• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2021

15:42

SRBI NA KIM NI NA VASKRS NEMAJU MIRA ZBOG EKSTREMNIH ALBANACA! Kancelarija za KiM: Sramotno je i nedopustivo ponašanje vlasti u Prištini!

Politika

SRBI NA KIM NI NA VASKRS NEMAJU MIRA ZBOG EKSTREMNIH ALBANACA! Kancelarija za KiM: Sramotno je i nedopustivo ponašanje vlasti u Prištini!

Podeli vest

Sramotno je i nedopustivo da u vreme kada proslavljaju najveći hrišćanski praznik Vaskrs, Srbi na Kosovu i Metohiji budu meta ekstremnih Albanaca i da nemaju mira ni na crveno slovo, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za KiM



Kako se navodi u saopštenju Kancelarija, sinoć, na drugi dan Vaskrsa, kamenovana je porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine. On se u trenutku napada nije nalazio u svom domu, ali je u dvorištu kuće bila njegova supruga Dragana, kada su ka njoj poletele kamenice i upućene joj psovke na albanskom jeziku.

Istovremeno, sinoć je razbijeno staklo i na automobilu đakona iz Orahovca, koji je jutros prijavio incident.

"Ovakvi napadi perfidni su scenario da se Srbi koji su ostali da žive na prostoru Kosova i Metohije nateraju na zbeg, a oni koji razmišljaju o povratku, obeshrabre", kaže se u saopštenju.

Ističe se da posebnu težinu na čitav slučaj baca činjenica da Srbima na Kosmetu nije dozvoljeno ni omogućeno da u miru obeleže svoje verske praznike.

"Ni za jedan od ovih napada počinioci nisu otkriveni, niti procesuirani i to govori da fraze o mirnom suživotu, verskoj toleranciji i održivom povratku koje slušamo od strane političara iz Prištine, ali i međunarodnih predstavnika, jesu samo prazne fraze koje demantuje realni život", kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija