovaraće pred zakonom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija