• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.06.2021

10:34

POGLEDAJTE KAKO JE VUČIĆ VRATIO HRVATSKOG AMBASADORA U UN NA "FABRIČKA PODEŠAVANJA"! /VIDEO/

Printscreen

Politika

POGLEDAJTE KAKO JE VUČIĆ VRATIO HRVATSKOG AMBASADORA U UN NA "FABRIČKA PODEŠAVANJA"! /VIDEO/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je sinoć na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj je predstavljen izveštaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu. Odgovarajući na obraćanja predstavnika BiH i Hrvatske, poručio je da nije najbolja politika vređati ljude iz sopstvenih zemalja. Reči koje je uputio predstavniku Hrvatske ostaće dugo upamćene

Hrvatski predstavnik je imao obraćanje prožeto mržnjom prema Srbima, koje je u jednom trenutku nazvao i - đavolima.

- Nisam rekao ništa protiv bilo koje zemlje iz regiona. Predstavnici BiH i Hrvatske su to učinili. Hrvatski predstavnik je rekao da je jasno ko je bio đavo. Bilo je lako za mene da odgovorim, jer zna se gde je bio najveći koncentracioni logor u Jasenovcu i mislim da svi znaju ko je bio đavo. Mi poštujemo njihove stavove iako ih ne delimo istovremeno. Primećujemo da postoje sporovi po pitanju nestalih. Zbog čega nije bilo Hrvata odgovornih za užasne zločine nad Srbima? Predstavnik Hrvatske je zaboravio da vam kaže da ima više nestalih Srba, i to je zaključak hrvatskog Crvenog krsta. Mi smo predložili hrvatima i Albancima. Rekli smo im "u redu, pronađite mesto u Srbiji i recite da imaju sumnje da ima tu sahranjenih da odemo, nemamo šta da krijemo - rekao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nebojsa iz Beograda

pre 2 godine

Da toliko su ga ozbiljno slusali samo sto nisu poceli da meze pa prilegnu,mnogo tripuje da je vazan nesto cisto formalno ga pustili da govori a na kraju ce izruciti radikale u Hag.

Zaharova

pre 2 godine

Izgleda da ih je samo Bajden slusao pa uvodi sankcije Balkanu :)

jura

pre 2 godine

Pod hitno odgovorne za ubojstva u Jasenovcu u Hag.

Petar

pre 2 godine

To Aco reci Hrvatima kako su oni krivi što heroj R. Mladić nije osuđen za ni jedan zločin u Hrvatskoj već je osuđen za pokoj muslimanskih nenaoružanih muškaraca i dječaka njih oko 8000 95' u Srebrenici za što su uzročno krivi Hrvati jer su u Jasenovcu 45 godina ranije ubijali Srbe i ostale. Aco mogao si se i Turaka sjetiti jer su na kosovskoj bitci ubijali Srbe, ali Turci sada financiraju puteve po Srbiji pa nije red. Aco objasni Srbima zašto Hrvati,Muslimani nisu počinili ni jedan zločin na teritoriju Srbije, a svi zločini u ratovima i nad Srbima Hrvatima i muslimanima su počinjeni u Hrvatskoj i BiH. Pa može Aco granata iz bilo kojeg topa da doleti do Apatina, Bračke Palanke ali nije kako to Aco? A u Hrvatskoj su padale i po Zagrebu i po Splitu, Zadru,Dubrovniku. Imaš Aco snimke po YouTubeu kako držiš huškančke govore po Hrvatskoj, a imaš i snimke kako vlast krajine vježbaju bežaniju. Zaboravio si reći da na tom namještenom suđenju u Hagu na kojem se sudi samo Srbima da bi ih se ponizili ima 20 ako Hrvata koji su osuđeni po 20ak godina zatvora za svoja nedjela.

Milan63

pre 2 godine

Lepo si to napisao, kao domači zadatak, vrlo dobro. Ne bih komentarisao ni Hrvate, a ni ostale. Svi su se omrsili na srpskim pobedama u WW1 i WW2, a onda ispali veći pobednici i od samih pobednika. Kad neko nema svoje, mora da krade od drugoga. Mi Srbi pamet u glavu i, što bi se narodnim jezikom reklo, marš u 3PM svi koji rovare protiv Srbije. A Vučić da pokaže još veću odlučnost u odbrani Srbije i srpskog naroda.

Ana

pre 2 godine

Znala sam da ce pedsednik Vučić predstaviti Srbiju i srpki narod pred UN dobro i da ce stvari prikazati takvim kakve zaista jesu!

Ana

pre 2 godine

Oni su nasli da se teraju sa Aleksandrom Vucicem! Ne znaju oni ko ga mi imamo.

Aca

pre 2 godine

Hrvatsku uvek treba podsećati na Jasenovac i nedužno nastradale Srbe.

Zoran

pre 2 godine

Hrvate uvek treba podsećati na to da su genocidan narod koji mrzi Srbe!

Vesna3112

pre 2 godine

Hrvati su uvek bili ljumoborni na Srbiju i to ce tako zauvek i ostati

Lidija

pre 2 godine

Nacin na koji je hrvatski predstavnik govorio je skandalozan, Vuciic je odreagovao na pravi nacin. Neke stvari ne mogu i ne smeju da se precute!

Dean

pre 2 godine

Smesno! Hrvati su 50 godina ispred nas, po svim pitanjima. Oni umiru od smeha kad slusaju nase politicare ili kad citaju ovakve naslove. Oni nas skoro pa i ne pominju a mi njih svakodnevno, kmecimo ovako iskompleksirani, samo sto ne zaplacemo. A njih zabole za Srbiju. Bad me zanima da li ce takozvani slobodarski Informer objaviti ovaj komentar... I jos nesto za kraj, vidi se da vam 1 osoba pise po 10 komentara potpisujuci se raznim imenima, pokusajte to malo profesionalnije gospodine Vucicevicu. Srdacan pozdrav

Vesna3112

pre 2 godine

Hrvati nikad nece prihvatiti da smo, bolji u svemu od njih i zato ih to boli

Jeca

pre 2 godine

Hvala predsednice sto skidate ljagu i etiketu zlocinaca sa srpskog naroda!

Sava

pre 2 godine

Vučić je ovim obraćanjem sve koje zaslužuju stavio na svoje mesto. Uvek jasno,precizno i driketno obraćanje sa puno argumenata!!!!

Bojan

pre 2 godine

Krajnje je vreme da i njih neko stavi na mesto gde i pripadaju. Dosta su nas napadali i optuživali, došlo je vreme da i oni odgovaraju za svoje monstruozne zločine prema Srbima!

Ivanka

pre 2 godine

Bravo predsednice, tako se brane interesi naseg naroda i Srbije.

Rile

pre 2 godine

Hrvatima jako smetaju Srbi, proslost nikako da bude iza njih, stalno je ozivljavaju.

Realno

pre 2 godine

Posle presude za genocid Mladicu, interese Srbije brani saucesnik i obozavalac Ratka? Koji je bio glavni u Seseljovom timu, i menjao ime ulice u Bulevar Ratka Mladica? I to ce nam pomomoci?

Jelena

pre 2 godine

Znala sam da ce pedsednik Vučić predstaviti Srbiju i srpki narod dobro i da ce stvari prikazati takvim kakve zaista jesu!

Nina

pre 2 godine

Predsednik je sve lepo rekao, dokle više da nas predstavljaju najgorim i da samo nama sude

NEBOJŠA

pre 2 godine

ееее нек си му реко Ацо и врТИО ГА НА ''ФАБРИЧКО''.па само што му ниси крн'о језичину.....у шу.ак ,АЦО србине-ма браво за лизање ду.ета !!!

Markoni

pre 2 godine

Hrvatima nije dobro posle ove izjave ali istina boli.

Ljubiša

pre 2 godine

Jako ružna politika koja se vodi protiv Srba i srpskog naroda gde se za sve počinjene zločine okrivljuju Srbi.

Vlajko77

pre 2 godine

Komsije su ljubomorne na Srbiju jer je u svemu bolja od njih !

Dana

pre 2 godine

Vucicevo izlaganje je bilo jasno i precizno, nedozvoljavajuci da se bilo koji Srbin oseti ponizenim, uvredjenim!

Jeca

pre 2 godine

Dok su neki podvijali rep i izvinjavali se, Vucic jasno i glasno govori o problemima koji su nastali na teritoriji bivse SFRJ.

Marko

pre 2 godine

Predsednik Vucic ce uvek dostojanstvano predstavljati nasu drzavu i nas narod

Eva

pre 2 godine

Vucic nema problem da uvek i svuda kaze ono sto misli

Marko

pre 2 godine

Doslo je vreme istine i vracanja na fabricka podesavanja

Jeka

pre 2 godine

Bravo Predsedniče! Tako treba sa takvima, samo argumentovano i iskreno!

Jeka

pre 2 godine

Nije vam bilo lako na ovo sastanku, Predsedniče. Mržnja i nepravda prema Srbima kruže vazduhom..

Jovanka

pre 2 godine

Dobili su takve privilegije, da ja nemam reči. U njihovoj državi, u skoro svakom mestu se mogu videti table i natpisi kako su Srbi ratni zločinci, agresori i slično. Ovakvi natpisi za druge nacije u Srbiji ne postoje. Nijedna nacija nije ozloglašena ma koje da je veroispovesti. Pitanje je samo ZAŠTO?

Petar

pre 2 godine

Samo realno i iskreno, onako kako predsednik Vucic ume.

Mikan

pre 2 godine

Svaki dan u Hrvatskoj ima sve vise diskriminatorske i nacionalisticke retorike i ugrozavanja. Bas su moderna "tolerantna" drzava.

di

pre 2 godine

Hrvati su puni animoziteta prema nama i to sinoc nisu krili!Dobili su odgovor kakav su i zasluzili!

nikola

pre 2 godine

Srbija nije vise dzak za udaranje!Svako ce dobiti ono sto zasluzuje!

Taca

pre 2 godine

Mržnja Hrvata prema Srbima je očigledna, ali Vučić im je sasuo istinu u lice.

Tamara

pre 2 godine

Vole Hrvati da se prave pametni, pa neka im je Vučić rekao.

Tea

pre 2 godine

Vučić ne da na Srbiju i svoj narod, a Hrvati neka se samo prave pametni, bez odgovora neće ostati.

Taca

pre 2 godine

Neka Hrvati samo pokušaju da vređaju Srbiju, Vučić ima spreman odgovor u svakoj prilici.

MILE

pre 2 godine

čas od tri minuta diplomatskog govora ,ne samo za hrvata već i ostalu bagru

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija