• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

21.04.2021

21:35

(VIDEO) ČEKA NAS ŽESTOK RAT! ALBANIJA TUŽI SRBIJU ZA GENIOCID U IME LAŽNE DRŽAVE! Beograd mora da reaguje, prljava igra Tirane!

Politika

(VIDEO) ČEKA NAS ŽESTOK RAT! ALBANIJA TUŽI SRBIJU ZA GENIOCID U IME LAŽNE DRŽAVE! Beograd mora da reaguje, prljava igra Tirane!

Podeli vest

Najava Vjose Osmani da će tzv. Kosovo pokrenuti tužbu protiv Srbije „za genocid u periodu od 1998. do 1999. godine na Kosovu i Metohiji", može biti ostvarena uz pomoć Albanije, poručio je advokat Tom Gaši

Gaši objašnjava da iako (tzv.) Kosovo nije član Ujedinjenih nacija, to neće pokolebati kosovske lidere u nameri da tuže Srbiju.

- Ima indicija i da Albanija može da podnese određenu tužbu za genocid protiv Srbije. To je jedina mogućnost. (Tzv.) Kosovo je priznalo više od 115 država, ali s obzirom da je Albanija član Ujedinjenih nacija, ona ima pravo da podnese tužbu u ime (tzv.) Kosova pred Međunarodnim sudom, za zločine za vreme rata od 1998. do 1999. godine - navodi Gaši.

Prema njegovim rečima, sada sledi pronalaženje pravnih temelja za podnošenje tužbe. Gaši izražava očekivanje da će odluka suda biti u korist tzv. Kosova.

SRBIJO, OPREZ! OVO NIJE NIMALO NAIVNO, NON PEJPER DIGAO NA NOGE EVROPU, SVI SE KAO "ZGRAŽAVAJU", ali ne odbacuju završetak projekta "raspad Jugoslavije"!

- Sada smo u situaciji kada će premijer i predsednica oformiti jednu ekipu pravnika i advokata koji će podneti tužbu protiv Srbije. Ovo nije prvi put da se Srbija tuži pred Međunarodnim sudom pravde za zločine počinjene na (tzv.) Kosovu, ranije je bila tužba Hrvatske, Bosne i Hercegovine i ovo će biti treća tužba koja će imati nekoliko pravnih prepreka, ali će sud rešiti slučaj u korist (tzv.) Kosova - kazao je Gaši.

ISLAMSKE ZEMLJE POVLAČE PRIZNANJE PRIŠTINE, LAŽNA DRŽAVA SE PREIGRALA! Osmani i Kurti su sve smeli da urade, ali ovo ne, NI PO KOJU CENU!

On smatra da se „mora dokazati krivica Srbije", uprkos tome što je prošlo više od 20 godina, od kada su, kako kaže, počinjeni zločini.

- Apsolutno nema zastarelosti za krivična dela za ratne zločine i za genocid, previše vremena je izgubljeno, ali Međunarodni sud ima pravo i odgovornost da prihvati ovu tužbu - zaključuje Gaši.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dalibor

pre 3 godine

Mogu, Ali Srbija treba da sada udari kontra merom, tuzbom za napad na suverenu drzavu za vreme kada su I oni podigli tuzbu. Za masakr, I vadjenje organa za kidnapovane Srbe sa teritorije Srbije, ap, Kosova I Metohije. Za teroristicke napade na gradjane, policije, vojske, za vreme 98,99,00. I nikako ne ici na kompromis da obe zemlje povuku tuzbu za rad dobrosusetsva, jel, da su to zeleli ne bi ni tuzbu podizali.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17