• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2021

11:42

MAJICU SAM JA OSMISLIO, UNIKAT JE! Đorđević: Lopovi, bez časti i morala ne znaju šta je iskreno prijateljstvo, lojalnost i odanost prijateljima!

Politika

MAJICU SAM JA OSMISLIO, UNIKAT JE! Đorđević: Lopovi, bez časti i morala ne znaju šta je iskreno prijateljstvo, lojalnost i odanost prijateljima!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Zoran Đorđević pre nekoliko dana se slikao u majici sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama. Direktor Pošte Srbija objasnio je kako je došao na ovu ideju, ali i koju je poruku hteo da pošalje

 

Majicu za koju me pitate i koja je, kako kažete - izazvala brojne različite, pa i uvredljive, komentare - sam ja osmislio i zamolio neke prijatelje da je proizvedu u jednom jedinom, unikatnom primerku.

Tekst koji je na njoj - Srbija je večna, dok su joj deca verna - datira iz 1937.godine i bio je jedna od ideja i poruka Srpskog kulturnog kluba, koji je, da podsetim, okupljao brojne srpske intelektualce tog doba, kao što su Slobodan Jovanović, Dragiša Vasić, Vladimir Čorović, Vasa Čubrilović, Justin Popović, da pomenem samo neke.

To je, pre svega, izraz moje lične, simboličke podrške prijatelju, Andreju Vučiću, u borbi koju sada vodi sa bolešću, ali i izraz podrške predsedniku Aleksandru Vučiću, za sve ono što čini za Srbiju i za sve građane Srbije, upravu u skladu i sa porukom oko koje su se okupljali najumniji Srbi u Srpskom kulturnom klubu.

Foto: Instagram/zoran__djordjevic

Podrška Andreju Vučiću

Ne samo da ne vidim ništa sporno u ovom mom gestu, već naprotiv - smatram da je to najmanje što sam mogao da učinim u ovom trenutku, u kome nam je preko potrebno državno i nacionalno jedinstvo, saglasnost oko minimuma državnih i nacionalnih interesa i stvarna i iskrena podrška  svim naporima koje državno rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ulaže u to da Srbija krupnim koracima ide napred, na svim poljima.

Na uvrede, podsmehe, zlurade komentare i mržnju, naročito pripadnika bivšeg režima, ne bih se obazirao ovom prilikom, naročito stoga što je to jedino što umeju i znaju i za šta su - u svom neradništvu, lenjosti, lopovluku i jalovoj bezidejnosti - sposobni, osim, možda, da i sami proizvedu neku majicu, na kojoj bi sigurno pisalo: Mrzim Vučića, ili, Srbija do Mauricijusa, ili, Prodajem Srbe i Srbiju, ili, Hoću vlast bez izbora.

Lopovi, bez časti i morala, teško mogu da razumeju šta je to iskreno prijateljstvo i šta lojalnost i odanost prijateljima zaista znači i sobom podrazumeva. Ne razmeju, niti će ikada razumeti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivanamarko99

pre 3 godine

Da imam takvu majicu i ja bih je nosila.

Čiča Avalski

pre 3 godine

Ti pokazuješ kakvo treba da bude poltronstvo i to dobro plaćeno. Od čoveka bez ikakvih znanja i iskustva uspeo si da uđeš u istoriju zemlje - da za kratko vreme budeš ministar svega i svačega .. bez ikakvog valjanog razloga, osim atributa iz prve rečenice. Aferim ljudino i prijatelju !!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17