• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

05.04.2021

21:44

STROGO POVERLJIVA INFORMACIJA NAKON HAPŠENJA MILOŠEVIĆA ISPLIVALA U JAVNOST! Legija pretio svima, naročito Đinđiću: Pobiću vas ako ne...

Politika

STROGO POVERLJIVA INFORMACIJA NAKON HAPŠENJA MILOŠEVIĆA ISPLIVALA U JAVNOST! Legija pretio svima, naročito Đinđiću: Pobiću vas ako ne...

Podeli vest

Ulemek je pretio svima, naročito Đinđiću, da će ih pobiti ako mu ne uplate pare na račun u Atini, oni su se uplašili i poslali su mu milion dolara, tvrdi novinar Milomir Marić

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), dobio je milion dolara za hapšenje predsednika Srbije Slobodana Miloševića 2001. godine, tvrdi poznati novinar Milomir Marić.


Legija je, kako kaže Marić, bio besan na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića i šefa poslaničkog kluba DOS Čedomira Jovanovića, koje je optuživao da su ga 'iskoristili za Slobino hapšenje'. Ulemek se smirio kada su mu na račun jedne banke u Atini isplatili milion dolara.
 

Prodali su Miloševića za 50 miliona dolara i pare podelili među sobom. To svi iz vrha DOS znaju i ćute jer su svi saučesnici

Toma Fila, advokat


Pretio ubistvima
Glavni urednik TV Hepi, koji je i lično svedočio ovim događajima, kaže da je Legija bio strašno ljut na šefove DOS jer su ga uvukli u hapšenje Miloševića.
- Nedugo nakon te operacije Ulemek je demonstrativno napustio Srbiju. Otišao je u Atinu, gde je imao svoje ljude, tamo je devedesetih radio kao šef obezbeđenja Vladimira Vanje Bokana... Neko vreme se bio primirio, a pravi problem nastao je kada je Legija ostao bez novca. Tada je zvao Beograd i pretio svima, naročito Đinđiću, da će se vratiti i sve ih pobiti ako mu ne uplate milion dolara - prepričava Marić, koji tvrdi da ima sasvim pouzdane informacije o svemu ovome.


- Oni iz vrha DOS su se uplašili i brzo mu poslali milion dolara na račun u jednoj banci. Sad, nije na meni da govorim u kojoj, ali pouzdano tvrdim da je sve ovo suva istina, imam informacije o tome iz prve ruke, sasvim sigurno sve to je tačno... - naglašava Marić.

Foto: Printscreen You Tube/TV HAPPY

Milomir Marić


Da je neko iz vrha bivše vlasti uzeo keš za hapšenje Slobodana Miloševića, posredno je svojevremeno potvrdio i sam Ulemek, koji je rekao da mu je bilo naređeno da njegova jedinica bude u civilnoj odeći i da glumi 'zemunski klan', a sve to da bi mogla da se naplati američka ucena od pet miliona dolara.
- Informacija da je u tom događaju učestvovao 'zemunski klan' klasična je podmetačina smišljena mnogo ranije, jer su jedino tako mogli da uzmu novac za Miloševića, odnosno pet miliona dolara, koliko je davano za njegovo hapšenje. Da su ga uhapsili državni organi, onda ne bi mogle pare da se uzmu. Zato je puštena ta priča o 'zemuncima'... Mojoj jedinici izričito je naređeno da bude u civilnoj odeći sa fantomkama. Poslali su nas u civilnoj odeći umesto u uniformama za intervenciju, jer je trebalo te noći da glumimo 'zemunce'. Taj famozni 'zemunski klan' u to vreme nije ni postojao. Grupa oko Dušana Spasojevića Kuma nastaje tek u avgustu 2002. godine, kada se Spasojević razišao sa dotadašnjim šefom Ljubišom Buhom Čumetom - rekao je Legija u svom jedinom intervjuu iz zatvora koji je za nedeljnik 'Ekspres' dao 2016. godine.


Prodaja predsednika
Na drugoj strani, advokat Toma Fila tvrdi da su posle Miloševićevog hapšenja 31. marta 2001. godine dosovci za to 'naplatili' čak 50 miliona dolara, koje su onda podelili među sobom!?!
- Tadašnja Đinđićeva vlada uhapsila je Miloševića na prevaru, sa pisanom državnom garancijom da ga ne hapse zbog izručenja Hagu. A onda su ga prodali za 50 miliona dolara i pare podelili među sobom. To svi iz vrha DOS znaju i ćute jer su svi saučesnici - ističe Fila.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 2 godine

Ne znam da li ćete ovo da objavite, ne zameram ako ne možete, ali to pokazuje koliko je DOS bio obična skupina g....a. Kako su g......li, tako su i prošli. Viđamo ih i danas u restlovima na nekim televizijama, a posebno onog sa štapinom koji Miloševića hteo da obesi kao keru za banderu. I laprda li laprda po sat vremena. To mu je jedino i preostalo. Da laprda. .

Millle

pre 2 godine

Marić se probudio posle 20 godina, setio se i saopštio nam svoju tajnu. Deluje mnogo glupo. Čekaćemo još 20 godina, pa će nam reći ko je tačno podelio ostale pare koje su dobojene za izručenje.

aca

pre 2 godine

OVO JE IZDAJNIČKI PODUHVAT NE TREBA DA POSTOJIMO.........

Zoran

pre 2 godine

Tako je to kada kaplar iz legije stranaca postane general u policiji. Kao i onaj Badža, mali pozornik pa u kafani od carine dobijao pare u torbi. A glavni mu posao bio šverc cigara. A bio i obijač trafika koji postade ministar unutrašnjih poslova. Sve štih do štiha.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija