• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2021

14:53

PALMA U SKUPŠTINI: Đilas i Tepić ne podnose krivičnu prijavu protiv mene ZATO ŠTO ZNAJU DA LAŽU, A ZA LAŽNU PRIJAVU SE IDE U ZATVOR!

Politika

PALMA U SKUPŠTINI: Đilas i Tepić ne podnose krivičnu prijavu protiv mene ZATO ŠTO ZNAJU DA LAŽU, A ZA LAŽNU PRIJAVU SE IDE U ZATVOR!

Podeli vest

Borba protiv diskriminacije i za rodnu ravnopranost je nešto što se nosi od kuće i to je stvar, pre svega, kućnog vaspitanja. Kada je u pitanju nasilje u porodici, nasilje nad ženama ili bilo koji vid zloupotrebe žena, naše sudstvo, tužilaštvo i policija treba to da reše po hitnom postupku, izjavio je danas u Skupštini Srbije, govoreći o Zakonu o zabrani diskriminacije, kao i o Predlogu zakona o rodnoj ravnopravnosti, predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Markovć Palma

 

- Mene je, preko svoje radnice Marinike Tepić, prijavio jedan čovek, ali sve što meni spočitavaju je čista laž i sve laži su demantovane argumentima, papirološki i nisam ih ja demantovao, nego institucije i ličnosti koje su pominjali. Oni kažu "saslušana su 22 svedoka" i sada građani misle da su saslušana neka 22 svedoka koji terete mene, a u stvari se radi o konobarima, portirima i mojim gostima na zvaničnim događajima koji sada moraju da se pravdaju za nešto što se nije desilo. Sve su demantovali i Tužilaštvo u Kraljevu i Policijska uprava u Jagodini i profesor Veraldi i Biserka Jakovljević i Mića Jovanović. To što govore Dragan Đilas i njegova radnica Marinika Tepić je teška laž i to je udar na sve porodice. Vas gospođo Gordana Čomić, koji ste ministar za ljudska i manjinska prava molim da se uključite i da se ubrza proces pred pravosudnim organima, kao i da tražite odgovor na pitanje „zašto nadležni organi nisu reagovali na prijavu bivše supruge Dragan Đilasa Ive Đilas protiv njega zato što je tukao nju i njenog oca pred decom i da joj je rekao „odrubiću ti glavu“, što je Iva Đilas potpisala još 2014. godine. Tu su tri krivična dela, a Dragan Đilas koji je počinio sva ta tri krivična dela danas se predstavlja kao zaštitnik žena i borac za prava žena - upitao je ministarku Čomić Dragan Marković Palma.

- Dragan Đilas i njegova radnica su sve slagali, pa su rekli i da imaju 7 svedoka, "ali se navodno plaše". Istina je da nemaju nijednog svedoka, jer ne postoje ni delo ni svedoci, osim tog njihovog jednog navodnog svedoka kriminalca, kradljivca automobila, šest puta hapšenog i jednom osuđivanog. Đilas i Tepić su štetočine Srbije i lažovi. Zašto Dragan Đilas i Marinika Tepić ne podnesu krivičnu prijavu protiv mene? Zato što znaju da lažu, a za lažnu krivičnu prijavu se ide u zatvor. A ja sam otišao u Tužilaštvo istog trenutka i tražio da se postupak ubrza i da što pre dođemo do istine, a istina je na mojoj strani, a na njihovoj je laž - rekao je Marković i dodao:

- I onda je taj navodni "zaštićeni svedok" tužio mene što sam mu otkrio identitet. A ko je njemu dao status zaštićenog svedoka? Zna se ko daje status zaštićenog svedoka i kada. On nije svedok, on je kriminalac. Ja sam podneo krivičnu prijavu protiv lažova, a ne oni protiv mene. Oni su hteli da sve stoji u vazduhu i da visi, a to da posluži Mariniki Tepić za kandidaturu za predsedničke izbore - istakao je Marković.

PALMA MINISTARKI ČOMIĆ: TO BI ISTO BILO KAO KADA BI VAS NEKO U NOVOM SADU PITAO DA LI JE OVO NOVI SAD, A VI MU KAŽETE "NIJE TOJ MOJ RESOR"

Ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić, izjavila je da joj etički kodeks Vlade Srbije ne dozvljava da komentariše policijske i sudske postupke. Na to je Dragan Marković Palma upitao ministarku Čomić da li je čula za nasilje u porodici Đilas, za koje je Iva Đilas podnela policiji prijavu protiv svog tadašnjeg supruga Dragana Đilasa, a Čomić je u istom stilu odgovorila da ne sme kao ministar da komentariše takve slučajeve.

- To bi isto bilo kao kada bi došao neki stranac prvi puta u centar Novog Sada i pitao vas „da li je ovo Novi Sad“, a vi mu odgovorite „Ne mogu da odgovorim, to nije moj resor, pitaj Igora (Mirović, premijer AP Vojvodine“) - zaključio je Dragan Markovć Palma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija