• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2021

09:26

VISOK STEPEN MEĐUSOBNOG RAZUMEVANJA SRBIJE I ITALIJE! Vučić se sastao sa ambasadorom Karlom Lo Kašom! Foto

Politika

VISOK STEPEN MEĐUSOBNOG RAZUMEVANJA SRBIJE I ITALIJE! Vučić se sastao sa ambasadorom Karlom Lo Kašom! Foto

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Italije Karla Lo Kaša, sa kojim se saglasio da je prošlonedeljna poseta šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića Rimu potvrdila bliskost dveju zemalja i visok stepen međusobnog razumevanja

 

Predsednik Vučić i ambasador Lo Kašo su izrazili nadu da će epidemiološka situacija omogućiti da ove godine bude održana četvrta zajednička sednica vlada, jer bi dala snažan podsticaj svestranoj saradnji dveju zemalja.

S tim u vezi je italijanski ambasador čestitao srpskim vlastima na odličnim rezultatima u vakcinaciji stanovništva, koji nailaze na priznanje širom sveta, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.


Ambasador Lo Kašo je istakao solidarnost naše zemlje sa regionom kao primer doprinosa stabilnosti na Zapadnom Balkanu i ponovio zahvalnost Italije za medicinsku pomoć, koju joj je Srbija pružila u najtežim trenucima.



Predsednik Vučić je rekao da je solidarnost Srbije sa regionom odraz njene odgovornosti i želje da saradnja bude osnov napretka Zapadnog Balkana.

On je istakao da je Italija među najvažnijim partnerima Srbije, kako bilateralno, tako i u sprovođenju regionalne politike. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Italije evropskom putu Srbije.

Ambasador Lo Kašo je potvrdio da je Italija zagovornik ulaska Srbije u Evropsku uniju i da je spremna da pomogne da budu sprovedene reforme, neophodne za evrointegracije.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav


Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, razgovarali o potrebi da se ubrza rad na reformama u oblasti vladavine prava i medija.

Na sastanku se razgovaralo i o dijalogu Beograda i Prištine, pri čemu je predsednik Vučić istakao da je Srbija spremna na dijalog i kompromis kao način rešavanja otvorenih pitanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Novak

pre 3 godine

Odlična politika koju predsednik sprovodi unapredila je i obnovila odnose između ostalog i sa Italijom. Jačanje bilateralnih odnosa je jako važno za dalji napredak zemlje.

Toma

pre 3 godine

Spoljna politika Srbije je jako dobra. Imamo prijatelje i na Istoku i na Zapadu.

ana

pre 3 godine

Podrska Italije nam je itekako znacajna u daljem nastijanju oristupa EU.

Zoran

pre 3 godine

Dobro je održavati stara prijateljstva i jačati ih...

aka

pre 3 godine

Italija je jako vazna clanica EU i njena podrska nam je od krucijalnog znacaja.

Milena

pre 3 godine

Italija je zemlja na koju trebamo da se ugledamo u nekim segmentima života. Konstruktivan sastanak.

suki

pre 3 godine

Svakako ce nam saradnja sa Italijom i njihova podrska itekako pomoci u daljim koracima integracije u EU.

Marko

pre 3 godine

Nadam se pozitivnom ishodu danasnjeg sastanka.

Mile

pre 3 godine

Ovaj sastanak je od velike vaznosti za razvoj Srbije

Davorr82

pre 3 godine

Trebamo ocuvati saradnju sa Italijom, jer cer nam njena podrska na evrospkom putu itekako znaciti.

pera

pre 3 godine

Srbija i Italija imaju bliske i prijateljske odnose i nadamo se da će to dovesti do napretka i razvoja naše zemlje

Mina

pre 3 godine

Pohvale ambasadora Italije nam znače. Srbija se uspešno bori protiv situacije sa koronom.

Mirko

pre 3 godine

Sa Italijom negujemo dobre odnose i nadamo se još uspešnijoj saradnji.

latinka22

pre 3 godine

Састанак који нам може омогућити много бољи економски и привредни раст.

Mila

pre 3 godine

Srbija i Italija godinama unazad grade cvrste i stabilne bilateralne veze, podrzavajuci jedna drugu u vodjenju spoljne politike i medjunarodnih odnosa. Italija je pozdravila nas proces vakcinacije gradjana protiv korona virusa i zahvalni smo joj na tome!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija