• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.03.2021

18:55

NA TRAGU SMO 10 MILIONA EVRA ĐILASOVIH PARA, A TO JE NOVAC GRAĐANA SRBIJE! Siniša Mali alarmirao javnost: OTKRILI SMO I RAČUN U HONGKONGU, ZAŠTO NE SME NA POLIGRAF?!

Politika

NA TRAGU SMO 10 MILIONA EVRA ĐILASOVIH PARA, A TO JE NOVAC GRAĐANA SRBIJE! Siniša Mali alarmirao javnost: OTKRILI SMO I RAČUN U HONGKONGU, ZAŠTO NE SME NA POLIGRAF?!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali gostujući u Nacionalnom dnevniku na TV Pink komentarisao je današnju konferenciju za štampu lidera Stranke slobode i pravde i nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i potvrdio nove informacije o računima u Honkongu i "sumnjivom novcu"

- Meni nije jasna ova današnja konfrerencija i bahato ponašanje Dragana Đilasa. Na kraju, došli smo do pitanja poligrafa. Pitanje je bilo vrlo jasno: Imate li vi Dragane Đilasu račun na Mauricijusu i ima li ili nema taj račun toliko i toliko para. On je odbio da odgovori na pitanje, odbio je da ode na poligraf, a mislim da je jasno zašto. Taj račun postoji i vlasnik tog novca je Dragan Đilas. On se pravda da je zatvorena banka 2018. godine pa nije kao moglo ni da bude računa. To je jedan najjadniji mogući izgovor - rekao je Mali, dodajući da je sa druge strane predsednik Aleksandar Vučić pristao da ide na poligraf i za Jovanjicu i za Daku Davidovića i za sve što žele da ga pitaju.

On je pokazao i dokument koji nedvosmisleno dokazuje da Đilas nije govorio istinu na današnjoj konferenciji za štampu.

- Evo, pogledajte, ja sam doneo izdanje Večernjih novosti gde se vidi da piše datum i piše da je Dojče Mauricijus Security ltd. Dakle, ova kompanija postoji i ona je u vlasništvu Dojče bank grupe. Ogromna laž Dragana Đilasa, ne znam ni kako da se izrazim šta je ovaj izgovor. Pokazao sam vam originalne dokumente do kojih su došle Večernje Novosti. Da li on stvarno misli da se neko šali sa ovim dokumentima. Zamislite, 5.741.025 evra. Da li neko misli da bi se neko šalio i sa tačnom cifrom. Ozbiljna je panika i kod Đilasa i kod Dragana Šolaka koji ne znaju kako da izađu iz svega ovoga i onda lažu. Drago mi je što je uprava za sprečavanje pranja novca pokrenula danas taj proces da istraži sve to - rekao je ministar finansija.

Foto: Printscreen TV Pink

Siniša Mali na TV Pink

Na pitanje voditeljke o računu u Honkongu, Mali je objasnio da su to novi papiri koji su danas otkriveni.

- Đilas je danas na konferenciji za štampu potvrdio da je "Multikom open" njegova firma i da je to njegov račun i da je novac na tom računu njegov. Pre sat vremena, Novosti su izašle sa ovim papirom, a to je da je Đilas vlasnik računa u Hongkongu. Đilas je danas potvrdio da ima račun i u Švajcarskoj i u Honkongu, time što je rekao da je ova firma njegova. Mi smo već sada na tragu Đilasovih 10 miliona evra, što na Mauricijusu, što u Švajcarskoj, što u Honkongu. A znam da ovakvih papira ima još. Uvaženi gospodine Đilas, ja se stvarno pitam kako ćete da odgovorite na ovo. A onda sam se setio da je on danas rekao da neće da odgovara na pitanja ni građana ni novinara. Ponavljam, ogromna je histerija i kod Đilasa i kod Šolaka i ovo je samo vrh ledenog brega. To je novac građana Srbije, postavlja se pitanje odakle mu, da li je platio porez i kako ih je izneo iz zemlje - zaključuje Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 3 godine

On je novac krao i sejao širom sveta. Tamo gde se krade bogatstva nikad nece biti. Zapamti Dragane!

goran

pre 3 godine

ako je to novac građana Srbije vi ga lepo onda zaplenite i vratite ga građanima. To bi bilo najpoštenije.

Stevan

pre 3 godine

Mnogo često da bi bilo slučajno otkrivanje višemilionskih bankovnih računa Dragana Djilasa u inostranstvu, budi sumnju i nameće pitanje odkud toliki novac "poštenom" političaru...

petar

pre 3 godine

Pa kada osim price nisu u stanju da pruze bilo kakav dokaz. Ili rade zajedno potajno pa ne zele...

Nemanja

pre 3 godine

Strašno je to šta je Đilas radio za osam godina vlasti ali je sa druge strane dobro to što mu se stalo na put i što je njegovoj politici došao kraj.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20