• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Avaz

02.06.2021

20:39

VISOKI PREDSTAVNIK CENI KONSTRUKTIVNU ULOGU ALEKSANDRA VUČIĆA! Kristijan Šmit će se rado sastati sa predsednikom Srbije!

Politika

VISOKI PREDSTAVNIK CENI KONSTRUKTIVNU ULOGU ALEKSANDRA VUČIĆA! Kristijan Šmit će se rado sastati sa predsednikom Srbije!

Podeli vest

Visoki predstavnik Kristijan Šmit ceni konstruktivnu ulogu predsednika Srbije ALeksandra Vučića u poboljšanju odnosa sa BiH

Kancelarija visokog predstavnika u BIH odgovorio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a u vezi sa izjavom da će Srbija po prvi put u skladu sa svojim ovlašćenjima iz Dejtonskog sporazuma, tražiti izveštaj visokog predstavnika o stanju u BiH.

- Bez namere da se preudicira način na koji će novi visoki predstavnik raditi sa zainteresovanim vladama, svi visoki predstavnici periodično izveštavaju Veće sigurnosti UN-a o napretku u provođenju Mirovnog sporazuma i ti izveštaji su dostupni svima – kazali su za „Avaz“ iz OHR-a.

Dodali su da je Srbija takođe gost na svim sednicama Veća sigurnosti UN-a koje su posvećene Bosni i Hercegovini.

- Visoki predstavnik ceni konstruktivnu ulogu predsednika Vučića u poboljšanju odnosa sa BiH, a ukoliko predsednik Vučić ima bilo kakvih konkretnih pitanja ili nedoumica, visoki predstavnik će se rado sastati s njim – poručeno je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 2 godine

Može uvek Kristijan Šmit da popije piće i ruča sa Vučićem i da prilaju nezvanično o fudbali i tenisu ali za politiku on je nelegitiman da razgovara.

Dragan

pre 2 godine

Amerika ne poštuje ni UN a Evropa ćuti i sve to podržava.

Dragan

pre 2 godine

Samo neka Evropa ćuti i gleda šta Đavo-Amerika radi ali ko s đavolom tikse sadi taj zadnjicom drlja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija