• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

30.03.2021

16:45

OVO MORATE PROČITATI! Autorski tekst Nebojše Bakareca: Ako Čeda ne valja, zašto je Ristović ok?

Politika

OVO MORATE PROČITATI! Autorski tekst Nebojše Bakareca: Ako Čeda ne valja, zašto je Ristović ok?

Podeli vest

Na izborima u gradu Zaječaru, drugo mesto je osvojila lista „grupe građana“ g.Nenada Ristovića. Ova lista je osvojila 16 od 50 mandata, tj. 27,5 odsto glasova. SNS je na lokalnim izborima u Zaječaru osvojila poverenje 43 odsto građana – 11.000 glasova, što je 3.900 glasova više nego 2017. godine. Izlaznost u Zaječaru je 51 odsto, što je najveća izlaznost od 2008. godine. Gospodin Nenad Ristović je na izborima nastupao kao „novo“ lice, kao vanstranački kandidat, i imao je punu pomoć đilasovskih medija. Ovi mediji ga tretiraju kao heroja zbog toga što je predsedniku Republike vratio orden koji je dobio kao lekar, u toku borbe protiv Кovida 19. Niti je g. Ristović nov, niti je heroj

Politička obmana nije krivično delo, ali jeste moralno nedelo. Prvo, g. Ristović nije novo lice. Politikom se bavi od 2004. godine, počeo je kao odbornik Boška Ničića. Potom je preleteo u LDP. Drugo, kao što se vidi, on je već 15 godina visoki funkcioner LDP-a, i šef LDP-a u Zaječaru (ali ima i svoju autonomnu grupu građana). On je veliki prijatelj g. Čedomira Jovanovića. Tako je nastupao na izborima 2017. Tada nije krio svoje članstvo u LDP-u. U kampanji 2021. to je apsolutno krio. Treće, državni orden je primio proračunato, sa namerom da ga demonstrativno vrati i sebi pomogne u lokalnoj kampanji. Taj njegov potez je besmislen zbog toga što odgovoran čovek treba da se izdigne iznad dnevne politike, da ne zloupotrebi dodeljeno odlikovanje. Inače, g. Nenad Ristović je potpuno zaslužio orden. Četvrto, g. Nenad Ristović je sakrio od birača da su svih 49 njegovih kandidata za odbornike, članovi, bivši i sadašnji, LDPa, DSa, SDSa, NOVE, bivši članovi SNSa, i njegovi rođaci i prijatelji.

Foto: Printscreen

Visoki funkcioner LDP-a, g. Nenad Ristović je do ovih izbora bio verni LDP-ovac. G. Ristović je rođen 1969. godine (52). On je drugosrbijanac, autošovinista, ateista. Veliki je prijatelj predsednika svoje stranke - LDP-a, g. Čedomira Jovanovića. G. Nenad Ristović nije objasnio građanima Zaječara da ne voli Srpsku pravoslavnu crkvu, kao i svi LDP-ovci, da ne voli Stefana Nemanju i spomenik istom u Beogradu, da ne voli film „Dara iz Jasenovca“. Naravno, to g. Nenad Ristović nikada ne bi u kampanji saopštio građanima Zaječara.

Relativni uspeh g. Ristovića na ovim izborima je splet više okolnosti. Prvo, činjenica da je lekar, a da je u toku epidemija. Drugo, to što je izveo trik sa vraćanjem odlikovanja. Treće, uspešno se predstavio kao vanstranačko „novo“ lice! Četvrto, obmanuo je birače, time što je sakrio da je i dalje funkcioner LDP-a i prijatelj g. Čedomira Jovanovića.

Foto: Printscreen

I ovde ću postaviti pitanje, zbog čega đilasovskim medijima (TV N1, TV Nova.rs, Direktno, Danas, Vreme, NIN itd.) ne valja g. Čedomir Jovanović, a valja im g. Nenad Ristović? Đilasovski mediji već godinama stanizuju ili bojkotuju g. Čedomira Jovanovića, proglašavajući ga izdajnikom opozicije ili prodanom dušom. G. Nenad Ristović je „Čeda“ iz Zaječara. Deli sve Čedine vrednosti i 15 godina je veran Čedi i LDP-u. Ne vidim nikakvu razliku između Čede iz Beograda i Šoneta iz Zaječara! Zbog čega je onda g. Nenad Ristović heroj đilasovskim medijima, a Čeda je „đavo“?

Činjenice, činjenice

Lista g. Nenada Ristovića je jedva sakupila i predala potpise i drugu dokumentaciju (sakupili 1.680 - potrebno 1.500). Njihova dokumentacija je bila haotična i neuredna, i sadržala je brojne greške. Lista je bila vraćena na doradu. Zbog toga su bili četvrti na listi.

O mogućoj saradnji sa drugima g. Nenad Ristović je izjavio: “Nema saradnje ni sa kim koji je u predhodnih 20 godina zajedno sa Boškom Ničićem i Sašom Mirkovićem rušio i razarao Zaječar”. Taj „neko“ ko je u proteklih 20 godina sarađivao i sa Ničićem i sa Mirkovićem, je upravo g. Ristović! To su činili i svi njegovi odbornici! Da li treba da zaključimo da neće da sarađuju sami sa sobom? Šizofrenija!

Foto: Printscreen

O licemerju g. Ristovića svedoče sledeće činjenice:

- Godine 2004. g. Nenad Ristović je bio prvi na listi “Boško Ničić- Živim za Кrajinu” i tada je kao odbornik g. Boška Ničića, prvi put, ušao u skupštinu Zaječera. Godinama je podržavao g. Boška Ničića. Sve to g. Ristović krije od građana Zaječara.

- Godine 2012. nakon pobede liste g. Boška Ničića na lokalnim izborima, tadašnji odbornik LDP Čedomira Jovanovića, g. Nenad Ristović, preleće na stranu g. Saše Mirkovića i omogućava raspuštanje Skupštine grada i vanredne izbore, koji na vlast dovode PRS (Partiju radnika i seljaka) g. Saše Mirkovića. Sve to g. Ristović krije od građana Zaječara.

- Zbog toga je g. Nenad Ristović nagrađen od strane Saše Mirkovića mestom načelnika Infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra Zaječar. Sve to g. Ristović krije od građana Zaječara.

- Godine 2017., na izborima u Zaječaru, g. Nenad Ristović, šef LDP-a u Zaječaru, predvodi listu DS, LDP, SDS, NOVA – u suštini listu nekadašnje jedinstvene DS. Na tim izborima lista „Nenad Ristović - Pobeda za naš grad - Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Nova stranka“ je osvojila 17 odsto (3.869 glasova).

- Od 2017. godine, kada je SNS na izborima osvojila vlast u Zaječaru, g. Nenad Ristović aktivno sarađuje sa bivšim funkcionerima Zaječara, koji su izbačeni iz SNS – g. Sašom Mirkovićem i g. Veljom Mungosom zvanim “10%”(bivši gradonačelnik).

- U aprilu 2019. g. Nenad Ristović je osnovao je udruženje građana „Pobeda ZA naš grad“, uz dozvolu LDP-a, i to udruženje je ostalo kolektivni član LDP-a, uz potpunu autonomiju. To se može proveriti na sajtu LDP-a. Sve to g. Ristović krije od građana Zaječara.

- Na listi g. Nenada Ristovića za izbore 2021. su se našli svi bivši i sadašnji žuti, i bivši članovi SNS: g. Ivica Babović “Babče” najbliži saradnik g. Saše Mirkovića. Izbačen iz SNS! Gđa Sandra Milenković, supruga g. Branislava Milenkovića, najvernijeg saradnika g. Velje “Mungosa”. Izbačena iz SNS! Gđa Marina Canjević, izbačena iz SNS! Gđa Danijela Todorović Trujkić, udarna pesnica Mirkovićevog PRS-a a kasnije Vlaške stranke!?! G. Ivan Živković, penzionisani inspektor SUP-a Zaječar. Gđa Dragana Milićević, bivša odbornica sa liste g. Boška Ničića. G. Zoran Anđelković, bivši poslanik DOS-a (Nova demokratija). Sve to g. Ristović krije od građana Zaječara.

- G. Nenad Ristović nema podršku u selima Zaječara (42 sela) dokazuje i činjenica da je od 50 njegovih kandidata, svega 10 njih, iz 8 sela. U Zaječaru 40% birača živi u selima. Ovo i nije neko čudo, s obzirom da je g. Nenad Ristović, deklarisani decenijski LDP-ovac, što i nije neka preporuka u selima. Sve to g. Ristović krije od građana Zaječara.

Foto: Printscreen

Najnečasniji postupak g. Nenada Ristovića u kampanji za lokalne izbore 2021. u Zaječaru, predstavlja činjenica da je kao lekar,11.11.2020. primio zasluženi orden od strane predsednika Republike, i da je potom, namerno i proračunato, kao deo svoje kampanje, demonstrativno taj orden i vratio 10.12.2020., uz svu promociju koju je dobio od đilasovskih medija. Ovo lukavstvo je imalo efekta na birače. G. Ristović je tim potezom sebe pokušao da uzdigne na nivo predsednika Republike - eto, on g. Ristović, „narodni tribun“ se usudio da Vučiću tresne kontru! Uz sve to, kao deo svoje kampanje i marketinga g. Nenad Ristović je jednostavno izmislio da je neko napao njegovu porodicu, pre tri meseca. Niko u Zaječaru ne zna ko je, gde, kako i kada „napao“ porodicu g. Nenada Ristovića. On sam nije izneo nikakve detalje ili dokaze o napadu. Ovu izmišljotinu g. Nenad Ristović je namerno lansirao da bi, kao deo svoje marketinške kampanje, mogao to da navede kao razlog za vraćanje ordena kojim je odlikovan od strane predsednika Republike. Tim povodom TV N1 je saopštila: „Ristović je vratio državno priznanje - Zlatnu medalju za zasluge u borbi protiv kovida predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog brutalnih napada na njega i njegovu porodicu“. Sam g. Ristović je za TV N1 rekao: „Ti napadi su krenuli mnogo unazad od 2012. godine, a unazad godinu dana su brutalni i vulgarni, tako da se udara na nemoralan, nekulturan i montiran način. To me je navelo da ovo državno priznanje vratim“.  Iz priložene izjave se vidi da se radi o verbalnim, a ne fizičkim napadima, tj. da se radi o kampanji za lokalne izbore, u kojoj svi napadaju svakoga. Tako je g. Ristović tokom cele kampanje vređao i „napadao“ g. Boška Ničića, i ceo SNS. Niko se nije žalio i cmizdrio! Dakle, to nije bio razlog da g. Ristović vrati zasluženo odlikovanje. Pravi razlog je proračunatost g. Nenada Ristovića. Sve to g. Ristović krije od građana Zaječara.

I onda Čeda ne valja, a Ristović valja. Nije nego! Možda Čeda i ne valja, ali onda sigurno ne valja ni g. Nenad Ristović. Savetovao bih g. Ristoviću da razmisli o tome da počne da nastupa konstruktivno, ako želi nešto da uradi za građane Zaječara. On sam treba da iskaže želju da bude u službi građana Zaječara, tako što bi pokazao htenje da postane koalicioni partner SNS-u. Možda da se konsultuje sa svojim prijateljem i predsednikom stranke g. Čedomirom Jovanovićem? Slava je prolazna, a đilasovci će jednokratno zloupotrebiti g. Ristovića, i onda ga odbaciti. Njih Zaječar ne zanima. Da ih zanima, učestvovali bi na izborima. Smogli bi hrabrosti kao gospodin Nenad Ristović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 3 godine

Моје се зна ... Јебо те онај куј ти штампа глупости у виду романа а ко нико не чита! Довешћу ја тебе везаног као керу да објасниш мештанима београдског села ГДЕ ЈЕ ОБЕЋАНА КАНАЛИЗАЦИЈА?Да објасни мојој Радојки што смо добили ШЕСТ ПУТА ВЕЋИ ПОРЕЗ ЗА ЛЕГАЛИЗОВАНУ КУЋУ.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija